Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata."— Előadás másolata:

1 Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata

2 Kormányszóvivői tájékoztató A tapasztalatok és visszajelzések alapján a kormány ésszerűsített néhány szabályt:  A szabályozás egyszerűsödik: a jövőben ugyanaz lesz a mentességi kör a napidíj és a vizitdíj esetén,  meghatározott esetekben bővül a mentességek köre,  ugyanakkor a beutalási rendet megkerülők magasabb összegű vizitdíjat fizetnek. A módosítás 2007. július 1-től lép életbe. Változás

3 Kormányszóvivői tájékoztató Bővülő mentességi kör  A Honvédség, a rendvédelmi szervek (határőrség, rendőrség, VPOP, katasztrófavédelem, büntetés végrehajtási szervezet, hivatásos önkormányzati tűzoltóság, polgári nemzetbiztonsági szolgálat), az Országos Mentőszolgálat dolgozói a szolgálattal közvetlenül összefüggő intézkedés vagy eljárás során szerzett sérülés vagy betegség esetén,  azon véradók, akik legalább 30 alkalommal adtak teljes vért,  a tartós betegségben szenvedők nem csak a vizitdíj, hanem a kórházi napidíj fizetése alól is,  a tüdőszűrés,  a 18 éven felettiek, akik nappali alap-, és középfokú iskolai oktatásban részt vesznek, ha az ellátást az iskola-, és ifjúság- egészségügyi szolgáltatás keretében veszik igénybe.

4 Kormányszóvivői tájékoztató Emelt összegű vizitdíj A betegúttól való eltérések esetén emelt összegű vizitdíjat kell fizetni, ha valaki:  háziorvosi ellátást saját kezdeményezésére nem a rendelőben, hanem más külső helyszínen vesz igénybe (600 Ft),  nem a választott háziorvosánál nem sürgős ellátást vesz igénybe (600 Ft),  ügyeleti ellátást indokolatlanul vesz igénybe (1000 Ft),  beutalóval igénybe vehető járóbeteg-szakellátást beutaló nélkül, illetőleg nem a beutaló szerinti egészségügyi szolgáltatónál vesz igénybe (1000 Ft).

5 Kormányszóvivői tájékoztató Szigorúbb szabályok Korábban ugyanakkora vizitdíjat kellett fizetnie annak, aki elment a háziorvoshoz és utána a szakrendelésre (2x300 Ft), mint annak, aki egyenesen a szakrendelésre ment beutaló nélkül (600 Ft). Az egészségügyi reform egyik célja, hogy mindenkit a gyógyulásának legmegfelelőbb szinten lássanak el. Ezért fontos, hogy az ellátást a háziorvos szervezze. A jövőben annak, aki betartja a beutalási rendet, összességében ugyanúgy 600 forintot kell fizetnie, mint eddig, míg aki beutaló nélkül megy szakrendelésre, annak 1000 forintot kell fizetnie.

6 Kormányszóvivői tájékoztató Emelt összegű vizitdíj Az emelt összegű vizitdíj fizetése ezentúl vonatkozik:  a 18 éven aluliakra (rájuk csak a beutaló nélkül igénybe vett orvoshoz fordulás esetén – 1000 Ft),  a tartós orvosi kezelésben részesülőkre,  a véradókra,  a hajléktalanokra is!

7 Kormányszóvivői tájékoztató Orvosválasztás A terhesgondozás és a szülészeti ellátás esetén történő orvosválasztásért június 30-t követően sem kell részleges térítési díjat fizetni.


Letölteni ppt "Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata."

Hasonló előadás


Google Hirdetések