2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vállalkozás alapítása I.
Advertisements

Kreditpontokkal kapcsolatos tájékoztatás
Adótörvény változások év közben
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Az egyéni vállalkozó /2009. évi CXV. tv./  Természetes személy  Letelepedés  Üzletszerű  Saját gazdasági kockázatvállalás.
E-ügyintézés.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
Új alapítású vállalkozások első 90 napja „Hozhatsz bármilyen döntést, ha mered vállalni a következményeit!”
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület május 21. Pannonhalma A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.
A Magyarországon született, kísérő nélküli kiskorúak
7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
Névváltoztatási eljárások
A vállalkozás indításának jogi és pénzügyi ismeretei
Az Ügyfélkapu TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása.
AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÜGYINTÉZÉSHEZ
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
Adóigazolás, együttes adóigazolás
Adókártya igénylés Nyomtatványa: 08T34
Vállalkozás gazdaságtan I.
Jogi és menedzsment ismeretek
Szabálysértési méltányossági kérelem
Jogi és menedzsment ismeretek Vállalkozások alapítása.
Munkajogi alapismeretek
Fodrász osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel
A H ARMADIK ORSZÁGBELI ÁLLAMPOLGÁROK KÉPESÍTÉSÉNEK ELISMERÉSE Mészáros Gábor október 21.
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
Utazási iroda alapítása
Jogi és menedzsment ismeretek
: Készült: Közbiztonsági referensek felkészítésére Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság A polgármester elsőfokú polgári védelmi.
Szolnok, február 22. Összeállította: Dr. Túróczi Imre Forrás: NAV Információs levelek 13. szám.
EHO módosítása szeptember 01-től. EHO mértéknövekedés 14% Külön adózó jövedelmekből: - vállalkozásból kivont - értékpapír kölcsönzésből - 25 illetve.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
A JÜB fogalma és funkciói
Tananyag -koncepció. Célcsoport – céltevékenység Középiskolai tanulók A projekt keretein belül 1 -1 e-learning tananyagcsomagot.
Az egyéni vállalkozás.
Vállalati tanácsadás - sikeres pályázók, sikeres pályázat a Közép-Dunántúlon.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Az egyéni vállalkozás TÁMOP /2-2F
Állampolgárság.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Határon átnyúló szolgáltatásnyújtás Ausztriában
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
A vállalkozás létrehozásának lépései
MegnevezésKft Zrt. Nyrt.SzövetkezetEgyéniKktBt Alapítók számaMin. 2 (1)Min. 5 (1) Min. 51Min. 2 Felelősség jellegeKorlátolt korlátlan Korlátlan és egyetemleges.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Átvándorlók-bevándorlók kontra hajléktalan ellátás
A vállalkozások alapításának jogi és adminisztrációs lépései belföldön, Ausztriában és Németországban „Ha egy üzlet beindul…” Lévai Ügyvédi Iroda Dr. Lévai.
Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve 1.Első TAJ igények 2.Külföldön létrejött biztosítás bejelentése 3.Alkalmazandó.
Készítette:Szalai Erika Salgótarján,2009. december.
2010. január 14. Az engedélyezési eljárással kapcsolatos kérdések Iránytű a Fémtörvényhez A fémtörvény és a végrehajtási rendelete a.
Adóügyi aktualitások (Új jegyzői adatszolgáltatások, egészségügyi szolgáltatási járulék) Lukács György igazgató NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága.
CÉGBEJEGYZÉSRE KÖTELEZETT ADÓZÓK BEJELENTKEZÉSE, VÁLTOZÁSBEJELENTÉSE, ADÓREGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS október 30. Ujjady Enikő NAV Heves Megyei Adóigazgatósága.
A Felsőoktatási Regisztrációs Központ és a felsőoktatás Bakonyi László, főigazgató.
A KÖZJEGYZŐI FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁS.  A közjegyző jogszolgáltató hatósági tevékenysége  Az eljárás kereteit biztosítja  Érdemi igazságszolgáltatást.
Előadó: DDr. Alpár Erzsébet LL.M (München)
Keresztury János kamarai tag könyvvizsgáló november 24.
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
A diákigazolvány igénylés menete
2016. február-március Dr. Máté Zsolt főosztályvezető
Dr. Nagy viktor „Jót s jól” avagy gazdasági jogi alapismeretek
LAKCÍMKÁRTYA IGÉNYLÉSE
LEADER pályázati lehetőségek az Innovatív Dél-Zala Helyi Akciócsoport területén vállalkozói szféra számára Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési.
Szlovák – magyar határmenti vállalkozások együttműködési lehetőségei a magyar számviteli- és adójogszabályok tükrében Mucsné Tóth Mária.
tanév Iskolanyitogató
Előadás másolata:

2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT ÉS MILYEN LEHETŐSÉGE VAN MÉGIS VÁLLALKOZÓKÉNT FOLYATATNI E TEVÉKENYSÉGET !

E GYÉNI VÁLLALKOZÁS Olyan tevékenység melyet üzletszerűen, ellenszolgáltatás fejében nyereségszerzés céljából, saját felelősségre és kockázatára végez a vállalkozó.

E GYÉNI VÁLLALKOZÓ LEHET M AGYARORSZÁGON : cselekvőképes, 18 évet betöltött vagy 16 éves és házasságot kötött nagykorú személy rendelkezik a vállalkozás működtetéséhez szükséges szakmai ismeretekkel állandó bejelentett lakcímmel rendelkezik Mo.-on büntetlen előéletű nem tiltották el tevékenysége gyakorlásától NAV felé nincs tartozása nem tagja olyan gazdasági társaságnak ahol korlátlan a felelőssége külföldi állampolgár de munkavállalásra jogosító tartózkodási engedéllyel rendelkezik

M ILYEN ADATOK KELLENEK A KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ ? A kérelemben fel kell tüntetni többek között: az egyéni vállalkozó nevét; leánykori nevét; születési helyét és idejét; valamint anyja nevét; a tervezett egyéni vállalkozás székhelyét, telephelyeit és fióktelephelyeit; tevékenységi körét és tevékenységének megnevezését.

V ÁLLALKOZÓI IGAZOLVÁNY IGÉNYLÉSÉNEK MENETE : Elektronikusan internetes portálonwww.magyarország.hu vagy személyesen az Okmányirodában (erkölcsi bizonyítvány szükséges! 2000 Ft) OEP-től törzsszámot kell kérni hatósági engedélyek beszerzése (ÁNTSZ, Rendőrség, Tűzoltóság stb.) bejelentkezni az illetékes Önkormányzathoz akinek az iparűzési adót fogom fizetni bankszámlaszám létesítése KSH- bejelentkezés Ha a fentieket teljesítettem, akkor megkapok egy nyilvántartási számot. (Ez helyettesíti a vállalkozói igazolvány számot) A vállalkozói igazolványt nem kötelező kiváltani Ft-os illetéket kell fizetni!!)

K ÖSZÖNÖM A FIGYELMET !