Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Réti gyógynövények.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Réti gyógynövények."— Előadás másolata:

1 Réti gyógynövények

2 Levendula Nyugtató hatása van.
Gyógyhatása rendkívül magas fokú. nyugtat Nyugtató hatása van.

3 Csalán Egyik legjobb: vértisztító növény,
feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedés kezelésére Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is használjuk. A régi módszert ma is alkalmazzák hogy a fájdalmas végtagokat a csalán friss hajtásaival csapkodják meg.

4 BÚZAVIRÁG Gyulladásgátló, borogató szer.
TEÁJÁT MAGÁBAN NEM FOGYASZTJUK! Forrázatát szemgyulladás borogatására.  Toroköblítésre használjuk.

5 Kamilla (orvosi székfű)
Legjellemzőbb alkalmazásai: Leforrázva tea formájában gyomor panaszok, rosszullét, hányinger enyhítésére és bélgyulladás kezelésére használni. Szájöblögetéssel meg szünteti a fogíny gyulladását, a torok gyulladását, a szájon belüli sebeket is gyógyítja. Külsőleg mindenféle bőrbetegségre alkalmazható. Fülbe cseppentve megszünteti a fülgyulladást. Hajra öntve szőkítő hatású. A Kamilla virága 0,4-1 százaléka illóolajat tartalmaz amelyet leginkább gyulladások kezelésére, görcsoldásra, és fertőtlenítésre használnak.

6 Sebgyógyító hatása van.
Orbáncfű Sebgyógyító hatása van.

7 Kakukkfű Nagyon jó fertőtlenítő gyógytea készíthető belőle,
mely megvéd a betegségektől, meghosszabbítja a sejtek életét, erősíti immunrendszerünket, Vérbőséget fokozó hatása javítja a vérkeringést. Vérszegénység esetén kiváló. Kezelhető vele köhögés, hörgő- és szájüregi gyulladások. Orrdugulásra inhalálni kell vele. Nyálkaoldó, köptető hatású. Újabban vírusos betegségekre javasolják. A nők növényének is nevezik, mert megszünteti a vérzési rendellenességeket és a görcsöket.

8 Cickafark Kiváló gyulladáscsökkentő, Sebösszehúzó, sebgyógyító hatású,
hüvely- és méhgyulladásra, nyálkahártya- és fogínygyulladásra is használható, Sebösszehúzó, sebgyógyító hatású, Hasi fájdalmakra, puffadásra, emésztésjavításra is kiváló. Serkenti az epeváladék termelést.

9 Pitypang (gyermekláncfű)
Növeli az étvágyat, az erőnlétet. Javítja az emésztést (enyhe hashajtó). Gyulladáscsökkentő hatása is van. A belőle főzött tea: vizelethajtó és vértisztító, serkenti a máj és a vesék aktivitását, szél- és vízhajtó hatású. csökkenti a vérzsírt, oldja a koleszterint vércukorszintet csökkent, Fájó ízületek esetén gyökerének főzetét borogatásra ajánlják.  Hatóanyagai epe- és májbántalmak,  zsíranyagcsere-problémák esetén jótékony hatással vannak a szervezetre. Az étkezési célokra is használt levele gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: béta-karotin, C-, B1- és B2-vitamin,  kálium, vas, kálcium, magnézium, foszfor.

10 Köszönöm a figyelmet! Weboldal: smindenkl.webnode.hu


Letölteni ppt "Réti gyógynövények."

Hasonló előadás


Google Hirdetések