Az egymáshoz tartozás gyakorlata

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Bibliai lelkigondozás Mi a célja? A materialista és a humanista ugyanarra törekszik: Érezze jól magát a segítséget kérő Önértékelésében Társkapcsolataiban.
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Milyennek akarta Jézus Krisztus a közösséget?
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Az Eukarisztia titkáról elmélkedve az első kérdés, amelyet szemlélünk, hogy mi is az
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Közösség 3. Isten családjában 2008 febr. 17 de. B.Gy. TM.
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
1 KÖZÖSSÉG AZ ÚJ TESTAMENTUMBAN Romans 12:10 figyelem egymásra, gyengédség, tisztelet, szolgálatkészség, buzgóság, empátia, az Úr szolgálataRomans 12:10.
Jézus te vagy minden álmom
Gabriel García Márquez
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Engedd / Engedj közelebb
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Sokszor úgy érzem, Összeroskadok, Többé nem lesznek jó és szép napok,
Készítette: Jon A. Palmer
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
{ Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni? Nehéz kérdések, Békevár, Jóföldi Endre, 2012.
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
1 Továbblépés - Az üzenet.
2013. október Az Élet Igéje „Ne tartozzatok senkinek semmivel, csak kölcsönös szeretettel, mert aki felebarátját szereti, teljesíti a törvényt.” (Róm.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Az Élet Igéje szeptember.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
JÓ REGGELT !.
Egy csésze kávé Wégner Zsuzsa Egy csoport diák,
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
1.Hálás - mások hitéért és szeretetéért Kol 1,4. Bátorít! 2.Ismeri az Atyát - mint szabadítót. Kol 1,13 és Jézust - mint aki megbékéltetett az Atyával.
Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)
„Élni vagy égni?” Készítette:Komjáthy Károly.
A házasság = elköteleződés megbocsátásra, hűségre, szeretetre
Igeolvasás.
a nehéz napokat rád bízom. Rád bízom, rád bízom a fényes napokat is.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Karcag, 2013 június 02. Gyülekezetnövekedés Durkó István
Egy igazi tanítvány szolgálja Krisztust
Törvény alatti állapot:
Igehirdetés „Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas. 37„Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok.
Ökumenikus imahét bezárása
Kérdések az alkalom előtt
Kérdések az alkalomhoz:
II. A HITRŐL 1.
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja
Vágyaink és kívánságaink
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

Az egymáshoz tartozás gyakorlata 2Kor 5:14-15, Mert Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; és azért halt meg, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt. A keresztyén közösség Jézus Krisztus által és Jézus Krisztusban áll fenn Krisztus szeretete összetartó / összekényszerítő szeretet – mint a hordó dongáit az abroncs

Újszövetségi példák Róm 12:10 – A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyöngédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők! Róm 12:16 – Egymással egyetértésben legyetek! Róm 14:19 – Azokra a dolgokra törekedjünk tehát, amelyek a békességet és egymás építését szolgálják. Róm 15:14 – Meg vagyok győződve, hogy ti is telve vagytok jósággal, telve a teljes ismerettel, és hogy egymást is tudjátok tanítani. Róm 16:16 – Köszöntsétek egymást szent csókkal!

1Kor 11:33 – Azért tehát testvéreim, ha evésre gyűltök egybe, várjátok meg egymást! Gal 5:13 – Szeretetben szolgáljatok egymásnak! Gal 6:2 – Egymás terhét hordozzátok, így töltsétek be a Krisztus törvényét! Ef 4:32 – Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak! Fil 2:3 – Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál! Kol 3:13 – Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak!

1Thessz 5:11 – Vigasztaljátok egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is. 1Thessz 5:13 – Éljetek egymással békességben! Zsid 10:24 – Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk! 1Pt 4:9 – Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. 1Pt 5:5 – Egymás iránt pedig valamennyien legyetek alázatosak!

1Thessz 5:11 - Építés Az építés nem egyedülálló egyénekre vonatkozik („építse egyik a másikat”). Ha gyülekezeti tag vagyok, feladatom úgy szólni, élni, hogy mindez testvéreim hitét erősítse. Az istentiszteletre összegyűlt közösség építése minden jelenlévő feladata. A gyülekezet tagjai építő kommunikációban legyenek együtt!

Róm 15:14 - Tanítás Hasonló elv 1Thessz 5:14-ben – Intünk titeket, hogy figyelmeztessétek azokat magatok között, akik rendetlenül élnek! A bűn, elhajlás, stb. nem magánügy. – Vö. „Ilyenek a hívők!” A helyes figyelmeztetés nagyon sokat kíván a figyelmeztetőtől. – Bátorság és szeretet / alázat és szeretet.

Az egymáshoz tartozás aktualitása Az egymásért élés gyakorlata ma különösen fontos, mivel általános jelenség a világban az elmagányosodás, elidegenedés. A keresztyén gyülekezet egyik alapfeladata: senki se legyen egyedül a problémáival.