Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan érthetem meg Istent?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan érthetem meg Istent?"— Előadás másolata:

1 Hogyan érthetem meg Istent?

2 ??? Miért tesz valamit és miért úgy? Vagy miért nem? Miért tűr el, enged meg dolgokat? Mi volt a célja, amikor ezt+ezt tette? Miért ott húzta meg a határokat? Hogyan munkálkodik ma, köztünk, bennünk? Mik a törvényszerűségek, az elvárások? Mi az ami rajtam áll, amit tőlem elvár, mi az opcionális? Mit...mikor...hogyan....miért....miből...kivel.....hol...stb...?

3 Isten egy gentleman! A mi kedvünkért számtalan dologban enged! „Emlékezz meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt! Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat! De a hetedik nap a te Istenednek, az ÚRnak nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon se te, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se állatod, se a kapuidon belül tartózkodó jövevény. Mert hat nap alatt alkotta meg az ÚR az eget, a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megpihent. Azért megáldotta az ÚR a nyugalom napját, és megszentelte azt.” (2 Mózes 20: 8-11) De vajon lakhat-e Isten a földön? Hiszen az ég, sőt az egeknek egei sem fogadhatnak magukba téged, hát még ez a ház, amelyet én építettem! ...Nézz nyitott szemmel erre a házra éjjel és nappal, arra a helyre, amelyről ezt mondtad: Ott lesz az én nevem! ...Hallgasd meg a te szolgádnak és népednek, Izráelnek a könyörgését, amikor ezen a helyen imádkoznak! (1 Kir 8: 27, 29-30)

4 A legnagyobb kérdés: Isten maga
Minket korlátok közé helyezett Isten, és idő, tér, fizikai, biológiai, kémiai törvények, megértésbeli határok, érzékszervi megtapasztalások limitálnak – Isten mindezek felett áll!!!! Isten tehát kedvez nekünk, és számunkra érthető, feldolgozható módon jelenik meg közöttünk! Atya-Fiú-SzentSzellem – Ki inspirálta a prófétakat közűlük? Ki teremtette a világot? Nem értjük azt a tökéletes harmóniát, egységet, ami közöttük van. – „Én és az Atya egy vagyunk.” (János 10:30) Funkcionálisan gondolkozunk. Ugyanakkor Isten hagyta ezt jóvá, hogy így befogadhatóbbá válljon számunkra! Ki volt előbb? Ki a nagyobb? Ki a fontosabb? Most 3 vagy 1?

5 Isten kijelentése Ha törvényről, igazságról, ítéletről, istenfélelelmről hallasz, ki jut eszedbe? Atya Mózes – törvény hozzá kötődik Világos utasítások, parancsok, ok-okozat Ha kijelentésről, próféciáról, sugallatról, csodákról, szentségről hallasz, ki jut eszedbe? SzentSzellem Illés – a legnagyobb próféta, Misztérium, titkok, természetfeletti

6

7 „E beszédek után mintegy nyolc nappal Jézus maga mellé vette Pétert, Jánost meg Jakabot, és felment a hegyre imádkozni. Imádkozás közben arca elváltozott, és ruhája fehéren tündöklött. És íme, két férfi beszélt vele: Mózes és Illés, akik dicsőségben megjelenve, élete végéről beszéltek, amelynek Jeruzsálemben kell beteljesednie. Pétert és társait pedig elnyomta az álom. Amikor azonban felébredtek, látták az ő dicsőségét és azt a két férfit, akik ott álltak vele. És amikor azok távozni akartak tőle, azt mondta Péter Jézusnak: Mester, jó nekünk itt lennünk, készítsünk három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet. Mert nem tudta, mit beszél. Alighogy ezt kimondta, felhő támadt, és beárnyékolta őket. Nagyon megrémültek, amikor a felhőbe kerültek. És hang hallatszott a felhőből: Ez az én Fiam, akit kiválasztottam, reá hallgassatok! Amikor a hang hallatszott, Jézust egyedül találták. Ők pedig hallgattak, és azokban a napokban senkinek nem mondtak el semmit abból, amit láttak.” (Lukács 9: 28-36)

8 Jézus Krisztus a kulcs „Most pedig törvény nélkül jelent meg Isten igazsága, amelyről bizonyságot is tesznek a törvény és a próféták, mégpedig Isten igazsága a Jézus Krisztusban való hit által minden hívőnek.” (Róma 3:21-22) „Tehát a törvény nevelőnk volt Krisztusig...” (Galata 3:24) Ő a láthatatlan Isten képe, az elsőszülött minden teremtmény előtt. Mert benne teremtetett minden a mennyen és a földön, a láthatók és a láthatatlanok... minden általa és reá nézve teremtetett. Ő előbb volt mindennél, és minden őbenne áll fenn....Mert tetszett az egész Teljességnek, hogy benne lakjék!” (Kolossé 1: 15-17, 19)

9 A Teljesség Jézusra fókuszál
„Történt, hogy amikor az egész nép bemerítkezett, és Jézus is bemerítkezett és imádkozott, megnyílt az ég, leszállt rá a Szentlélek galambhoz hasonló testi alakban, és hang hallatszott a mennyből: Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm.” (Lukács 3: 21-22) „...hang hallatszott a felhőből: Ez az én Fiam, akit kiválasztottam, reá hallgassatok! Amikor a hang hallatszott, Jézust egyedül találták.” (Lukács 9: 35-36) „Mert úgy határoztam, hogy nem tudok közöttetek másról, csak Jézus Krisztusról, róla is mint a megfeszítettről.” (1 Kor 2:1)

10 Hogyan érthetem meg Istent?
„Aki engem lát, látja az Atyát.” (János 14:9) „Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt!” (János 14:7) Úgy értheted meg Istent, úgy kaphatsz válaszokat, ha megismered az Igét, és Jézusra tekintesz. Figyelj az Ő beszédeire, lásd a példáját, kövesd a cselekedeteit, ismerd meg az indítékait, az erejét, a szabadságát és válljon ez a Te indítékoddá, erőddé, szabadságoddá! Kövesd Őt! „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” (János 8:12)


Letölteni ppt "Hogyan érthetem meg Istent?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések