Mózes 1. könyve A termtésről

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A BIBLIA ÉS AMI MÖGÖTTE VAN
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Teremtés és bűneset /Milyen az isteni alkotás?
Készítette : Mgr. Meleg Mária hittanár
Az Ószövetség könyvei.
A munka, mint teremtettségünk része Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 5. rész.
A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője
férfivá és nővé teremtette őket.
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Mózes I. könyve 1. rész    Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Kínai terméstörténet.
Maja teremtéstörténet
Jó reggelt- Isten hozott !.
Ábrahám legnagyobb próbatétele
A Biblia emberképe Az Univerzumban 1 milliárd galaxis van
Lehetőségek Feladat ESTI LEVELEZŐ Mosoda Kft. 15.febr 22.febr
Hit és tudás a Teremtés Könyve alapján
KI AZ EMBER? Erdő Péter From Darkness, the Light Borúra derü Hungarian Academy Of Sciences Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kar.
Istennek a teremtés munkáiból való dicsérete
Tízparancsolat 2. Mózes 1-17.
Lekció: 2Móz 20, 1-17  1Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket: 2Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.  
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Urunk. Ádvent van, és mi várunk
Urunk. Ádvent van, és mi várunk
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
JÓ REGGELT  !!.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Afrikai teremtéstörténet
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Dicsérjed Uradat! Pecznyík Pál verse. Dicsérjed Uradat Istennek h ű népe, Te vagy országának, legfényesebb éke.
Készítette: Jon A. Palmer
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
A BOLDOGSÁG TITKA.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
JÓ REGGELT !.
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK! Elközelgett pedig a kovásztalan kenyerek ünnepe, mely húsvétnak mondatik.
TEREMTÉS Dunaújvárosi Evangélikus Gyülekezet október Ács Sándorné agrármérnök.
13C cukor sorsa a szervezetben
Bocskai István Református Oktatási Központ
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Szombat? Úr napja? Munkaszüneti nap?
Mózes első könyve. Mózes első könyve Előadó: Zarka Péter.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Jó reggelt!.
Válasz: Áraszd ránk lelkedet, Istenünk: újítsd meg a föld színét
Hegyeket mozdít. Beteget gyógyít. Szíveket hódít. Sebeket gyógyít.
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
1. A „teremtéstörténet(ek)” elbeszélése(i) a) Helye (helyük) a Bibliában: Ter (1 Móz) 1, 1 – 2, 25 (= első két fejezet). b) Keletkezése: - Viszonylag.
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
A világ teremtése. Isten az első napon megteremtette az eget és a földet. Első nap.
55.
Hogyan érthetem meg Istent?
Nem mond le rólad, vissza fogad téged
Beszámoló magyar nyelvből Szerző: Csiszár Virág Palics
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

Mózes 1. könyve A termtésről

Kezdetben teremté Isten az eget és a földet Kezdetben teremté Isten az eget és a földet. A föld pedig puszta vala a mélység színén és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett. És monda Isten: Legyen világosság … és elválaszja Isten a világosságot a setétségtől És nevezé Isten a világosságot nappalnak, és a sötétséget nevezé éjszakának . . . Első nap.

És monda Isten: Legyen mennyezet a víz között, a mely elválasztja a vizeket a vizektől. … elválasztá a mennyezet alatt való vizeket a mennyezet felett való vizektől. És úgy lőn. És nevezé Isten a mennyezetet égnek. . . Második nap

És monda Isten: Gyűljenek egybe ez ég alatt való vizek egy helyre , hogy tessék meg a száraz. És úgy lőn. És nevezé Isten a szárazat földnek; az egybegyült vizeket pedig tengernek nevezé. . .

Azután monda Isten: Hajtson a föld gyenge füvet, maghozó füvet, gyümölcsfát amely gyümölcsöt hozzon az ő neme szerint. . . Hajtá tehát a föld gyenge füvet, maghozó füvet az ő neme szerint, és gyümölcsöző fát . . . És látá Isten, hogy jó. Harmadik nap

É monda Isten: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától . . . Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal. . .

és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat . . . és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat. . . És uralkodjanak a nappalon és az éjszakán. . . És látá Isten, hogy jó Negyedik nap

És monda Isten: Pezsdüljenek a vizek élő állatok nyüzsgésétől . . .

És madarak repdessenek a föld felett, az ég mennyezetének színén.

És teremté az Isten a nagy vizi állatokat és mindazokat a csúszó mászó állatokat, a melyek nyüzsögnek a vizekben az ők nemök szerint, . . .

és mindenféle szárnyas repdesőt az ő neme szerint . . . és mindenféle szárnyas repdesőt az ő neme szerint. És látá Isten, hogy jó. És megáldá azokat Isten mondván: Szaporodjatok, és sokasodjatok, és töltsétek be a tenger vizeit; a madár is sokasodjék a földön. Ötödik nap

Azután monda Isten: Hozzon a föld élő állatokat nemök szerint: barmokat, csúszó mászó állatokat . . .

és szárazföldi vadakat nemök szerint. És úgy lőn . . . és szárazföldi vadakat nemök szerint. És úgy lőn. . . és Isten látá, hogy jó.

És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra . . . . . . Teremté tehát az Isten az embert az ő képére; Isten képére teremté őt: férfiuvá és asszonnyá teremté őket . . . . . . És látá Isten, hogy minden amit teremtett vala, ímé igen jó . . . Hatodik nap

És elvégezteték az ég és a föld, és azoknak minden serege És elvégezteték az ég és a föld, és azoknak minden serege. Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon az ő munkáját, a melyet alkotott vala, megszűnék a hetedik napon minden munkájától, amelyet alkotott vala. És megáldá Isten a hetedik napot, és megszentelé azt . . .

4. parancsolat: Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt. Hat napon át munkálkodjál és végezd minden dolgodat; De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednak szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belül van; Mert hat napon át teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.

Hálát adok Uram . . .