Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kitüntető elismerés Londonban élő tiszteletbeli tagunk, Hévézi Endre 2008. novemberében.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kitüntető elismerés Londonban élő tiszteletbeli tagunk, Hévézi Endre 2008. novemberében."— Előadás másolata:

1 Kitüntető elismerés Londonban élő tiszteletbeli tagunk, Hévézi Endre novemberében megkapta a Pro Partium-díjat. Tagságunk nevében nagyrabecsüléssel gratulálunk a szegedi születésű mesternek munkássága elismeréséhez.

2 A Pro Partium - díj Pro Partium néven létesített díjat néhány éve a Királyhágómelléki Református Egyházkerület, elismerve azok érdemeit, akik a legtöbbet teszik e vidék, vagyis a mai Arad, Bihar, Krassó-Szörény, Máramaros, Szatmár, Szilágy és Temes megyék magyar művelődési életének fellendítéséért, történelmének feltárásáért, az itt élők lelki-szellemi építéséért.

3 Hír a Pro Partium - díj átadásáról
2008 a református egyházban a Biblia éve, ezért Károli Gáspár bibliafordító tiszteletére, annak szülővárosát, Nagykárolyt jelölték meg idei egyházi ünnepségsorozat helyszínéül. November 21-én, pénteken a Nagykárolyi Belvárosi Református Egyházközség templomában került sor a Királyhágómelléki Református Egyházkerület éves közgyűlésére, valamint hat fiatal lelkész „nagy papi" felszentelésére, továbbá az egyházkerület Pro Ecclesia, Pro Partium és Pro Ecclesia Militans díjainak kiosztására.

4 A díjátadó ünnepségen az idős mester nem tudott megjelenni, az elismerést megbízottja vette át a képen látható személyiségektől ( balról jobbra: Hermán János, Tőkés László, Kovács Zoltán főgondnok, Vincze Judit előadótanácsos ) Levél részlet H.E.-nek: „Az emberek is egyre büszkébbek az ablakokra - nemrég járt itt egy nagyváradi kórus, náluk is új templom van, és őszintén megmondták, a zilahi templom szebb, mint az övéké... Az ablakok miatt A mieinkek nagyon büszkék voltak Ráébrednek, milyen érték is a mi templomunk a gyönyörű ablakokkal. Jó egészséget kívánok, szeretettel” Sz. J.

5

6 Mint az üvegablak címe is mondja…
Hamarosan átalakul honlapunk tagi galériájában Hévézi Endre képtára. A közelmúltban postán megérkezett önéletrajza és két CD-n több mint műve Az anyag feldolgozása és feltöltése hamarosan befejeződik, akkor a közönség, a kutatók és művészeti írók, a pályatársak egyaránt megcsodálhatják a gazdag életmű értékes darabjait.


Letölteni ppt "Kitüntető elismerés Londonban élő tiszteletbeli tagunk, Hévézi Endre 2008. novemberében."

Hasonló előadás


Google Hirdetések