Az adó- és Vámhatóság végrehajtási tevékenysége

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

A zálogjog érvényesítésének szabályozása
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
2011 évközi változások az illeték törvényben i változások 1.Önálló orvosi tevékenység működtetési jogának folytatása kikerült az öröklési.
Kötelező biztosítás 2010 Előadó: Marosvölgyi Péter, szakmai igazgató AEGONdirekt.hu Zrt.
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Kárpótlás Készítette: Dr. Csák Csilla Dr. Csák Csilla egyetemi docens.
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Törvényi változások a gyermekvédelemben (T/9318)
Szolgáltató adóhatóság 2009’ Bevallások egyszerűsítése Elektronikus szolgáltatások bővítése TEÁOR és szakmakód konverzió Sajtótájékoztató február.
A HELYI IPARŰZÉSI ADÓVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK JANUÁR 1. NAPJÁT KÖVETŐ VÁLTOZÁSAI.
Hatáskör változás a helyi iparűzési adóval kapcsolatban
Sajtótájékoztató július 25. Dr. Szikora János elnök, APEH.
A HELYI IPARŰZÉSI ADÓVAL (Hipa) KAPCSOLATOS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK JANUÁR 1. NAPJÁT KÖVETŐ VÁLTOZÁSAI.
TÁJÉKOZTATÓ A NAV Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága évi tevékenységéről Umenhoffer Ferenc főigazgató NAV Közép-dunántúli Regionális Adó.
Sajtótájékoztató APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatósága Szekszárd, november 13.
1 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ AZ APEH TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, JANUÁR 30.
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény változásai
Személyi jövedelemadó bevallás 2009.
A bírósági végrehajtás
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Prof. Dr. Nagy János Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Elnöke Budapest, február 24. A felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodása.
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény
1 A közvetlen támogatások igénybevételének főbb feltételei Lakástulajdon Méltányolható lakásigény Egyéb feltételek Az önkormányzat jegyzője igazolja a.
ADÓZÁS © A LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSOK 2008-TÓL dr. Laáb Ágnes BME Pénzügyek Tanszék egyetemi docens elérhetőség: telefon: ,
Zárjuk a 2011-es évet Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna a kisvállalati adózás szakértője
A jogerős ítélet kikényszeríthetősége
A felszámolási eljárás
Kereskedelmi jog II. IX. Előadás A csődeljárás.
Szolnok, február 22. Összeállította: Dr. Túróczi Imre Forrás: NAV Információs levelek 13. szám.
EHO módosítása szeptember 01-től. EHO mértéknövekedés 14% Külön adózó jövedelmekből: - vállalkozásból kivont - értékpapír kölcsönzésből - 25 illetve.
Adózás rendje 2013.
Béren kívüli juttatások Adókedvezmények Adóelőleg Ingatlan.
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
Önkormányzati adóigazgatás aktualitásai március 4.
Jelzálogbejegyzés kezdeményezése
Adófolyószámla nyilvántartó program
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
DR. HATHÁZI VERA ÜGYVÉDI IRODA
A közigazgatási határozatok végrehajtása
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
A fizetési meghagyásos eljárás DE-ÁJK Polgári Eljárásjogi Tanszék
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Horváth Dávid Nemzeti Adó- és Vámhivatal. * Időszakos elszámolású ügyletek teljesítésének időpontja * Levonási jog érvényesítésének módja * Sertéshús.
Családbarát adórendszer Magyarországon Tamásné Czinege Csilla NAV Adószakmai Ügyekért Felelős Szakmai Helyettes július 5.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Tájékoztató az adózás rendjéről szóló törvény 2007-től hatályos változásairól.
Sajtótájékoztató Sajtótájékoztató Az elektronikus ügyintézés lehetőségei az APEH ügyfélkapcsolati rendszerében Miskolc, szeptember 2.
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
Az új jövedéki szabályozás szankciórendszere
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
1. Felszámolási eljárás megindítása
A bírósági végrehajtás II.
A bírósági végrehajtás
Társadalombiztosítás, szociális hozzájárulási adó, egészségügyi hozzájárulás 2017-es változásai Dr. Kiss Mariann.
Végrehajtási perek előadás Polgári eljárásjog Dr. Pribula László
E-ügyintézés az adózásban 2006.
2012. évi CXLVII. SZÁMÚ A KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁSOK TÉTELES ADÓJÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY/KATA/ ÉVI VÁLTOZÁSAI Készítette :Szalainé Somogyi Valéria.
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Az adózás rendjéről szóló évi XCII. tv évi változásai
Dr. Kiss Mariann Tájékoztatási Főosztály
2019. január 11. Adóeljárás Dr. Szabó Ildikó PhD.
Előadás másolata:

