Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Segédanyag LEADER pályázat benyújtásának lépései, általános pályázati feltételek Dél-borsodi LEADER Egyesület.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Segédanyag LEADER pályázat benyújtásának lépései, általános pályázati feltételek Dél-borsodi LEADER Egyesület."— Előadás másolata:

1 Segédanyag LEADER pályázat benyújtásának lépései, általános pályázati feltételek Dél-borsodi LEADER Egyesület

2 A LEADER pályázat benyújtása
A pályázatokat szeptember 30. és október 31. között kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani. Mellékletek: - Meghatározott formanyomtatványok - Helyi Bíráló Bizottság támogató nyilatkozata - MVH-s regisztráció - A pályázathoz csatolandó kötelező mellékletek

3 1. lépés - MHV regisztrációs szám
A leendő pályázónak regisztrálnia kell a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban, melyet a G001-es regisztrációs lappal tehet meg. A regisztrációs lap elérhető a weboldalon az Ügyfélnyilvántartás/G001 Ügyfél regisztrációs adatlap és kitöltési útmutató menüjében.

4 2. lépés - Ügyfélkapu Ahhoz, hogy az ügyfél használni tudja az Ügyfélkaput, létre kell hoznia személyes ügyfélkapus azonosítóját. Ezt bármely természetes személy megteheti. A személyes ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amelyet az ügyfél kezdeményezheti bármelyik okmányirodában, kormányhivatal, ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán vagy külképviseleten és az ügyfélközpontban. Ügyfélkapuval kapcsolatos további információt olvashat a oldalon.

5 Az adatlap letölthető a www.mvh.gov.hu weboldalról.
3. lépés - MVH jelszó A jelszó iránti igényléshez az ügyfélnek ki kell töltenie a G946 jelszóigénylő adatlapot. Az adatlap letölthető a weboldalról. Személyesen vagy postai úton a lakhely/székhely szerinti illetékes MVH megyei kirendeltséghez, vagy a központi szervéhez kell kitöltve eljuttatni.

6 4.lépés - Meghatalmazás A pályázati anyagot minden esetben ügyfélkapun keresztül meghatalmazás alapján magánszemély töltheti fel. Ehhez az adatlaphoz szükséges az ügyfél MVH-tól kapott jelszava. A meghatalmazást az MVH-hoz postai úton vagy személyesen kell eljuttatni, majd a rögzítést követően a magánszemély ügyfélkapuján keresztül feltöltheti a pályázatot.

7 FIGYELEM! Kérjük, hogy fokozottan figyeljen oda az 1-4. lépés betartására, ennek hiányában a pályázat elektronikus ügyintézése nem kivitelezhető!!! A lehetőségükhöz mérten minél hamarabb kezdjék meg ezen lépések betartását és ügyintézését!!!

8 5. lépés - Projekt adatlap
A pályázónak előzetesen meg kell fogalmaznia projekt javaslatát, amelyet a Projekt adatlapon kell benyújtania a Dél-borsodi LEADER Egyesület Helyi Bíráló Bizottságához legkésőbb szeptember 29-ig.

9 6. Lépés - Helyi Bíráló Bizottság döntése
A beérkezett projekt adatlapokat a Helyi Bíráló Bizottság a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia és a LEADER kritériumoknak való megfelelés szempontjából vizsgálja, majd postai úton megküldi az ügyfél részére a döntést és az indoklást tartalmazó okiratot, amely a pályázat nem hiány pótolható kötelező mellékletét képezi.

10 7. lépés - Kérelem benyújtása
A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be. Amennyiben az ügyfél a pályázat benyújtásához a Dél-borsodi LEADER Egyesület munkaszervezetét kívánja igénybe venni technikai közreműködőként, köteles az ilyen irányú igényét legkésőbb 2011. szeptember 10-ig a munkaszervezet felé írásban jelezni.

