Elektronikus levelezés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

A számítógépes hálózatok és az Internet
Mozgássérültek Interaktív Portál használatának a lépései
Elektronikus levelezés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Elektronikus levelezés [webmail]
Hálózati és Internet ismeretek
avagy a hálózatok hálózata
Az Internet adta lehetőségek
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
Internet ismeretek II..
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Hálózati alapfogalmak, topológiák
Elektronikus levelezés
 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
küldés.
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
A Tudásközpont levelezőrendszerének rövid bemutatása
HÁLÓZAT INTERNET. Weblap címek xikon/index.html xikon/index.html.
Elektronikus levelezés
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Hálózatkezelés, Internet 9. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Az internetről.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Levelezés Készítette: Kós Réka.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Internet, Elektronikus levelezés
Az Internet alkalmazásai
Web-alapú humán lekérdező rendszer
1. Főoldal Letisztult minimális dizájn a gyorsabb betöltés érdekében Legújabb képek.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
15. Tétel Az elektronikus levelezés
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
Élet az Interneten.
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Web alapú humán lekérdező rendszer
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Kiss Balázs Geográfus MSc/I. évf..  Hazánkban leginkább használt levelezőrendszerek  Üzleti levelezőrendszerek  Thunderbird  Gmail  Apple Mail 
Információ és kommunikáció Elektronikus levelezés.
Információ és kommunikáció
A HTML alapjai Az internet és a web.
Fülemüle informatika tehetségkutató verseny
Számítógépes bűnözés.
Alkalmazási réteg protokolljai
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Számítógépes ismeretek
Internet, Elektronikus levelezés
Szöveg beírásához kattintson ide Elektronikus levelezés BEADTA: SZABÓNÉ FALUHELYI RENÁTA
CONNECTRA rendszer bevezetése
Internet és kommunikáció
Internet és kommunikáció
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Web alapú humán lekérdező rendszer
Előadás másolata:

Elektronikus levelezés

Levelezőszerver A levelező szerver kliensek számára levelezési műveleteket lehetővé tevő kiszolgáló Megkülönböztetünk fogadó (bejövő levelekhez hozzáférést biztosító) és küldő levelezőszervereket, amelyek eltérő protokollokat használnak Magánfelhasználók számára a levélfogadó szervert általában a postafiók szolgáltató (ez lehet az internetszolgáltató is) Küldő szervert az internetszolgáltató biztosít Vállalati környezetben általában a vállalat levelezőszervere biztosítja mind a fogadó, mind a küldő levelező szolgáltatásokat

Levelezőprogram A levelezőprogram egy olyan számítástechnikai alkalmazás (szoftver), amelynek segítségével elektronikus leveleket (e-maileket) tudunk írni, elküldeni, fogadni, osztályozni stb Maguk a levelezőprogramok sokat fejlődtek, de lényegük ugyanaz: az interneten bármely e‑maillel rendelkező egyénnek küldhetünk levelet

Alapvetően kétféle levelezőprogram létezik: A saját eszközre (PC, notebook, PDA, mobiltelefon, stb.) telepített alkalmazás, amely a leveleket helyileg, a saját eszközön tárolja. Ennek angolnyelvű rövidítése gyakran MUA (Mail User Agent) Pl: Internet explorer- outlook expressz, mozilla – thunderbird 2. Web-alapú levelezőprogram („webmail”), amikor a saját gépen csak a böngésző van telepítve, és a levelezést egy internetes honlapon valósítjuk meg Pl: Hotmail, Gmail, AOL és Yahoo!

Az email részei Címzett (To): ide a címzett e-mail címe kerül, kitöltése kötelező Két részből áll: felhasználónév@domain Másolat (CC = Carbon Copy): annak az e-mail címe kerül ide, aki másolatot kap a levélből. Titkos másolat (BCC = Blind Carbon Copy): Ide azoknak az e-mail címe kerül, akik szintén kapnak másolatot a levélből, de a címzett ezt nem látja, míg a Másolatot kapók nevét igen.

Tárgy (Subject): levél tárgynak rövid (tőmondatos) megfogalmazása Dátum (Date): Ez a mező tartalmazza a levél elküldésének dátumát. Ezt a mezőt a levelezőrendszer automatikusan odailleszti a levélhez. Szövegtörzs: maga a levél szövege. Ez tartalmazza az általunk megírt szöveget Melléklet vagy Csatolás (Attachment): levélhez csatolt állományok kerülnek ebbe a mezőbe, amely bármilyen bináris állomány lehet, pl. dokumentum, kép futtatható program.

Levelezési lista A levelezési listák nagy segítséget nyújtanak abban, hogy hasonló érdeklődésű emberek,megvitathassák kérdéseiket, megoszthassák kutatásaik eredményét egymással A felhasználó email-ben kommunikál a lista többi tagjával, illetve a kezelő software-rel

Feliratkozás menete 1. Megkeressük a listát amire fel szeretnénk iratkozni. A következő információkra van szükségünk: A listát kezelő software e-mail címe (egy e-mail cím, pl. majordomo@valahol.hu <mailto:majordomo@valahol.hu> ) A lista neve pl. fond-l (a listák neveit gyakran egy kötőjel és egy l betű zárja, ami a levelezési listára utal)

2. Írunk egy e-mailt a kezelőnek (pl. majordomo@valahol 2. Írunk egy e-mailt a kezelőnek (pl. majordomo@valahol.hu <mailto:majordomo@valahol.hu>) 3. A sikeres feliratkozás után kapunk egy automatikusan generált választ, ezt a levelet tanácsos megőrizni. 4. Ezután, ha már a listára akarunk levelet küldeni, akkor a listanev@valahol.hu <mailto:listanev@valahol.hu> címre kell írnunk

Címjegyzék A Címjegyzéket az e-mail üzenetek címzése során nevek, e-mail címek és terjesztési listák kikeresésére és kiválasztására használhatja. A Globális címlista a cég összes felhasználójának nevét és e-mail címét tartalmazza Az internetes címszolgáltatást olyan e-mail címek keresésére használják, amelyek nincsenek benne a helyi címjegyzékben vagy a cég címjegyzékében

Külső fejlesztők címjegyzékét az adott fejlesztő telepítőprogramjának futtatása révén adhatja