Készítette: Péterfi Csaba Attila

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Advertisements

Készítette: Sábián Róbert
Intencionális alapállás
8 Klikkelj az egérrel!.
Konfliktusok fogalma, okai, kezelése
Viselkedésformák a csoportban
A mi generációnk nem lesz híres semmiről, Soha nem mondja majd senki, hogy Mi vagyunk az emberiség csúcsa. Tévedés, az igazság az, hogy A generációnk.
C++ programozási nyelv Gyakorlat hét
Digitális technika, digitális áramkörök
KOOPERÁCIÓ ÉS VERSENGÉS
TURIYAM Téma: Önmagunk mibenléte
Húsvét az élet ünnepe.
A HÍD. Régebben még az idő múlását különböző jelzésekkel érzékeltették. Például ha egy hajó miatt egy hidat kellett felemelni,kolomppal jelezték a kezdetét…
Tedd fel a kérdést magadnak: Miután elolvastad a levelet!!!
Az önző gén Richard Dawkins.
Készítette: Novák Edvin
Készítette: a Dalai Láma
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Szeress úgy, mintha Téged még soha senki sem bántott volna meg!!!
 Klikkelj az egérrel! :20:48
Bizalom, bizalmatlanság, csalás
AZ ÉLET PILLANATAI.
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Fülemüle informatika verseny
Szeretném ezt visszakapni! Működik! Megfontolandó.
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
„A kultúra azért különlegesen szép terméke az emberi viselkedésnek, mert egyedi és megismételhetetlen. Minden igaz közösség egyszeri jelenség. A kultúra.
ÖSSZEFOGLALÁS Egy játék és tanulságai Hitünk valósága Minden mindenben.
Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár kutatásvezető, GKI Zrt. Fejlesztéspolitika válságban és válság után.
Margitay – Mérnöketika KENŐPÉNZ ÉS KORRUPCIÓ 12. óra.
Olvasd lassan és csendben!.
Scenáriók készítése Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
ismétlődő (azonos vagy hasonló) tevékenységek megvalósítására szolgál
Mediátor képzés Kártérítés.
Kedves Fiam ....
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Mit tennél, ha te is ilyen helyzetben élnél, mint a képeken látható gyerekek és felnőttek? Gondolkozz el ebben a pár percben, hogy te milyen szerencsés.
Merre tovább? Előre gondolkodás © Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl 6. Nevelőszülői módszertan.
Miért nem valóságos az idő?
Henkin-Hintikka játék (részben ismétlés) Alapfelállás: -Két játékos van, Én és a Természet (TW képviseli). - A játék tárgya egy zárt mondat: P. - Választanom.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
All we love, we left behind
Pozitív gondolatok.
Noémi érkezése Megszülettem én láttam meg a világot. A nevem Gáspár Noémi 3 kg és 53 cm voltam a születésemkor. Pontosan este perckor.
A demokrácia problémája a településfejlesztésben Rövid és hosszú távú gondolkodás Miskolc Szegénységellenes Világnap 2014, okt. 17.
A kvantifikáció igazságfeltételei “  xA(x)” akkor és csak akkor igaz, ha van olyan objektum, amely kielégíti az A(x) nyitott mondatot. “  xA(x)” akkor.
XVIII. sz. , skót felvilágosodás Empirista, szkeptikus
Olvasd lassan és csendben!
Zene: Chris Spheeris - Carino Nagy Elizabeth: Ha szíved hajt.
Egy hatvanas éveiben lév ő házaspár éppen házasságkötésük 35-ik évfordulóját ünnepelte egy kicsi, hangulatos vendégl ő ben. Hirtelen egy pici, csinos tündér.
Énekel: Zdenka Lorencová
Miért aggódsz?.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
A nevelő munka hatékonyságának mérése
BARÁTSÁG Anikónak szeretettel.
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Fogalma és típusai. Adatkezelési alapelv: – Egy adatot egy táblázatba csak egyszer viszünk be. – Ha a más cellában is használnunk kell, hivatkozunk az.
Tedd fel a kérdést magadnak: Elfussak ? Miután elolvastad a levelet!!!
Alexander Fleming igaz története.
VáltozatokVáltozatok. A Tudós, Művész, Orvos, Tanító, Ezermester, Edző, Építész vezeti a manók városának építési munkáit.
Az eszközök áttekintése 5/15. Előkészület – tanár A kérdőív kiértékelése Jegyzetlapok a nevekkel a játékhoz Készítette: Sági Lajos2.
Tanórai szokásaim 5/14.
Érvelés vs. következtetés érvelés: definíció Az érvelés verbális, társadalmi és racionális tevékenység, amely arra irányul, hogy egy értelmes [reasonable]
1 PLAY Lapkombinációk az ellenvonalon. ELLENJÁTÉK.
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
Énekel: Zdenka Lorencová
Törvény alatti állapot:
A fej vagy írás játék algoritmusa
ARANY JÁNOS: VOJTINA ARS POETICÁJA
Előadás másolata:

