Szokatlan Templomok Angol szöveget - felelöség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szokatlan Templomok Angol szöveget - felelöség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08.
Advertisements

Izrael Jézus idejében. 1. Vallási csoportok  Szaddúceusok. Legbefolyásosabb csoport voltak: A főtanács tagjai, a papok és a jeruzsálemi „arisztokrácia”
  - a kor kezdetét hódító háborúk jellemezték, mely után a Római  Birodalom kettészakadt. I.sz.476-ban a barbár népek elfoglalták  Rómát, ekkor kezdődik.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Értékesítendő ingatlanok Készítette: dr. Zelenyánszki Miklós.
Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.
Üdvözöljük Oromhegyesen! Egy vajdasági kis falu múltja, jelene és jövője.
Advent Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
Légy több, mint a diplomád!
Nemzeti Audiovizuális Archívum
Kitüntető elismerés Londonban élő tiszteletbeli tagunk, Hévézi Endre novemberében.
Története és lefolyása
FORDULAT A HÁBORÚ MENETÉBEN
3. tétel.
Lechner Ödön.
Osztálykirándulás 2016 (Szécsisziget).
Ó szép Jézus. Ez új esztendőben légy híveidben. Ó Mária
Készítette: Rubik László 5/c
Antoni Gaudi
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Shakespeare Globe Színháza
Zrínyi Ilona Elevi: Kajcsa Mónika si Mihály Denissza
Videojáték.
Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
protestáns reformáció szellemi atyja
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Recsk.
Villa San Michele  Anacapri egyik fő látványossága. A 20. század elején építtette Axel Munthe  svéd orvos Tiberius római császár villájának helyén. A.
Oltáriszentség, Papság,
A Ciszterna Bazilika Isztanbul - Törökország ( Yerebatan sarnici )
A dél-koreai Nemzeti Levéltár, Szöul
Csongor és Tünde és a Varázsfuvola
Hu/fr Túristáknak ajánlható szíverősítőként: a lélegzetelállító „séták a levegőben".
Urbán Csilla-Designelmélet I.
Korrupció érzékelési index 2006 Sajtótájékoztató november 6.
Portugália.
Késmárk Készítette: Szabó Lilla
A korai Egyház Az első közösségek.
A Ciszterna Bazilika Isztanbul - Törökország ( Yerebatan sarnici )
KATRIN 2D DWG SZIMBÓLUMOK ÉS GDL KÖNYVTÁR
Liliom.
Nagy Király, Fenséges Úr, Király Isten Fia,
A nagyváradi bazilika.
Egyházmegyei zarándoklat Passauba
B.Sc. / M.Sc. Villamosmérnöki szak
a,, magyar ,,gondolat fenttartója az emigrációban.
VILÁGÖRÖKSÉGEK NAGYBRITANNIÁBAN
Santa Fè, New Mexico, USA. Egy több, mint 130 éves csoda évente 250
Michelangelo Buonarroti
Pécs törökkori emlékei Bianka
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
Az ŐRSÉGBEN jártam Oud of Mooi ???? Saját fotóiból készítette:
Az Európai Unió földrajzi vonatkozásai
A tradicionalista (normatív) szemlélet korszaka az orosz irodalomban 2. Эпоха традиционалистского (нормативного) художественного сознания в русской литературе.
egyutcás /szalagtelkes falu /útifalu
37. AZ EURÓPAI UNIÓ.
Egyházmegyei zarándoklat Passauba
36. AZ EURÓPAI UNIÓ.
Miért is szeretjük az óvodánkat?
dél-indiai Tamilnádu államban, Madurájban található.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Jézuskától - Jézus Krisztusig
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
Generali Alapkezelő beszámolója Gyöngyház Nyugdíjpénztár részére
„Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
Dunántúli - középhegység
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Kultúra.
Ének : Nana Mouskouri / Schubert – Ave Maria
Előadás másolata:

Szokatlan Templomok Angol szöveget - felelöség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08.

Ronchamp-i Magasztos Miasszonyunk kápolna Ronchamp-i Magasztos Miasszonyunk kápolna. A XX-ik század egyik legjelentősebb építészének tartott Le Corbusier tervezte. A vastag és ívelt falakban lévő ablakok gyenge és indirekt világítást adnak. A korábbi templom a második világháború idején elpusztult, de romjai egy részét az építész felhasználta.

A Dicsőséges Miasszonyunk katedrális, Maringá-ban, Brazília Paraná államában. A szputnyik űrhajó által ihletett modern és merész építményt Luiz Rabbit álmodta meg, és José Augusto Bellucci tervezte. A kúp külső magassága 114 méter, 10 méteres keresztet tart. 3.500 embert képes befogadni.

Evangélikus templom Reykjavik-ban, Izland. 38 évig tartott az építése Evangélikus templom Reykjavik-ban, Izland. 38 évig tartott az építése. Allgrímur Pétursson-nak, a papnak és izlandi költőnek a nevét vette fel. 74.5 méter magasságával az izlandi építészet szép példája.

Szent Ágoston temploma Paoay-ban, Fülöp-szigetek Szent Ágoston temploma Paoay-ban, Fülöp-szigetek. 1704 és 1894 között épült. Keleti és barokk hatás. Földrengéses területen helyezkedik el, 1.67 méter vastag falakkal épült.

