EGYÜTT A BOLDOGABB ISKOLÁKÉRT!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A társadalmi felelősségvállalás jelentősége, érvényre juttatása Huber Helga szakértő Tel:
Advertisements

Az óvodai matematikai nevelés elvei, céljai, feladatai Tk. 29.old. Kissné Zsámboki Réka NYME-BPK.
TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
Gyermekjóléti Szolgálatok IV. Országos Konferenciája Az iskolai agresszió megelőzése és kezelése - a MFPI projektjének bemutatása október 28. NÉMETH.
A Mi Házunk Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
A villamosenergia–ipari sportmozgalom eredményei és aktuális kérdései - A szociális partnerek együttműködése az iparági sportmozgalomban EVDSZ II. Taggyűlés.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Sallai Ilona - ÉFOÉSZ Szeged,
imagine great people 1990.: USA 2000.: Magyarország 130 országban
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Trade Marketing Specialista Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
PÁPA MEGYEI FÓRUM.
Résztvevői létszám Év Létszám Összesen: 2110 Budapest Regionális 456
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Mayer József Budapest február 27.
ESETTANULMÁNY Készítette: Fenyvesi Petra
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
A szaktanácsadásról.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Konfliktusok az iskolában
A bemeneti kompetenciamérések és a visszajelzéseken alapuló fejlesztő munka bemutatása a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dr. Illyés Sándor intézményegységében.
Projektmunka Földrajzolok
a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét,
Hogyan vezessek be egy közösségalapú iskolai modellprogramot?
Zenei tehetségek mentorálása és egyéni fejlesztése
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
Környezeti Kontrolling
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Új pályainformációs eszközök - filmek
A csoportok tanulása, mint a szervezeti tanulás alapja
AZ INTÉZMÉNY NEVELÉSI CÉLJAI
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Gyermek- és ifjúságvédelemi feladatok ellátásának támogatása
A Vezetői munka értékelése a szülők szemével
Állampolgári jogok és kötelességek
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
U8 – U10 célok a szezonra.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Tóalmási Mesevár Óvoda és Konyha
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Iskolai szociális segítő
Árulkodás? – Árulkodás! Készítette: Virágné Nagy Éva.
Az „Egyetlen PPG” vagyunk
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke
Gyermekekkel a mediáció szemszögéből
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
A tehetséggondozás kihívásai
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

EGYÜTT A BOLDOGABB ISKOLÁKÉRT! budapest, 2017 november 29. PARTNERSÉG AZ ISKOLAI AGRESSZIÓ ELLEN

Iskolai agresszió és iskolaelhagyás AGAINST SCHOOL AGGRESSION PARTNERSHIP

KIK VAGYUNK? Emberek és közösségek közti kapcsolatépítéssel foglalkozunk, 1994 óta. Abban segítjük a hozzánk fordulókat, hogy könnyebben találják meg helyüket szűkebb és tágabb közösségeikben, bátorságra és erőre leljenek magukban a változáshoz. Érezzék: jó helyük van a világban. Boldogabb óvodákért, iskolákért dolgozunk. AGAINST SCHOOL AGGRESSION PARTNERSHIP

Agresszió, zaklatás/bántalmazás, konfliktus Szándékos, a másik bántására irányuló viselkedés Az áldozat el akarja kerülni Társas jelenség Zaklatás/bántalmazás: Szándékos Rendszeres Erőviszonyok eltolódnak Hatalomszerzés a cél Konfliktus: természetes jelenség Eszkalálódhat agresszióig Agresszió Konfliktus Zaklatás / Bántalmazás AGAINST SCHOOL AGGRESSION PARTNERSHIP

MIÉRT FONTOS AZ ISKOLAI AGRESSZIÓVAL FOGLALKOZNUNK? Nemzetközi felmérések szerint minden 3. diák érintett A diákok 1/5-e nem mindig érzi magát biztonságban az iskolai környezetben, 80%-uk nem érzi magát megbecsülve diáktársai és tanárai által. Szégyen övezi a témát Utóhatások felnőttkorban Ha nem teszünk semmit, az agresszió fenntartásához asszisztálunk AGAINST SCHOOL AGGRESSION PARTNERSHIP