Készítette: Péterfi Csaba Attila A blöff Készítette: Péterfi Csaba Attila

Meghatározása A blöff a hazugság, a színlelés, a megtévesztés egy speciális módja. A blöffölő alaptalanul tesz olyan kijelentéseket, mutat olyan viselkedésformákat, hajt végre olyan cselekedeteket, amelyek teljesen helyénvalóak lennének, ha meg lenne az alapjuk.

Magyarázat A blöff azzal éri el megtévesztő hatását, hogy a látszatból a partner téves következtetéseket von le A blöff a hazugság egy különleges fajtája, mert ilyenkor a hazugság valójában nem hangzik el

A fapofa A blöffnek éppen a semmitmondó viselkedés,a „fapofa” a lényege: miután a blöffölő megtette azt, amit a tényleges helyzete nem indokol,úgy tesz, mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna a cselekedete.

Hazugság és a blöff Más motiváció mozgatja a hazugot,mint a blöffölőt. A hazug célja, hogy a hazugságát elhiggyék és a környezete a hazugságnak megfelelően rendeződjön át Előfordul, hogy a blöffölő is ugyan ezt éri el, a vérbeli blöffölőnek a blöff által elért közvetlen nyereség másodlagos

A vérbeli blöffölő A vérbeli blöffölő valójában nem bánja, ha leleplezik, mert ezzel éri el azt, hogy majd máskor, ha egyszer valódi alapja is lesz ugyanannak a cselekedetnek, amit most csak blöffölt, akkor igazán nagy tétbe mehessen a játék.

Aki sohase blöfföl Aki sohasem blöfföl, az a nagy lehetőségeit sem fogja tudni kihasználni, mert olyankor viselkedését látva az ellenfelek azonnal megfutamodnak, és egy nagy nyereség reményében nem fognak túl sokat kockáztatni.

A blöff nyeresége A le nem leplezett blöffel lehet nyerni, de a vérbeli blöffölő számára ez csak másodlagos nyereség A fő nyereség a le nem leplezett blöff esetén is az, hogy a partner bizonytalanságban marad Furdalhatja a kétely, hogy blöffölt-e a másik vagy sem

Hosszú távon Aki blöffel hosszú távon akar nyerni, az nem különbözik a közönséges hazugtól, és hosszú távon ugyanúgy is jár Egyszer leleplezik és akkor vége Az igazi blöff hosszú távú stratégia, és a legtöbb játék, verseny harci helyzet esetén az eredményes hosszú távú stratégiának nélkülözhetetlen eleme a blöff.

Blöff a természetben Ahogyan mi beszélünk a blöff fogalmáról, aszerint az állatok pózolásos harcában is megjelenik a blöff eleme. A pózolós állatok legelemibb érdeke, hogy az utolsó pillanatig úgy nézzen ki, mint aki végtelen sokáig, de legalábbis beláthatatlan ideig folytatni fogja a pózolást

Blöff a természetben Ha csak egy bajuszrezdüléssel is elárulná, hogy rövidesen feladja a küzdelmet, azonnal hátrányba kerülne. Ellenfele a bajuszrezdülése láttán biztosan kitartana még egy kicsit, még akkor is, ha már a következő pillanatban feladta volna. A természetes szelekció tehát kialakítja azt amit mi pókerarcnak hívunk.

Vége Köszönöm a figyelmet