Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft."— Előadás másolata:

1 Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.

2 Media Smart Európában

3 Médiatudor Legfontosabb eredmények A Médiatudor Modul 1-re több mint 1500 iskola, valamint 2250 pedagógus regisztrált. /Vajdaságban 12o pedagógus./ /Vajdaságban 12o pedagógus./ A hazai általános iskolák több mint felében elérhető a Médiatudor. A hazai általános iskolák több mint felében elérhető a Médiatudor.

4 Médiatudor Elkészült az 1.sz. modul on-line változata,interneten elérhető. változata,interneten elérhető. A 18 feladatlapot mintaórák keretében rögzítjük,és interneten keresztül 2012-től a regisztrált pedagógusok részére bemutatjuk. Pedagógusok továbbképzés.

5 Media Smart Digitális Világ 1. Új technológia térnyerésével szükségessé vált a médiaértés alapját szolgáló Médiatudor oktatási anyag tovább fejlesztése. Az Egyesült Királyságban,Hollandiában,Németországban már bevezették a Digital Adwise oktatási anyagot, melynek felhasználási jogát megszereztük.Az Egyesült Királyságban,Hollandiában,Németországban már bevezették a Digital Adwise oktatási anyagot, melynek felhasználási jogát megszereztük. Az érintett iparággal, valamint oktatási szakemberekkel egyeztetve a magyar verzió kidolgozását megkezdtük.Az érintett iparággal, valamint oktatási szakemberekkel egyeztetve a magyar verzió kidolgozását megkezdtük.

6 Media Smart Digitális Világ 1. A projekt célja: A médiaértés fejlesztése,azaz olyan készségek, ismeretek és értelmezési képességek kialakitása, melyek alapján a gyerekek és a fiatalok hatékonyan tudják használni a médiát; képesek : a személyes használaton alapuló médiában való kompetens kommunikációra;a személyes használaton alapuló médiában való kompetens kommunikációra; megalapozottan tudnak választani;megalapozottan tudnak választani; megértik a tartalom és a szolgáltatás jellegét;megértik a tartalom és a szolgáltatás jellegét;

7 Media Smart Digitális Világ 1. képesek: megérteni, hogy az adott médiatartalom miért és hogyan jön létre;megérteni, hogy az adott médiatartalom miért és hogyan jön létre; kritikusan elemezni a média által alkalmazott technikákat és a média által közvetített üzeneteket;kritikusan elemezni a média által alkalmazott technikákat és a média által közvetített üzeneteket; hasznosítani az új kommunikációs technológiák által nyújtott lehetőségek teljes körét;hasznosítani az új kommunikációs technológiák által nyújtott lehetőségek teljes körét; a kéretlen, támadó vagy ártó szándékú médiatartalmak és szolgáltatások felismerésére;a kéretlen, támadó vagy ártó szándékú médiatartalmak és szolgáltatások felismerésére; megvédeni magukat a káros vagy sértő médiatartalomtól;megvédeni magukat a káros vagy sértő médiatartalomtól;

8 Media Smart Digitális Világ 1. Célcsoport: 6 – 12 éves korú általános iskolai tanulók,6 – 12 éves korú általános iskolai tanulók, pedagógusok,pedagógusok, szülők.szülők.

9 Media Smart Digitális Világ 1. Az oktatási anyag 14 leckéből áll. Internet. Biztonságos Internet használat. Eszközök. Alapfogalmak. Szabályok, lehetőségek. Szerzői jogok. Adatkezelés.

10 Media Smart Digitális Világ 1. Mobil kommunikáció. Amire vigyázni kell! Kereskedelmi üzenetek a Neten. Internetes reklámozás. Web site,banner,blog készítés. tervezés. Kapcsolatok a neten.

11 Media Smart Digitális Világ 1. A Tanári segédkönyv tartalmazza: a lecke feldolgozását a szükséges pedagógiai szempontokat figyelembe véve,a lecke feldolgozását a szükséges pedagógiai szempontokat figyelembe véve, tanácsot ad kreatív megoldásokhoz.tanácsot ad kreatív megoldásokhoz. A tanulók hozzáférhetnek a tanórai anyagokhoz. A szülők tájékoztató és orientáló segédanyagot kapnak.

12 Media Smart Digitális Világ 1. Projekt létrehozásában társadalmi összefogás szükséges: iparági szereplők:iparági szereplők: gazdaság gazdaság média média oktatásoktatás hatóságokhatóságok szakmai szervezetekszakmai szervezetek civil szervezetekcivil szervezetek

13 Media Smart Digitális Világ 1. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések