Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Biblia Levelez ő Iskola „Idegen vagyok a földön, ne rejtsd el el ő lem parancsaidat”
Advertisements

Jánosi Beatrix szeptember 08.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Közlekedj okosan nyári tábor
A házasság még nem a mennyország
„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1
Tanyapedagógia Gazdálkodási gyakorlat a magyar iskolai oktatásban.
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
KATOLIKUS VAGYOK HITTANRA JÁROK.
Mentorszülők – mentőszülők autizmusban
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
Professzionális iskolai kutatások
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-Program megvalósításának tapasztalatai a KLIK Debreceni Tankerületében Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató Dr. Pakurár.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Angol nyelvi kompetencia
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
1 Dr. Molnár Anna Balassa utcai délutánok PSZICHIÁTRIAI OSZTÁLYOS STANDARDOK AZ EURÓPA TANÁCS ELVEI ALAPJÁN.
Külföldi módszerek? Mi az amit figyelembe kell vennünk: Hagyományaink, Céljaink. Cégünk összetétele, nagysága.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
Napocska Napköziotthon
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
„A Radnóti-hagyaték eddig nem látott kincsei” (..aki ezt nem látja, az alig látott valamit Radnótiból…) Eredeti levelek (köztük a Fannihoz írott két utolsó.
A különleges bánásmódot igénylő gyerekek 2.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
Tisztelt Bíráló Bizottság!. Mi, a fiatal generáció nagy a csábítást érezünk arra, hogy a jövőt kutatva jóslatokba bocsátkozzunk, hogyan alakul az emberiség.
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Szóbeli felvételi Kérdéskidolgozás. Ember és természet 1.Melyek hazánk természeti kincsei? Őrség, Kardoskúti Fehértó, Füzéri vár, Ipolytarnóc, Hévízi-tó,
A konfliktusok és elhárításuk
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Az ellenőrzés, értékelés szerepe, módszerei A teljesítménymérés
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
1 „Komplexen funkcionáló Zala megyei tehetségeket segítő program” Projektnyitó konferencia szeptember 23. Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
A rendészeti (rendőr) (szak)képzés jelene és jövője
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Egészséglelkesek az iskolákban Az egészségfejlesztés helyzete az általános iskolákban.
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
NATURLAND A KÖRNYEZETÉRT Szerző: Parászka Előd Irányító tanár: Leopold Anna Mária 2009 Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklós.
 a nagykaposi iskolák és fiatalok képviselői.  alakuló gyűlésünk október 9.-én volt.  rendszeresen találkozunk a nagykaposi szabadidőközpont.
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Mottó „A tanítvány nem pohár, amelyet meg kell tölteni, hanem fáklya, melyet lángra kell lobbantani.” (I. Tamm)
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Határtalanul!.
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Hargita megyei környezetvédelmi tevékenységek 2006-os évi támogatási pogramja HARGITA MEGYE TANÁCSA Fejlesztési és gazdasági programok igazgatósága Fejlesztési.
TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
S AJÁT MODUL ÖS TANÉVBEN D ROGPREVENCIÓ Szegedi Károlyné.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
LEADER, Identitás, Sport
Helyi védett értékek bemutatása a
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
Játék, szórakozás, egészség
LEHETŐSÉGEK AZ ISKOLAI KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSRE NEVELÉSBEN
Előadás másolata:

Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek és felnőtt sajátítsa el a természetjárás, a hegyi túrázás kulturált módját, ismerje meg és értékelje vidékünk tájait, természeti kincseit.

Programsorozatunk 2009-ben indult és az első része,,A gyerekek környezeti ismereteinek bővítése” elnevezésű program volt, amely elsősorban a szociálisan hátrányos helyzetű családok gyerekeinek biztosított lehetőséget hegyeink szépségének megismerésére, környezetük és egészségük óvására nevelve őket.

ujkj Ezen program keretén belül a gyerekek megtanulhatják a biztonságos turázást, valamint a természet szeretetét és szépségeinek megőrzését. Elsajátították az alapvető elsősegély nyújtást, láthattak vadállatokat, megtanulták hogyan kell viselkedniük, hogy saját maguk és társaik biztonsága ne kerüljön veszélybe.

A program folytatásaként tavaly tájékozódási versenyt szervezünk V-VIII. osztályos diákok számára, amellyel arra ösztönöztük a gyerekeket, hogy ismerjék meg helyi természeti értékeinket saját olvasmányaikon és tapasztalataikon keresztül. Közel 700 gyereket sikerült kivinnünk az iskolák segítségével és az értékes ajándékokkal jutalmazott hétvégén izgalmas versenynek lehettünk tanui.

2011 Idén szeretnénk még színesebbé tenni programjainkat és a tájékozódási verseny mellett egy pár napos tábort is szervezünk a gyerekeknek, ahol ismételten biztonságos körülmények között, hegyimentőink rávezetik a gyerekeket a természet szeretetétre és megbecsülésére, és természetesen olyan túlélő technikákat sajátíthatnak el, amely adott esetben életet is menthet..

A verseny két szakaszból áll: az első az előválogatás, míg a második szakasz a tájékozódási verseny. A versenyre ötfős csapatok nevezhetnek be egy általuk tetszés szerint választott névvel. Táborunkba olyan V-VIII osztályos tanulókat várunk, akik szívesen töltenének el pár napot a szabadban és szívesen megismerkednének a hegyimentés szépségeivel.

Reméljük, hogy sikerült felkeltenünk azon iskolák érdeklődését is,amelyek eddig még nem jelentkeztek és bekapcsolódnak programunkba. Köszönöm megtisztelő figyelmüket