A Milánói Dóm, Olaszország A Milánói Dóm, Olaszország. Az építkezés 1386-ban kezdődött, és 200 év telt el a befejezéséig . Hatalmas, gótikus építmény fehér márványból, 1577 méter hosszú, akár 40,000 ember befogadására is képes.

Brazília székesegyház, Brazília fővárosában Brazília székesegyház, Brazília fővárosában. Oscar Niemeyer –nek, jelen idő egyik legjelentősebb építészének a modern épülete. Egy 70 méter átmérőjű,kör-alakú területen van, melyen 16 oszlop emelkedik, ezek súlya 90 tonna. Felszentelése 1970-ben volt.

Szent Vazul székesegyház, a Vörös-téren, Moszkvában.

Buenos Aires egyik plébániáján található templom, Argentina.

Szent József katedrális, ukrán-katolikus, Chicago-ban Szent József katedrális, ukrán-katolikus, Chicago-ban. Az arany kupolák a tizenkét apostolt és Jézus Krisztust szimbolizálják. 1956-ban készült el. A belső tér teljes egészében bizánci stílusban van díszítve..

Borgund városában, Norvégiában Borgund városában, Norvégiában. 1180-ból származik, és ezt tartják Norvégia egyik szimbólumának.

Las Lajas-i Miasszonyunk katedrális, Kolombia Las Lajas-i Miasszonyunk katedrális, Kolombia. 1916 és 1949 között épült, a Guaitara folyó kanyonjában, két boltívre. Úgy tartják, ez Kolumbia egyik csodája.

Jubileumi templom, Róma, Olaszország Jubileumi templom, Róma, Olaszország. 1996-ban készült el, Richard Meier építész tervezte.

Rusztikus templom a Kalemegdan vár mellett, Belgrád-ban található, Szerbia. Ez egy kis kápolna. Ezt a helyet a törökök lőpor-raktárnak használták több, mint száz évig. 1920-ban építették újjá.

Göreme, Capadócia-i város, Törökország Göreme, Capadócia-i város, Törökország. Szerkezetileg a templomot a sziklába vájták ki (a lágy szikla lávából származik). A régióban több, mint 100 hasonló építmény van.

A Paraportianí-i templom MyKonos-on van, Görögország A Paraportianí-i templom MyKonos-on van, Görögország. A név jelentése “második kapu ", mert köböl épült, a középkori falak egyik kapujának a helyén. Az építkezés 1425-ben kezdődött.

Rio de Janeiro-i katedrális, Brazília. 1964 és 1979 között épült.

Szent Quirino kápolna, Luxemburg-ban található, egy lejtős területen Szent Quirino kápolna, Luxemburg-ban található, egy lejtős területen. 355-ben építették. Korábban ezt a helyet pogány istentiszteletre használták. Egy sziklában lévő forrás közelében van, ennek a víze csodás hatással van a szembetegségekre.

Csontok kpolnája. Szent Ferenc kápolnájában van, Evora-ban, Portugália Csontok kpolnája. Szent Ferenc kápolnájában van, Evora-ban, Portugália. A XVII-ik században épült, három szerzetes kezdeményezésére. A falak és nyolc oszlop szürke cementbe ágyazott csontokkal és koponyákkal van díszítve.

Szent Mihály kápolnája Puy Velay-ben, Franciaország Szent Mihály kápolnája Puy Velay-ben, Franciaország. 962-ben épült egy vulkánikus kőre, Gothescalk püspöknek a Compostellai Santiago zarándoklatról való hazatérése után. 1955-ben, egy rejtett helyen, az oltár alatt a munkások sok ereklyét találtak. 1429-ben ebben a templomban volt Jeanne d’Arc anyja, Isabelle Romée.

Szent Kereszt kápolnája Szent Kereszt kápolnája. Modern épület, egy sziklába épült, Arizona-ban, U.S.A. 1956-ban készült el. Azt mondják, amikor a látogatók belépnek a belső térbe, erős lelki energiát éreznek, és valamilyen nagy békességet.

A Sagrada Familia (=Szent Család) bazilika, Barcelona-ban, Spanyolország. Az építkezés 1882-ben kezdődött. Antoni Gaudí 40 évig dolgozott ezen a létesítményen . A tornyok 170 méter magasak.

Idar városa, Németország. Az építmény 1482 és 1484 között épült.

Szent György temploma, Lalibela, Etiópia-ban Szent György temploma, Lalibela, Etiópia-ban. A kőzetbe épült, kereszt-alakban.

Xaveri Szent Ferenc temploma, Bahia, Brazília

Ez egy részlet a ferencesek zárdájából. 1723-ban készült el. Úgy tartják, ez a világ legkülönlegesebb műemlékeinek egyike. Értékes az arany levelekkel borított gazdag díszítés, paliszander fafaragások, virágok, szegélyek, boltívek, angyal-alakok és madarak töltik be a teret, a panelek mellett portugál csempéken jelenetek láthatók a ferences barátok életéből.

Számos templom volt ebben a bemutatóban Számos templom volt ebben a bemutatóban. Szokatlan a felépítésük, a helyszínük, a méretük, a történetük. V é g e