Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Shakespeare Globe Színháza

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Shakespeare Globe Színháza"— Előadás másolata:

1 Shakespeare Globe Színháza

2

3

4

5

6

7 Shakespeare Globe Színháza az eredeti Globe rekonstrukciója, amely annak idején a Lord Chamberlain's Men (lord Chamberlain társai) tulajdonában volt, ebben a színházi társulatban dolgozott William Shakespeare. Shakespeare kezdetben a tulajdonjog 12,5%-ával rendelkezett, amely szám az évek során csökkent, a részvényesek száma változása miatt.

8 A Globe története

9 Az eredeti Globe 1599-ben épült, és 1613. június 29-én leégett
Az eredeti Globe 1599-ben épült, és június 29-én leégett. Egy véletlen tűzeset volt ez, egy ágyú okozta, VIII. Henrik színpadi előadása során. A bemutató káoszba fulladt, amikor a szalmatető elkezdett égni, és végül a tűz elpusztította a színházat.

10 Galería Guardarropa y almacenamiento Cobertizo paja Sala descanso Foso
Escenario superior Puerta Sala descanso Foso Escenario principal Galerías Puerta trampa Escenario lateral

11

12 River Thames

13 A következő évben rekonstruáltak egy másik színházat, cseréptetővel, amely Shakespeare társulatának székhelyeként működött 1642-ig, amikor a város összes színházát bezáratta a puritán angol adminisztráció. Ezután használaton kívül volt, 1644-ben a színházat lebontották.

14 Muchas de las obras maestras de Shakespeare fueron creadas para ser representadas en el Globe, convirtiéndose así en uno de los teatros con más éxito de Londres.

15 1949-ben Sam Wanamaker amerikai színész, rendező és producer egy utazást tett Londonban, és csalódottan állapította meg, hogy csak egy emléktábla van Shakespeare tiszteletére, ben elkezdődött források gyűjtése a színház rekonstrukciójához.

16 Tras su fallecimiento, en 1997 la fiel reproducción del edificio del teatro se vio finalizada.

17

18 10 év telt el a megvalósulásig, és most egy professzionális színházi társulat a felelős azért, hogy állandó helye legyen Shakespeare műveinek bemutatására.

19 A Globe ma

20 Manapság a Shakespeare Globe Színház a színházi műveket májustól októberig kínálja, ahogyan ez elődjénél, Shakespeare idejében volt.

21

22

23 A színházi munka mellett a színház látogatókat is tud fogadni, akiknek bemutatják az emeleteket, melyek különböző árú zónákra vannak osztva, a látogatók társadalmi osztályának megfelelően.

24

25

26

27

28

29

30

31

32 A látogatások során megtekinthető a színpad és azok a rejtett csapóajtók, melyekből előjöttek Shakespeare szereplői, mind égiek, mind pokolbéliek.

33

34

35

36

37

38

39

40 Nem egészen 200 méterre az eredeti ház helyétől épült fel, különböző információ-források alapján, a színház, melyet sikerült gyakorlatilag az eredetivel azonos épületként létrehozni.

41

42

43

44 Aki Londonba utazik május és október között, lehetősége van arra, hogy részt vegyen az egyik előadáson, melyet a színházban tartanak, és megcsodálhatja a létesítményt. A belépőjegyek ára változó, az ülőhelytől függően, de lehet belépőjegyet kapni állóhelyre 5 fontért.

45

46

47 Interpretada por Richard Abel
Música: Je pense à toi Interpretada por Richard Abel


Letölteni ppt "Shakespeare Globe Színháza"

Hasonló előadás


Google Hirdetések