11 Általános pályázati feltételek
- Pályázó (természetes személy, mikro-kis-közép vállalkozás, nonprofit szervezet, egyházi jogi személy, települési önkormányzat, kisebbségi önkormányzat, önkormányzati társulás, őstermelő) - A projekt megvalósítási helye (HACS illetékességi terület) - A benyújtható pályázatok száma ( között jogcímenként legfeljebb 3; egy célterületre 1 pályázat) - HBB támogató nyilatkozat (kötelező) - Kapcsolódó formanyomtatványok (kötelező) - Minimális-maximális támogatási összegek

12 A pályázat kötelező részei
1. Pályázati adatlap 2. HBB támogató nyilatkozata 3. egyéb, a LEADER jogcímrendeletben meghatározott kötelező mellékletek, formanyomtatványok 4. a célterülethez kapcsolódóan előírt, formanyomtatványok, nyilatkozatok, dokumentumok

13 Jogcímek LEADER közösségi célú fejlesztés
LEADER vállalkozás alapú fejlesztés LEADER rendezvény LEADER képzés (nincs célterület kidolgozva rá) LEADER tanulmányok LEADER térségen belüli együttműködés

14 Közösségi célú fejlesztés LEADER rendelet 10.§
1. Civil szervezetek eszközellátottságának és infrastrukturális feltételeinek javítása feladataikhoz kapcsolódóan. 2. Szabadidős és kulturális tevékenységeknek helyt adó közösségi terek kialakítása, fejlesztése (komplex-LEADER rendelet 9. §) 3. Településképet javító beruházások támogatása. 4. Kulturális értékek és épített örökség megőrzése, bemutathatóságuk javítása, látogatóbarát fejlesztésük által.

15 Vállalkozás alapú fejlesztés LEADER rendelet 11.§
1. Élelmiszer alapanyagú helyi termékek, hagyományos kézműves- és népművészeti termékek előállításának, piacra jutásának támogatása 2. Alacsonyabb komfortfokozatú falusi szálláshelyek, kempingek és panziók létrehozásának és fejlesztésének támogatása

16 LEADER rendezvény LEADER rendelet 12.§
1. Turisztikai vonzerőként megjelenni képes rendezvények, fesztiválok megrendezésének és marketingjének támogatása

17 LEADER tanulmányok LEADER rendelet 16.§
1. Tanulmányok elkészítésének támogatása

18 LEADER térségen belüli együttműködés LEADER rendelet 17.§
1. Térségi kapcsolati hálók erősítését szolgáló rendezvények, táborok, előadások, konferenciák, képzések szervezése

19 A pályázat elbírálása A meghatározott célterület-specifikus pontozási szempontok szerint végzett értékelés alapján a HACS felállít egy rangsort. A támogatási döntést az MVH hozza meg.

20 Kifizetési kérelem benyújtása
Kifizetési kérelmet elektronikus űrlapon, ügyfélkapun vagy postai úton keresztül az MVH regionális kirendeltségéhez kell benyújtani.

21 Jogkövetkezmények Pontozást érintő jogkövetkezmények: ha a nem teljesítés pontszámvesztést eredményez, akkor a jóváhagyott támogatási összeg 2%-nak megfelelő összeg visszafizetésére köteles. Nem nyújtható be pályázat: Ha a pályázó elbírálatlan támogatási kérelemmel vagy jogerős támogatási határozattal rendelkezik az adott tevékenységre vagy fejlesztésre vonatkozóan.

22 További szíves tájékoztatást Ügyfélszolgálati irodánkban kérhet
További szíves tájékoztatást Ügyfélszolgálati irodánkban kérhet! Dél-borsodi LEADER Egyesület 3450 Mezőcsát, Hősök tere 24. Web:


Letölteni ppt "Segédanyag LEADER pályázat benyújtásának lépései, általános pályázati feltételek Dél-borsodi LEADER Egyesület."

Hasonló előadás


Google Hirdetések