Falusi szállásadók képzése Budapest, 2013. április 19.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Új Védjegy tanúsítja a magyar sertéshús kiváló minőségét
Advertisements

JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Kreditpontokkal kapcsolatos tájékoztatás
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
2013. évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései
Somogyváriné Koncz Margit Pécs,
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Az Európai Területi Társulások évi támogatására kiírt pályázat (A pályázat kódja: ETT-14) Szilágyi Orsolya Támogatási Főosztály Közigazgatási és.
Európai Uniós pályázatok Unio Tender Europa Kft..
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
MAGÁNSZÁLLÁSHELYEK A FOGYASZTÓVÉDELEM TÜKRÉBEN január 15.
A megkoronázott minőség Nemzeti tanúsító védjegyrendszer bevezetése a szálláshelyeken.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Az állattartó telepek nyilvántartásainak szabályos vezetése
Pályázati lehetőségek,A pályázatírás menete:Feltételek,Dokumentáció
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
Pályáztatás Országos Széchényi Könyvtár november 14.
Falusi szálláshelyek Napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszere
Álláshirdetés, pályázat
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet Gazdálkodási Napló (2.modul) Várszegi Gábor Dr. Lucskai Attila Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Minőségbiztosítás a falusi turizmusban
1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.
Cím adományozása A cím alapításának célja: Közvetetten: o Decentralzált pályázat – eszközfejlesztés o TÁMOP pályázat mesterképzés – személyi.
Tájékoztató Egyszerűsített pályázat Pályázat benyújtása, értékelés, támogatási szerződés, módosítások, ellenőrzések, szabálytalanság Budapest, július.
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengely – Leader program  A pályázati időszak október.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
Hungarikumok a Parlamentben II Gyaraky Zoltán főosztályvezető Gőgös Zoltán államtitkár.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Szakképzési változások
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
2014. november Rendek Tímea
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Felsőoktatási Szakképzés
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Utazási Irodákat érintő, jogszabályváltozásból adódó kötelezettség Határidő: december 31. Érintettek köre: valamennyi utazási iroda Tárgya: szakmai.
Falusi turizmus szakmai ismeretterjesztő konferencia agrár- és vidékfejlesztési szereplők számára Budapest, december 14.
Falusi vendégfogadás FATOSZ tevékenysége, napraforgós minősítés, falusi vendégasztal üzemeltetése.
Pályázati információs nap Június 15.
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
Rákosi Szilvia, szakértő, NJSZT
Segédanyag LEADER pályázat benyújtásának lépései, általános pályázati feltételek Dél-borsodi LEADER Egyesület.
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
2016. december 2., EU ETS szakmai konzultációs nap
Horváth Sándor Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Szakfelügyeleti tapasztalatok
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
Falusi szálláshelyek Napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszere
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Előadás másolata:

Falusi szállásadók képzése Budapest, április 19.

A védjegy célja: garanciát nyújtson a szálláshely szolgáltatás minőségének szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára. minőségi követelményeknek megfelelő szálláshely-szolgáltatást nyújtó szolgáltatók pozitív megkülönböztetése tudatos fogyasztói (turista) magatartás elősegítése szolgáltatók ösztönzése magas színvonalú szolgáltatásnyújtásra

Bevezetésének előzményei: Az európai minták alapján kidolgozott FTOSZ minősítési rendszer ( ) 110/1997. Korm. rendelet 45/1998. IKIM rendelet a falusi szálláshelyek minőségi előírásairól 239/2009. Korm. rendelet a szálláshely szolgáltatásról FVM pályázatok

A védjegy jogosultja: a Nemzetgazdasági Minisztérium megszerzése: pályázat útján lehetséges Egyenlőre nem kötelező (sajnos) Hatálya kiterjed mindazon magánszemélyekre és vállalkozásokra, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek A Minisztérium a Védjegyrendszer működtetésével a FATOSZ-t bízta meg Alapja a FATOSZ korábbi minősítési rendszere

Pályázati feltételek: érvényes Szálláshely üzemeltetési engedély a falusi vendéglátó szolgáltatáshoz megfelelő szakmai felkészültség a pályázó tudomásul veszi, hogy a szálláshely minőségét a FATOSZ évente ellenőrzi

A pályázat benyújtásának módja, elemei Benyújtás:a területileg illetékes megyei szervezethez postai vagy elektronikus úton, formanyomtatványon, mely a FATOSZ honlapjáról tölthető le ( A csatolandó mellékletek: pályázati díj befizetéséről szóló igazolás, szálláshely üzemeltetési engedély másolata, a szakmai végzettséget igazoló okirat másolata

A pályázat elbírálásának rendje Beérkezett pályázat formai, tartalmi ellenőrzése a Megyei Minősítő Bizottság által Helyszíni ellenőrzés során minősítési jkv. felvétele ( a jkv. formanyomtatványa a FATOSZ honlapján megtekinthető) Dokumentumok megküldése a FATOSZ Minősítő Bizottságának

NGM Bíráló Bizottsága javaslatot tesz a Védjegy kiadására A NG miniszter dönt a Védjegy kiadásáról A Védjegyet a FATOSZ iroda, a Védjegyhasználati szerződéssel együtt megküldi a szállásadónak Fontos: A szálláshely minősítését csak akkor kérjék, ha annak kialakítása, felszereltsége megfelel a FATOSZ honlapon olvasható Minősítési előírásoknak!

A védjegy használata A védjegyjogosultságot az elnyert minősítési kategóriára a szolgáltató 5 évre szerzi meg A szolgáltató a védjegyet a falusi szálláshelyen köteles, a kereskedelmi kommunikációjában jogosult feltüntetni. A védjegyhasználat jogszerűségét a FATOSZ évente ellenőrzi, az ellenőrzés során jkv. felvételére kerül sor

A védjegyhasználati jog megszűnése a védjegy használója jogosultságáról lemond a Bíráló Bizottság javaslata alapján a miniszter visszavonja a védjegyet

A védjegyhasználati jog megsértése, jogosulatlan védjegyhasználat jogosultság megszerzése nélkül történik a használat a védjegyhasználati szerződés nem kerül megkötésre a jogosultság visszavonása után is használja a szolgáltató

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Budapest, április 19. Benkovics László FATOSZ minősítésért felelős alelnök Tel.: 30/ ,