Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere Budapest, 2016. november.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere Budapest, 2016. november."— Előadás másolata:

1 Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere
Budapest, november

2 A konszolidáció keretében a Kormány 70 milliárd forint összegben biztosít támogatást a fekvőbeteg szakellátók számára 30 napon túl lejárt adósság rendezése (09.30 állapot szerint) 45 mrd Ft 13. Célelőirányzatok jogcím előirányzata – működési támogatás Konszolidációs támogatás 70 mrd Ft Kérelem formában igényelhető támogatás (11.30-ig beérkezett igények) 15 mrd Ft 13. Célelőirányzatok jogcím előirányzata – működési támogatás LXXII. Egészségbiztosítási Alap fejezet 2. Egészségbiztosítási ellátások kiadásai cím 3. Természetbeni ellátások alcím 1. Gyógyító-megelőző ellátás jogcím-csoport Egészségbiztosítási Alap bővítése 10 mrd Ft 18. Összevont szakellátás sor – működési támogatás (az onkológiai ellátások javítása, a várólisták hosszának csökkentése (6 mrd Ft), valamint nagyértékű gyógyszerek és orvostechnikai eszközök közbeszerzése (4 mrd Ft))

3 A KEHI végzi az elszámolások ellenőrzését.
Menetrend Támogatási felhívás meghirdetése Támogatási kérelmek benyújtása Támogatási döntés Szerződés- kötés - folyósítás Megvalósítás Elszámolások ellenőrzése A támogatási kérelmeket az ÁEEK fogadja, terjeszti elő, az EMMI miniszter dönt, a szerződést az OEP köti meg a támogatott intézményekkel. A KEHI végzi az elszámolások ellenőrzését.

4 A konszolidációs támogatás igényléséhez támogatható célok
Egészségügyi ellátások és lakossági igények intézményközi összehangolása Egészségügyi ellátási gyakorlat intézményen belüli gazdaságosságának javítása Egészségügyi diagnosztikai kapacitások racionalizálása Támogató és kiszolgáló területek hatékonyságának a fokozása Támogató és kiszolgáló tevékenységek intézményi együttműködés keretében történő racionalizálása

5 Intézmények által önállóan megpályázható támogatások
Gyógyító ellátások működési hatékonyságának javítása Egészségügyi ellátások intézmények közötti megszervezése Kiszolgáló területek hatékonyságának a fokozása (technológiai korszerűsítés, logisztikai korszerűsítés, működés fejlesztés - élelmezés, sterilizálás, stb. területeken) Támogató tevékenységek hatékonyságának a fokozása - (technológiai korszerűsítés, logisztikai korszerűsítés működés fejlesztés – létesítményüzemeltetés, szállítás, beszerzés, informatika területeken)

6 Támogatás megítélése során vizsgált szempontok
Milyen megtérülést mutat a kérelemben megjelölt intézkedés Mennyire megalapozottak a kérelemben leírt intézkedés(ek) idő, ráfordítás igény és megtérülés vonatkozásában Mennyiben fenntartható(ak) a kérelemben leírt intézkedés(ek) a közép- és hosszú távon, mennyiben segítik hozzá az intézményt az egyensúlyi gazdálkodáshoz Mennyiben megvalósítható(ak) a lerögzített támogatási feltételek között a kérelemben megjelölt intézkedés(ek)

7 Támogatás felhasználására vonatkozó szabályok
Egy intézmény egy támogatási kérelmet adhat be, annak lehet több célja, támogatási területe. A támogatási kérelmeknek meg kell felelni a felhívás szabályainak (jogosultság, megvalósítás határideje, célhoz illeszkedés, elszámolható költségek, stb.). A kérelmeket az ÁEEK fogadja, a beadott kérelmeket az intézményért felelős ÁEEK térségi igazgatóság készíti elő döntésre, Az EMMI miniszter dönt, az OEP szerződést köt, majd az ÁEEK térségi igazgatóság monitorozza a későbbiekben a teljesülést. A miniszteri döntést követően a támogatott kérelmekről az ÁEEK honlapján megjelenő támogatotti listából lehet tájékozódni, minden befogadott kérelemről írásos tájékoztatást kapnak az érintettek. A támogatási szerződést az OEP köti meg a kedvezményezettekkel.


Letölteni ppt "Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere Budapest, 2016. november."

Hasonló előadás


Google Hirdetések