Az adó- és Vámhatóság végrehajtási tevékenysége Dr. Honyek Péter osztályvezető

Témák A NAV végrehajtási tevékenysége számokban Folyószámla-kivonat Méltányosság Elektronikus Árverési Felület

A NAV végrehajtási tevékenysége Adó- és vámvégrehajtás együtt Jó együttműködés Végrehajtás egyenlege 2012: 356,1 Mrd Ebből behajtás: 346,2 Mrd Felszámolás, csődeljárás: 5,5 Mrd 908 ezer végrehajtási eljárás 1 070 Mrd forint értékösszegre

A NAV végrehajtási tevékenysége II. Behajtás Inkasszó: 179 Mrd Végrehajtási cselekmény foganatosítását követően befolyt összeg: 90 Mrd NAV hátralékállománya 2012: 2 078 Mrd Ebből működő: 655 Mrd Nem működő: 1 423 Mrd 1,67 millió adós Megkereső szervek kérelmére indult eljárások: 115 ezer eljárás, 3,2 Mrd Diákhitel, közúti bírság, önkormányzat

Folyószámla-kivonat Folyószámla-kivonat és pótlékértesítő Július 20. és október 31. között postázzák Ki kapja? 1.000 forintot elérő hátraléka vagy túlfizetése van, vagy előző évre vonatkozó pótlékfizetési kötelezettsége van Nem elektronikus bevalló Elektronikus bevallók lekérdezhetik

Folyószámla-kivonat II. www.magyarorszag.hu

Folyószámla-kivonat III.

Folyószámla-kivonat IV. Miről szól a késedelmi pótlékértesítő? Az adó késedelmes megfizetése esetén az esedékességtől a megfizetés napjáig késedelmi pótlékot kell fizetni. Előző évi késedelmi pótlékot november 15-éig kell megfizetni Észrevétel nyújtható be

Méltányosság Méltányosság csak akkor, ha ezt törvény lehetővé teszi Méltányolható gazdasági vagy személyes okból fizetési kedvezmény: Halasztás, Részletekben történő megfizetés, Mérséklés, Elengedés Kérelemre induló eljárás Gazdálkodó szervezet számára illetékköteles

Méltányosság II. (Mérséklés) Csak a fennálló adótartozást lehet mérsékelni Tőketartozást csak magánszemély kérelmező esetén lehet mérsékelni elengedni Ha megfizetése a magánszemély és a vele együtt élő közeli hozzátartozók megélhetését súlyosan veszélyezteti Vagyoni, jövedelmi és szociális helyzet feltárása

Méltányosság III. (Mérséklés) Jogi személyek és egyéb szervezetek ügyében csak a szankciók (bírság, pótlék) mérséklésére van lehetőség Ha annak megfizetése a jogi személy gazdálkodási tevékenységét ellehetetlenítené A mérséklés intézménye nem a felszámolási eljárás elodázására szolgál, csak ott indokolt alkalmazni, ahol a tartozás mérséklésével a racionális gazdálkodás helyreállítható vagy elősegíthető

Méltányosság IV. (Részletfizetés) Fizetési könnyítés adható, ha az adózó: a tartozások azonnali vagy egyösszegű megfizetésére nem képes, a fizetési nehézség kialakulása a kérelmezőnek nem róható fel, a fizetési nehézség átmeneti jellegű Magánszemélyek részére akkor is, ha az adó azonnali vagy egyösszegű megfizetése aránytalanul súlyos megterhelést jelent

Elektronikus Árverési Felület I. Hogyan értékesíti a NAV a lefoglalt ingóságokat, ingatlanokat? Eladható: Ingó: becsérték 50% Ingatlan: becsérték 65% Lakás: becsérték 75% Az árverés a harmadik nap 21 óráig tart. Utolsó két percben érkezik érvényes ajánlat, az árverés időtartama öt perccel meghosszabbodik

Elektronikus Árverési Felület II. https://arveres.apeh.hu/

Elektronikus Árverési Felület III. Zagyszivattyús, szívó-nyomó úszókotróhajó 

Köszönöm a figyelmet! 16