„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Esélyt az esélyteleneknek
Advertisements

Tehetségazonosítás gyakorlata
Eszköszkölcsönzési szolgáltatások bemutatása
Szülői elégedettség mérés eredménye
Gyermekvédelmi munka áttekintése
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Liszt Ferenc Ének- Zenei Általános Iskola
Program fejlesztés az óvodai nevelés kompetenciaterületén
A koragyermekkori nevelésről
Miért? Minden ember más, egyedi és megismételhetetlen.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
Az Én Belső Szín-Házam Inkluzív pedagógia, drámapedagógia és színházi tevékenység fogyatékkal élő célcsoportokkal Budapest, 2012.május 14. MESÉT MÁSKÉNT.
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Változások – kompetenciafejlesztés az óvodai nevelésben
TAPASZTALATOK AZ ÓVODAI NEVELÉS GYAKORLATÁBAN
Az egyéni fejlesztési terv
A sikeres integráció, inklúzió feltételei
Az óvoda és az iskola együttműködésének megvalósulása a Naprakészség TIOK-ban Mérleg.
Hogyan lehet értékes zenét tanítani a gyerekeknek a médián keresztül? Stachó László Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézet.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM ÜTEMTERV TERVEZET
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
Albert István Téri Napovi Kisvaszar
AZ ÓVODA- ISKOLA ÁTMENET TEMATIKUS SZAKMAI MŰHELY MUNKATERVE Készítette: Garai Zoltánné műhelyvezető.
A zene transzfer hatása a roma gyermekek tehetséggondozásában
„ Karöltve” Integrációs közoktatási referencia Intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános Iskola és Óvodában TÁMOP /
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
Korszerű óvodapedagógiai módszerek, eljárások alkalmazása a Csertán Sándor Általános Iskola és Óvodában TÁMOP / projekt TEMATIKUS MÜHELYFOGLALKOZÁS.
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY ÉS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ BERETTYÓÚJFALU OKTÓBER 30.
A Köztársaság Téri Óvoda bemutatása
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
A művészeti nevelés hozzájárulása az oktatási– nevelési folyamat interdiszciplináris jellegéhez az elemi osztályokban.
A nevelési program, mint a fejlesztés stratégiája
HEFOP/2005/2.1.5 ˝HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓK INTEGRÁLT NEVELÉSE˝ ˝KARÖLTVE˝ TANULÓBARÁT ISKOLAI EGYÜTTMŰKÖDÉS KIALAKÍTÁSA ZALA MEGYÉBEN.
TÁMOP / Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában szakkörök.
Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni… Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában március 17-március 25. készítette:
PROJEKT OKTATÁS.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Ébredő természet Kissné Papp Gyöngyi.
2010/2011.  az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése.
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
ERNYŐ PROJEKT Záró 2013/ TÁMOP /
Jó gyakorlatok egy somogyi faluban
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
Közös útkeresés: Óvodavezetők Országos Konferenciája Hétköznapok kihívásai a paragrafusok útvesztőjében – Szakmai segítség a változásokhoz és a vezetői.
171 KLIK fenntartású intézmény kiválasztása Szempontok:  HH és HHH gyermekek aránya  Tanuló létszám  LHH, leghátrányosabb helyzetű kistérségek  Kompetencia.
TÁMOP /10/ Együtt-Működők Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének támogatása szeptember.
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
Barcsák Marianna - KPSZTI
Márkus Lászlóné Intézményvezető Közoktatási szakértő
„Referenciaintézmény kialakítása a II
Mi is az a Vitamintorna és ki az a T-Vitamin?
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
Katolikus óvodák létszámának alakulása a katolikus köznevelés rendszerében a 2016/2017-es nevelési évben Készítette:Grolyóné Szabó Éva és Schillingerné.
Égigérő mesefa Biblioterápiás foglalkozások az életminőség javításáért
DRÁMAPEDAGÓGIA ÓVODAPEDAGÓGUSI SZEMMEL
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
Család – és Gyermekjóléti Központ
Esély a szülőknek, lehetőség
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1 „Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0094 projekt a Csertán Sándor Általános Iskola és Óvoda Maci Óvodájában Készítette: Kremznerné André Ildikó Csertán Sándor Általános Iskola és Óvoda intézményegység vezetője 2012.Április 18.

Két zalai kistelepülés Alsónemesapáti és Nemesapáti önkormányzatok által társulási formában működtetett közös igazgatású többcélú intézmény NEMESAPÁTI Vackor Tagóvoda ALSÓNEMESAPÁTI Maci Óvoda Óvodai létszám: 47 fő Gyermekvédelmi támogatásra jogosult: 60% Halmozottan Hátrányos Helyzetű : 30% SNI: 6%

teret biztosít a tevékenységek széles körének, A Maci és Vackor Óvoda   gyermekközpontú intézménynek vallja magát, nagy súlyt helyez a gyermekek egész személyiségének fejlesztésére. elfogadja, természetesnek tartja, hogy minden gyerek más és más, egy önálló személyiség teret biztosít a tevékenységek széles körének, befogadó közege minden gyermeknek, függetlenül a gyermek származásától, egyéni adottságaitól, képességeitől, fejlődési ütemétől.

A Helyi Nevelési Programunkban kiemelt szerepet kap: nevelés a művészetek eszközeivel, hagyományőrzés a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően, mozgásfejlesztés a hagyományőrző, népies mozgásos játékok beépítésével, kreativitás, alkotóképesség fejlesztése anyanyelvi fejlesztés – pl. dráma és bábjáték , mese újszerű pedagógiai módszerek beépítése a mindennapi gyakorlatba (projektmódszer,drámapedagógia,kooperatív technikák alkalmazása, Kedvesház pedagógiája,Personall Doll stb.)

„Esélyt és lehetőséget a gyermekeknek” etnikai, kissebségi program A cigányság kulturális értékeinek megismerését szolgálja. irodalom (mesék,mondókák) képzőművészet (színvilág ) zene (dalok,ritmusok,hangszerekí) tánckultúra, hagyományok . Kiemelt szerepet kap : a kommunikációs fejlesztés a tehetségesnek ígérkező gyermekek fejlesztése

A projekt tapasztalatai A foglakozások száma: 3 alkalom Zene Báb Dráma A foglalkozások helye: Nemesapáti-Vackor Óvoda,Kultúrház A foglalkozások jellemzői: élményszerű igényes sokoldalúan tevékenykedtető

A projekt hatása a gyermekek fejlődésére: szókincs ,kifejezőkészség kommunikáció komplex esztétikai élmények befogadása zenei élményszerzés összerendezettség- mozgáskultúra közvetlen tapasztalási lehetőség (pl.hangszerek,bábok) ismeret bővítés(pl.erdei állatok,időjárás ) tolarencia ,alkalmazkodóképesség, kreatívítás

KÖSZÖNJÜK,HOGY RÉSZTVEHETÜNK a ” MŰVÉSZETTEL A JÖVŐ MŰVÉSZEIÉRT!” A projekt nyertesei Gyerekek Óvodapedagógusok Szülők A gyerekek és a szülők egyaránt örömmel várták az előadásokat. Az élményekről beszélgettek otthon, Az óvodai tevékenységekben, játékokban újraéledt az élményanyag. Szociális érzékenységük, esztétikai fogékonyságuk szélesedett . Számunkra, óvodapedagógusoknak nagyszerű példát nyújtott a művészek, szakemberek igényes munkája a drámapedagógiai, a báb, a zenei területeken egyaránt. KÖSZÖNJÜK,HOGY RÉSZTVEHETÜNK a ” MŰVÉSZETTEL A JÖVŐ MŰVÉSZEIÉRT!” programsorozatban

A képek önmagukért beszélnek…………..

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Kremznerné André Ildikó „Minden gyermek művész, a gond csak az, hogyan maradjon művész felnőttkorában is.” (Pablo Picasso) Kremznerné André Ildikó csertan.sandor@gmail.com 92/593-076 Mobil:06.30.8286096