Készítette: Jon A. Palmer

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Csongrád, június 13. Gazdasági válság Mit várhatunk? Milyen válaszokat ad a keresztyén hit és a Biblia? © Giricz László.
Panasz utca Elköltöztünk
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
A SIKERES ÉLET TITKA.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
ALAPIGE: 1Kir 3,
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Gitáros énekek.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT  !!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
A nyár számomra tömény esszenciáját jelentette mindannak, amit a múltban szerettem, és ami hiányzott belőle.:)
Készítette: Jon A. Palmer
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Egy ébredés története II. Készítette: Jon A. Palmer.
ISTEN hozott köztünk!.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Az Élet Igéje április.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Isten mondta.
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Miért aggódsz?.
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Mt 19,16-30.
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
János 3.16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Isten akarata szerint élni ma
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
I-008.
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Isten hozott, hogy megáldjon!
Előadás másolata:

Készítette: Jon A. Palmer Az igazi gazdagság Készítette: Jon A. Palmer

Kérdések Az elmúlt hónapban hányszor osztottad meg valakivel az örök életről szóló örömhírt? Mit tettél az elmúlt héten annak érdekében, hogy barátokat szerezzél a hamis mammonból? Ha ma este lenne az ítélet napja, hány ember van a közvetlen ismeretségedben, akiért nagyon sírnál, hogy nem mehetnek veled a mennyországba? Mit fogsz másképp tenni ezen a héten, mint az elmúlt héten?

Lukács 16:1-13 „Monda pedig az ő tanítványainak is: Volt egy gazdag ember, kinek volt egy sáfára; és az bevádoltaték nála, hogy javait eltékozolja. Hívta azért azt, és mondta néki: Mit hallok felőled? Adj számot a te sáfárságodról; mert nem lehetsz tovább sáfár. Monda pedig magában a sáfár: Mit míveljek, mivelhogy az én uram elveszi tőlem a sáfárságot? Kapálni nem tudok; koldulni szégyellek! Tudom mit tegyek, hogy mikor a sáfárságtól megfosztatom, befogadjanak engem házaikba. És magához hivatván az ő urának minden egyes adósát, monda az elsőnek: Mennyivel tartozol az én uramnak?

Az pedig monda: Száz bátus olajjal Az pedig monda: Száz bátus olajjal. És monda néki: Vedd a te írásodat, és leülvén, hamar írj ötvenet. Azután monda másnak: Te pedig mennyivel tartozol? Az pedig monda: Száz kórus búzával. És monda annak: Vedd a te írásodat, és írj nyolcvanat. És dicsérte az úr a hamis sáfárt, hogy eszesen cselekedett, mert e világnak fiai eszesebbek a világosságnak fiainál a maguk nemében. Én is mondom néktek, szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból, hogy mikor meghaltok, befogadjanak benneteket az örök hajlékukba. A ki hű a kevesen, a sokon is hű az; és a ki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.

Ha azért a hamis mammonon hívek nem voltatok, ki bízná reátok az igazi kincset? És ha a másén hívek nem voltatok, ki adja oda néktek, a mi a tiétek? Egy szolga sem szolgálhat két úrnak: mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok az Istennek és a mammonnak.”

Ez az igerész általában nagyon sok problémát okoz a hívőknek. 8. igevers: És dicsérte az úr a hamis sáfárt, hogy eszesen cselekedett, mert e világnak fiai eszesebbek a világosságnak fiainál a maguk nemében. Jézus elismerte a világi embereket (akiknek a pénz, vagy az anyagiak az istenük) hogy következetesebbek, mint a hívők(!)

A pénz hamis biztonságot ad az embereknek Pénz ~ kábítószer „Szerezzetek magatoknak barátokat, akik befogadnak benneteket a mennyországba, amikor meghaltok.” Minél több pénzünk van, annál többet kell evangelizálni - Ha ezt nem tesszük, akkor bolondabbak vagyunk, mint a világi emberek. Nem vagyunk következetesek. Bármit invesztálunk az Ő országába, a százszorosát adja!

A mennyei valuta viszont az emberek lelke A mennyei valuta viszont az emberek lelke. Egy ember lelke többet ér a világ összes gazdagságánál. Hogyan fogod érezni magad, amikor te kacsalábon forgó palotában leszel a mennyben, miközben a legjobb barátaid, munkatársaid, szomszédaid, családod az örök kárhozatban kínlódnak? Sindler listája című film Ha nem vagyunk hűségesek a hamis pénzen, ha nem tudunk jól bánni vele, akkor ki fogja ránk bízni az igazi kincseket a mennyországban?

Jézus utolsó mondata nagyon kijózanító kijelentés: „Senki nem szolgálhat két úrnak egyszerre.” (Itt a mammon nemcsak a pénz, hanem minden, ami a pénz által uralkodó világban érték.)

I. Ján. 2:15-17 „Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete. Mert mindaz, a mi a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból. És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”

Test kívánsága: evés, ivás, szex, kényelem, stb. Szem kívánsága: divat, ruházkodás, fényűzés, gyönyörök keresése, filmek, pornográfia, stb. Élet kérkedése: mindaz, amiért az emberek hivalkodnak, rajonganak, akár autók, luxus ház, prominens személyek, utazgatások, üdülések, diplomák, kulturáltság, család, származás, zene stb.

Döntés Kinek akarsz szolgálni? A döntést azonban nemcsak ma kell meghozni, hanem minden egyes napon. Aki az Urat választja, annak bővölködő élete lesz és nemcsak most, hanem mindörökre.