Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai."— Előadás másolata:

1 Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai TÁMOP 3.2.4/08/2-2009-0001 Nevelési Tudásdepó

2 Mintaprogram céljai, célcsoportja A mintaprogram célja az általános iskola 1-4. osztályába járó hátrányos helyzetű és roma származású tanulók egészséges életmóddal összefüggő ismereteinek bővítése, fejlesztése az értő olvasás és a digitális kompetenciák nyújtotta lehetőségek által.

3 A kipróbálás helyszíne Nyíregyháza Az ország hetedik legnagyobb városa, több mint 117 000 lakossal. A térség gazdasági és kulturális motorja. Vonzó turisztikai célpont. Az Észak-Alföld második legjelentősebb településének számít. A több mint 300, köztük számos különleges fajt bemutató Állatparkja európai szinten is elismert. 2001-ben a város lakosságának 98,5%-a magyar, 1%-a cigány és 0,5%-a egyéb nemzetiségűnek vallotta magát. Bár a roma lakosság a statisztikák szerint mindössze 1%-ot tesz ki, ez a szám így is több mint 1000 fős roma közösséget jelent.

4

5

6 Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyetlen tizenkét évfolyamos önkormányzati fenntartású iskolája. Az általános iskola és a gimnázium közös irányítás alatt folytatja munkáját. A gimnáziumban kétféle tagozat működik, négy- és nyolc évfolyamos. Az intézmény tanulóinak száma a tagintézményekkel együtt 1800.

7

8 A kipróbálás célcsoportja A 24 fős osztályból 13 gyermek 2H-s, azaz rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosult, 3 pedig veszélyeztetett, 5 roma származású 8 kislány és 16 kisfiú Közreműködő szülők és pedagógusok

9 A foglalkozások

10 A kipróbálás ideje és időtartama 2013.03.11-04.11. között 11 óra A program tervezett időtartama Realitás

11 A mintaprogram kipróbálásának eredménye, tapasztalatai “Testünk és környezete között egyik legfontosabb kapocs minden bizonnyal az élelem. Az élelem képében a környezet ténylegesen bekerül testünkbe és átjárja azt. A betegség a szervezetünk és a környezetünk közötti diszharmónia kifejeződése.” (Szent-Györgyi Albert)

12

13 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések