Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mi is az a Vitamintorna és ki az a T-Vitamin?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mi is az a Vitamintorna és ki az a T-Vitamin?"— Előadás másolata:

1

2 Mi is az a Vitamintorna és ki az a T-Vitamin?
A kifejezés igen különlegesre sikerült, de e két szó hátterében több van, mint amit gondolhatunk róla. A T-Vitamin egy különleges vitamin, amit szájon keresztül nem lehet bevenni, mint a C-vitamint, vagy társait. A T-Vitamin a Torna Vitamin, ami akkor használ a gyerekeknek, ha a T-Vitaminnal együtt tornáznak, miközben megismerik csodás kalandjait. (forrás:

3 Prevenciós szemléletű egészségmegőrző, képességfejlesztő, élet- és mozgásprogram

4 Csoportban végzett egyéni gyakorlatokat tartalmaz, amelyeknek meghatározott sorrendje van

5 Komplex foglalkozás a mese, a báb, a zene és a mozgás eszközeivel

6 A gyakorlatokat zenére végezzük, az utánzásos és játékos formájú gyakorlatvezetéssel

7 A foglalkozások végén a gyerekek lassú, nyugtató hatású zenére megtanulnak relaxálni, nemcsak lazítanak ilyenkor, hanem pihentetik a gerincüket is, a talajon fekve különböző gerinckímélő, lazító testhelyzetben.

8 Célja, hogy az óvodából az iskolába történő változást és átmenetet megkönnyítse , felkészíti a gyerekeket a mozgó óvodai életformáról az iskolai ülő életformára való áttérésre, a helyes táskahordásra, súlyemelésre, a gerinc védelmére az egyenes testtartásért felelős izomcsoportok megerősítésével, a mozgatóapparátus optimális fejlődésének megtámogatásával.

9 Nem a kifárasztás tornája. Nem a pulzusra dolgozunk
Nem a kifárasztás tornája! Nem a pulzusra dolgozunk! Kontrollált mozgást tanulunk!

10 A rögzítés segítéséhez minden gyakorlatsorhoz kapcsolódik egy munkafüzet, melyben a játékos mozdulatok, mesefigurák, feladatok vannak, amivel a gyermek otthon rögzítheti a foglalkozáson tanultakat és a szülő is képet kap arról, mivel is foglalkozunk.

11 Vitamintorna embléma, képek, mesék és módszertan a Szabadalmi Hivatal által levédett. A Vitamintorna oktatására az a személy jogosult, aki a módszert elsajátította és abból sikeres vizsgát tett. A program szerzője: Donáthné Forgács Boglárka Gyógytornász, gyógytestnevelő tanár, szakvizsgázott pedagógus A foglalkozást tartja: Fazekasné S. Mónika óvodapedagógus, okleveles Vitamintorna oktató

12 Heti egy foglakozás Kezdő: csütörtök Haladó: szerda 16.45-17.30

13 FELSZERELÉS: tornacipő, rövid nadrág, zokni (nem harisnya
FELSZERELÉS: tornacipő, rövid nadrág, zokni (nem harisnya!!!, sok lesz a mezítlábazás), póló- zsákban!!!!!!!! A gyerekek az önálló öltözést is gyakorolják, ez is a foglalkozáshoz tartozik! „Egyenpóló” rendelhető!

14 Jelentkezés: éves gyermekek - a jelentkezési lap kitöltésével és leadásával ( az öltözőkben és az óvoda honlapján megtalálható!) - határidő: szeptember 29. péntek Vörösbegy csoport

15 Szeretettel várok mindenkit!


Letölteni ppt "Mi is az a Vitamintorna és ki az a T-Vitamin?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések