Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A PECSÉTVIASZ GOMBA GANODERMA LUCIDUM.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A PECSÉTVIASZ GOMBA GANODERMA LUCIDUM."— Előadás másolata:

1 A PECSÉTVIASZ GOMBA GANODERMA LUCIDUM

2 „GOMBASZTIKUS” A mikoterápia jelentése a gombákból készített, kivont anyagokkal való gyógyítás. A szakkifejezés új, a gombákkal történő gyógyítás lehetőségét azonban már nagyon régen felfedezték. Az ismeretek jelentős része a Távol-Keletről, elsősorban Kínából és Japánból jut el hozzánk.

3 A pecsétviasz gomba vagy ahogy Kínában hívják a „halhatatlanság növényét” széles körben alkalmazzák, és igen nagyra becsülik. Felhasználása több mint két évezredet ölel át. Legkorábban Kína első császára idejéből említik, majd innentől kezdve leírása elterjedt az egész kínai irodalomban és a művészetben is.

4 A pecsétviaszgomba tényleges biológiai értékét a modern tudomány is mindinkább felismeri, amit jól jelez, hogy az utóbbi évtized során számos kutató és orvosbiológus érdeklődését keltette fel, s egyre több, a gomba valódi hatékonyságát, tényleges biológiai értékét igazoló publikáció.

5 A gomba biológiai hatása arra vezethető vissza, hogy a gombatest, illetve annak spórája több jól definiálható biológiailag aktív hatóanyag-csoportot tartalmaz. Hatóanyag-csoportjai: -Poliszacharidok (immunrendszer erősítés, kemoterápia mellékhatásainak enyhítése) -Nukleotidok (trombózis megelőző hatás) -Aminósavak, fehérjék (allergiás tünetek enyhítése, gyulladás csökkentés, sejtépítés) -Egyéb biológiailag aktív anyagok

6 A gomba termőteste szénhidrátokat, ezen kívül 17 féle aminosavat, kevés fehérjét, zsírt, alkaloidákat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Különösen két anyagcsoportját tartják hatásosnak. Az egyik a poliszaharidok, amelyeknek tumorcsökkentő és immunerősítő hatását igazolták, a másik pedig a triterpének csoportja. Ezekhez tartoznak a ganoderma-, ganolucid- és lucidémasavak, ezek gátolják a májtúltengést.

7 Hatásterületei: immunrendszer erősítő hatás
kemoterápiás kezelések mellékhatásainak enyhítése javítja a vérkeringést fokozza a szívizom oxigénfelvételét vérnyomás és koleszterinszintet csökkentő trombózis gátló hepatitisz kezelése, megelőzése krónikus betegek kezelésére csökkenti a gyomorsav mennyiségét szabályozza a bélműködést emésztőszerv-rendszeri gyulladás kialakulásának megelőzésére krónikus légcsőhurut, asztma allergiás tünetek enyhítésére vércukorszint csökkentő tumorképződés gátló hatás antioxidáns hatás

8 Tartalma: - 70% Pecsétviaszgomba - 15% Kendermag őrlemény
- 15% Flavin 7 Ár: db-os - 100db-os - 10db-os


Letölteni ppt "A PECSÉTVIASZ GOMBA GANODERMA LUCIDUM."

Hasonló előadás


Google Hirdetések