Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium"— Előadás másolata:

1 Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
SZÜLŐK TÁJÉKOZTATÁSA Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium

2 Az óvoda szerepe napjainkban
Az iskolára való előkészítéssel kapcsolatban az óvónők a képességek fejlesztésére, a gyermek testi-lelki-fizikai egyensúlyának megteremtésére fektetik a hangsúlyt.

3 Az óvoda és az iskola közötti átmenet
Megváltozik a gyermek alaptevékenysége; a játékot a tanulás váltja fel. A gyermek új környezetbe kerül, új felnőttek, új pajtások veszik körül. A hagyományos oktatási módszertan esetében: Az iskola első osztályában – ezzel ellentétben – kötelező feladatok sokasága várja a gyermeket. Ez mindenképpen problémákat okoz az iskolakezdés időszakában.

4 Az új, kompetencia alapú nevelés-oktatás módszertan felvállalásával iskolánk az óvoda-iskola közötti átmenetet megkönnyíti, a további munkát megszeretteti, a szükséges képességeket fejleszti. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy már első osztálytól kezdve a gyermekek minden esélyt megkapjanak optimális fejlődésükhöz.

5 1. Fenntartói támogatással 2. Esélyteremtés pályázatok által.
Hogyan? Miből? 1. Fenntartói támogatással 2. Esélyteremtés pályázatok által. Iskolánk a gyermekek érdekében igyekszik minden pályázati lehetőséget kihasználni HEFOP 3.1.3 Esélyteremtés kompetencia-alapú oktatással … Ezen a pályázaton iskolánk 18 millió forintot nyert

6 A jó tanár is holtig tanul !
A projekt címe: A jó tanár is holtig tanul ! Esélyteremtés kompetencia-alapú oktatással, pedagógiai kultúra megújításával, keresztyén neveléssel.

7 Értékünk az ember – értékünk a gyermek!

8 Soha véget nem érő törekvésünk, hogy a gyermekek számára biztosítsuk a számukra legkedvezőbb oktató-nevelő munkát. Ennek érdekében figyeljük az oktatást érő kihívásokat, a társadalom elvárásait. Szeretnénk elérni, hogy tanulóink megfeleljenek a különböző elvárásoknak, hogy rendelkezzenek azokkal a képességekkel, kompetenciákkal, amelyek a jövő életükben való boldogulásukhoz szükségesek.

9 Ezt vállaljuk fel, ezt a tudást szeretnénk kialakítani!
A kompetencia a tudásnak arra a formájára utal, amelynek elsajátítása természetes közegben, életszerű tapasztalatok révén történik, és így alkalmazása is természetes könnyedséggel és hatékonysággal valósul meg. A kompetencia az értékes, érvényes, hasznosítható tudás egyik kategóriája. Ezt vállaljuk fel, ezt a tudást szeretnénk kialakítani!

10 Nagy fontosságot tulajdonítunk
a kisiskolás korban elsajátítandó alapképességek és készségek, továbbá kulcskompetenciák fejlesztésére, mert ezek a későbbi sikeres tanulás és munkába állás feltételeiként szolgálnak. A módszertani változást a digitális kultúra oktatási eszközrendszerének alkalmazásával kísérjük.

11 Ezen alapkészségek fejlesztését már 1. osztálytól vállaljuk!
A tanulási képesség kialakításához elengedhetetlen a következő alapképességek ill. készségek fejlesztése: szövegértési-szövegalkotási,matematikai-logikai Ezen alapkészségek fejlesztését már 1. osztálytól vállaljuk!

12 Úgy gondoljuk, hogy ma már nagyon fontos, hogy a tanulók az IKT eszközeivel is megismerkedjenek minél hamarabb, ezért 1. osztályban az IKT kompetencia területet is vállaltuk Informatikából. Fontos az is, hogy tanulóink játszva sajátítsanak el fontos ismereteket, készségeket, ezért alkalmazzuk a BÁB-Dráma modult is.

13 információs-kommunikációs technológia lehetséges alkalmazásával.
Az 1. osztály után a felsőbb tagozatokon folytatjuk a kompetencia alapú oktatást az információs-kommunikációs technológia lehetséges alkalmazásával. Vállalt kompetencia területek: szövegértés-szövegalkotás, matematikai-logikai, idegen nyelvi, IKT, életvitel. Érintett tantárgyak: Magyar nyelv és irodalom, Média, Báb-dráma, matematika, angol, német, informatika, kémia

14 Kompetencia-alapú oktatásra épülő mérési rendszerek:
PÁLYÁZAT ÁLTAL MEGKÖVETELT MÉRÉSEK AZ ISKOLÁK ÁTDOLGOZÁSRA KERÜLŐ MÉRÉSI-ÉRTÉKELÉSI RENDSZERE AZ ÉVENKÉNTI ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI Célunk, és a mérések elvárásai közösek:  A tanulók képesek legyenek a tudásukat az életben hasznosítani, alkalmazni és a további ismeretszerzésben felhasználni.

15 KÉPEK ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL:

16

17

18

19  Mi együtt szeretnénk működni ÖNÖKKEL! 
A család és az iskola együttműködése elengedhetetlen a gyermekek érdekében!  Mi együtt szeretnénk működni ÖNÖKKEL!  .

20 Köszönjük figyelmüket!


Letölteni ppt "Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium"

Hasonló előadás


Google Hirdetések