Самовар=Szamovár.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Advertisements

A homeopátia alkalmazása a rákos betegségek kiegészítő kezelésében
Alap Termékek.
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészséges táplálkozás
Becslések szerint a felnőttek 70%-a nem fogyasztja a napi gyümölcs és zöldség mennyiséget, és a gyerekek 90% szintén nem fogyasztja el az ajánlott napi.
Gyógynövényismeret A balzsam hatóanyagai : csalán, szőlőmag, zsálya, jojoba, kókusztej, ilang-ilang, grapefruit, jázmin, szegfűszeg Szőlőmag fitoösztrogén.
A vitaminok és ásványi sók
A PECSÉTVIASZ GOMBA GANODERMA LUCIDUM.
Kattinthatásokkal tovább! N.1 Fájdalom mentesen eltávolítja a kötést, mert oldja a sebtapasz ragasztóját.
Flavon max termékcsalád
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
Kalászné Gelencsér Ilona
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Csodálatos növények Alakjuk, mintázatuk, színűk már jelzik, gyógyhatásukat. Véletlen?
Medvehagyma k-Roy. Medvehagyma Lat. Allium ursinum Lat. Allium ursinum Népies elnevezés: cigányhagyma Népies elnevezés: cigányhagyma vad /erdei fokhagyma,
A szervezetünk megfelelő működéséhez létfontosságú folyamat
Nº 1. BIONET AKTÍV BALZSAM.
A medvehagyma csodaerejére elnevezése is utal. A szájhagyomány szerint még a medvéket is kicsalogatja téli álmukból. Értékes hatóanyagainak köszönhetően.
Reformtáplálkozás.
One Line One Team One Vision USA, 2008 Egészség Anyagi biztonság.
Kutatási eredmények bizonyítják, hogy kb. 650-féle kórokozót 6 percen belül elpusztít. /Science Digest magazin(1978/03.)/ Ezzel szemben egy antibiotikum.
Légző rendszer betegségei
A helyes táplálkozás.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
1 Támad az influenza! Hogyan védekezzünk? Margit Kórház Pásztó Egészségpercek Prevenció és egészségmegőrzés.
Keszitette:Szilagyi Emese
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
Nano Silver.
Illóolaj Fehérjék Cukrok Köhőgés Emésztés Ánizs csoki Epe bántalmak.
Nyugalom! Meditáljunk együtt A szorongás Normális, kóros Súlyos betegségeket kiindulópontja Betegségek is okozhatják Kémiai anyagok.
Gránátalma (Punicaceae). A növényről néhány szót Gyümölcse kemény héja alatt sok sötétpiros beágyazódott édeskés, savanykás húsos mag található. Származási.
Lucerna (Medicago sativa)
Resveratrol "Borban az igazság!"
A húgyuti bántalmak természetes ellenszere
Kaposvár, április 28. FEJLESZTÉSI IRÁNYOK, EREDMÉNYEK HÚSIPARI VONATKOZÁSBAN Dr. Zsarnóczay Gabriella Országos Húsipari Kutatóintézet.
Dr. Hidas András tudományos tanácsadó Az SCD Probiotikus technológia az egészségmegőrzésben.
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
ÚJ Partnertermékek. SANKOM A Sankom egy tökéletesen kiegyensúlyozott energianövelő, amely természetes módon csökkenti az étvágyat.
Az egészséges életmód és a stressz
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
Ionizált lúgos víz Family Friss Kft
A helyes táplálkozás.
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
VITAMINOK.
„A gyógynövények királya”
Faith in Nature az igazi természetes szépség. A Faith in Nature bőrápoló termékcsalád minden tagja hipoallergén és parabénektől (kőolaj származékoktól)
Premium quality wet wipes Forgalmazó: Gála 1 Kft
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Az algák világa A 3,5 milliárd éves élet a Földön 1.
Glutén-érzékenység, Lisztérzékenység
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
PUREX Phase-3 Program. PUREX Phase-3 Mottó: „Legyél kívül és belül mindig tiszta, Ez a hosszú, egészséges élet titka!” (Ősi indiai mondás) (Ősi indiai.
1 A test kívül és belül Tibai Eszter: június 06.
7. rész. A magas vérnyomás okairól Klikk a folytatáshoz.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Réti gyógynövények.
Ingyenes előregisztráció!
Növényleírás- fogalmazásóra Készítette: Kiss-Szemán Mónika.
Növényleírás- fogalmazásóra Készítette: Kiss-Szemán Mónika.
A hasznos kender Cannabis sativa L..
Az energiaital igazi arca
TIENS KANGLI.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Самовар=Szamovár

Beköszöntött az igazi tél Beköszöntött az igazi tél. Mi lehet jobb ilyenkor, mint egy csésze gőzölgő, forró ital?

Egy ősi kínai közmondás szerint jobb akár három napig is élelem nélkül lenni, mint akárcsak egy napig is nélkülözni a teát.