HISZÜNK A MEGELŐZÉS EREJÉBEN: EZ PROGRAMJAINK ALAPJA Mitől lesz jó egy közösség? Az agresszió legjobb kezelése a megelőzés, amihez a kulcs az erős közösség, ahol közösen kialakított szabályok alapján működik az egyéni és a közös felelősségvállalás. Ennek kialakítására kínálunk programokat: óvodától a középiskoláig, 3-18 éves korig: Segítünk felismerni az agresszió, zaklatás, erőszak és konfliktusok természetét, folyamatait,és eszközt adunk megelőzésükhöz, kezelésükhöz. Megtanítjuk, hogyan lehet jól kezelni a konfliktusokat, hogy tanulási, fejlődési lehetőségként szolgáljanak és a résztvevők kapcsolatai erősödhessenek általuk. Jelenleg 9 intézménnyel dolgozunk együtt (óvodák, általános,- és középiskolák). Szülők és a tanárok részére egyaránt kínál megoldásokat. AGAINST SCHOOL AGGRESSION PARTNERSHIP

Against school aggression partnership MIT CSINÁLUNK? Előkészítés: Elkötelezett szakmai csapatot hozunk létre Feltérképezzük a helyzetet Könnyen átvehető modellprogramot alkotunk Iskolai helyzetfelmérést készítünk Megvalósítás: Közösségben tervezünk: akcióterv Képzéseket tartunk Mentoráljuk, kísérjük a folyamatot Kézikönyvet készítünk: 9 esettanulmány Előkészítés: mi lesz jobb ettől? A témára fogékonyak behúzódnak, azt érzik, kitágul a tér. Megtaláljuk a támogatókat, látjuk, kiket lehet megnyerni. „Minden matekórámat nektek adom” Megvalósítás: a képzésekre már azok jöttek, akik érdeklődtek „Hosszú évek óta nem érzem magam kiégve és várom a tanévet” házirend  Turza Adrienn 304659088 Bizony át lehet fordítani az ellenállást és a cinizmust. Against school aggression partnership

ÚJ TRÉNINGÜNK: MEDIÁCIÓ KISGYREKMEKEKKEL ÉRZELMEK, MEGÉRTÉS, KAPCSOLÓDÁS Nem létezik abszolút igazság, illetve ha mégis, akkor a felek sokszor nem abban találnak nyugalmat, hanem ha megértik saját érzelmeiket, reakcióikat, és képessé válnak befogadni a másik fél szempontjait is. A kapcsolódás és a valahová tartozás érzése egyfajta védőfaktor a nehéz társas helyzetekben. Ezért, egy konfliktus során, az egyéni érzések mindig fontosak és érvényesek, amelyeket minősítés nélkül kell tudomásul vennünk; elismerésük a konfliktusok feloldásának első lépései. A strukturált, mediációs folyamat során, a mediátor a konfliktus résztvevőit a saját megoldásaik kidolgozására bátorítja.

A TRÉNING CÉLJA A konfliktusok eszkalálódásának megelőzés e,az érzelmi egészségességet promotáló környezet létrehozásával A gyermekek érzelmi tudatosságának, valamint a szociális és érzelmi intelligencia fejlesztése A társas helyzetekben előforduló konfliktusok kezelése, kisgyerekekre szabott mediációs módszertannal.

Együtt. Működünk – resztoratív és mediációs példák a gyakorlatból „Olyan, mintha már megbeszéltük volna, aztán kiderül, hogy mégsem, aztán tovább kérdezek, … és akkor wow, magic, végre megértjük egymást” (Böbi, 17) „Eddig odacsaptam volna, ha felnyomják az agyam, de a mediációs képzés segített abban, hogy lépjek előbb egyet hátra, vegyek két mély levegőt, és inkább kérdéseket tegyek fel” (Kriszti, 16) Against school aggression partnership

EGYÜTT KÖNNYEBB: KAPCSOLÓDJUNK ÖSSZE Facebook: https://www.facebook.com/PartnersHungary/ www.partnershungary.hu Keressen bennünket! asap@partnershungary.hu AGAINST SCHOOL AGGRESSION PARTNERSHIP