Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TURIYAM Téma: Önmagunk mibenléte

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TURIYAM Téma: Önmagunk mibenléte"— Előadás másolata:

1 TURIYAM Téma: Önmagunk mibenléte
TURIYAM A belső műhely Téma: Önmagunk mibenléte Idézetek Sunrjú Szuzuki mestertől ( ) ( Zen szellem , a kezdő szellem c. Könyvből ) Turiyam – 2009.

2 sargentsfineart Az igazi cél, úgy látni a dolgokat, ahogyan vannak, megfigyelni a dolgokat, ahogyan vannak, és hagyni mindent, ahogy az megy. Ez jelenti mindennek a tágabb értelemben vett irányítását.

3 sargentsfineart "A jelenből a múltba halad az idő." Ez nem igaz a logika szerint, de igaz a múlt jelenné alakításának valóságos tapasztalásában. Ebben van költészetünk, és ebben van emberi létünk.

4 sargentsfineart Nem kérdés, hogy pap vagy világi-e valaki. Magatokra találni abban, aki tesz valamit: ez a lényeg.

5 sargentsfineart Az a szellem, ami hozzátok tartozik, nem csupán a ti szellemetek, hanem az egyetemes szellem, ami mindig ugyanaz, és nem különbözik mások szellemétől. Ez a zen szellem. Végtelenül nagy szellem ez. Ez a szellem mindaz, amit csak láttok. Valódi szellemetek mindig együtt van azzal, amit éppen láttok.

6 sargentsfineart Az emberek azt hiszik, hogy ők teszik azt, amit tesznek, de valójában a Buddha tesz mindent. Mindannyiunknak van saját neve, de ezek a nevek az egy Buddha sok-sok neve. Mindannyiunknak sok tevékenysége van, de ezek mind a Buddha tevékenységei. Mivel ezt nem tudják az emberek, a tevékenységükre helyezik a hangsúlyt.

7 sargentsfineart Csak gyomot, fát, felhőket találtok a mindennapi életben, de nem látjátok meg a Holdat. Ezért van az, hogy mindig panaszkodtok valami miatt. Pedig a zen tanítványnak a legtöbb ember számára értéktelen gyom kincset jelent. Ezzel a felfogással, bármit is tesztek, művészet lesz az élet.

8 sargentsfineart A szeretet és a gyűlölet egy valami. Ne csak a szeretethez ragaszkodjunk. Fogadjuk el a gyűlöletet is. Fogadjuk el a gyomokat is, bárhogy is érzünk irántuk.

9 Nézzen be hozzánk, szeretettel várjuk! www.turiyam.com
TURIYAM A belső műhely Knolmár Marica : „ Női életkérdések” - online tanácsadás Nézzen be hozzánk, szeretettel várjuk! Slide: jún. Turiyam –Knolmár Marica


Letölteni ppt "TURIYAM Téma: Önmagunk mibenléte"

Hasonló előadás


Google Hirdetések