A fekete tea gazdag antioxidánsokban, ez szervezetünkre kedvező hatású. Persze vannak benne kevésbé kívánatos összetevők is. Egy csésze fekete tea annyi koffeint tartalmaz mint egy csésze kávé. A koffein növeli a vérnyomást és a pulzusszámot. A tearostok oxálsav tartalma hatással van az ásványi anyagok, különösen a kalcium felszívódására.

A zöld tea ugyanabból a teacserjéből készül, mint a fekete tea. Antioxidáns tartalma magasabb a fekete teáénál. Hatásos a rákkal szemben, erősiti az immun rendszert. Segít fogyni, lassítja az öregedést. Hatásos fogínyfertőzéseknél. Hasznos a szív és érrendszeri betegségek kezelésében, arthritis valamint idegrendszeri betegségek gyógyítása során. Segít csökkenteni a koleszterin szintet, és még számos egyéb hasznos tulajdonsággal rendelkezik.

Lime Nyugtató hatású, jó lázcsökkentő, (zöld, citromszerű gyümölcs) Nyugtató hatású, jó lázcsökkentő, segít az emésztési gondok kezelésében. Napi 1 g. gyógyfű fogyasztása a tanulmányok szerint a citral hatóanyagnak köszönhetően segít a daganat-sejtek elleni küzdelemben. Sokan kedvelik erős, citromos aromáját.

Menta Kiválóan enyhíti az emésztési zavarokat, hatékony a puffadás, szélgörcs, a hasi fájdalom enyhítésében. Hányinger, köhögés, megfázás kezelésében igen hasznos. Egyes mentafajták fogyasztása viszont terhes nőknek nem ajánlatos.

Citromfű A lime-hoz hasonlóan mészben gazdag. Citral hatóanyaga jótékony hasi görcsök, hasmenés esetén. Jó lázcsökkentő. Nyugtató hatású. Meszes illata riasztja a szúnyogokat, bolhákat és egyéb rovarokat. .  

Üröm Gyomorkeserűként javítja az emésztést, segítség teltség, étkezés utáni puffadás esetén. Székrekedés hatékony ellenszere, jó a bélférgek ellen. Serkenti a máj működését, tisztítja a szervezetet. Terhes nőknek nem ajánlott.

Kamilla A virágjából készült tea jó az emésztésre. Jótékony hatású puffadás, hasi fájdalom, hasmenés, gyulladás és hányinger kezelésében. A tea fogyasztása erősíti a testet, nyugtató hatású. Borogatásként hasznos a sebek, bőrirritációk, az ekcéma és a szemfertőzések kezelésében.

Rozmaring Növeli a teherbíró képességet, kiegyensúlyozottá tesz. Hasznosan alkalmazható alacsony vérnyomás, fáradtság, migrénes fejfájás, memória kihagyások, hajhullás, visszér, aranyér kezelésekor. Segít az emésztési nehézségek enyhítésében, fertőtleníti a légutakat.

Édeskömény Kiváló gyógynövény az emésztőszervi gondok kezelésére, különösen a puffadás és hasi fájdalmak enyhítésére. Szoptatós anyukáknak ajánlatos az ebből készült tea fogyasztása, mert ez csökkenti a puffadást a babáknál, egyben serkenti a tejképződést. Hatékony köptető, segít felszakítani a nyálkát, váladékot. Külsőleg, borogatásként használva hatékony a szemfertőzések kezelésében.

Zsálya  Kesernyés gyógynövény. Nyugtatja az emésztőrendszert, egyensúlyban tartja a nők hormonműködését. A zsálya tea fertőtlenít. Csillapítja a lázat, hatékony eszköz a légzőszervi betegségek kezelésében. A hormonműködést szabályzó hatása miatt nem tanácsos terhes és szoptatós nőknek a zsálya tea fogyasztása. A szoptatós anyukáknál gátolhatja a tejtermelődést.

Méhfű Citromos ízű gyógynövény. Hatásos a rákos sejtek ellen. A citromfűhöz hasonlóan nyugtató hatású, stresszoldó. Segíti az emésztést. Csökkenti a puffadást, a lázat és a magas vérnyomást. Fokozza a test aktivitását, viszont kissé lassítja a pajzsmirigy működését, ezért subaktív embereknek nem javasolt a használata.

Hogy fogyasszunk teát?

és megőrizhetjük egészségünket Ha bizonytalanok vagyunk, hogy milyen teát fogyasszunk, akkor egy régi bölcsesség szerint az lesz a legjobb, ha különböző gyógynövények keverékéből főzünk teát. Így megadjuk szervezetünknek a lehetőséget, hogy maga döntse el, mire is van szüksége egy adott pillanatban. Hiszen csodálatosan sok területen segítenek a gyógynövények. Nos, a forró vízen kívül csupán némi fantáziára van szükségünk. Így varázsolhatunk a zord télből hangulatos, meleg környezetet, ahol kellemesen érezzük magunkat, és megőrizhetjük egészségünket