Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyarország gyógyfürd ő i és gazdasági vonzata. Magyarország különösen gazdag gyógyvizekben, termál- és gyógyvíz készletei alapján Európa országai közül.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyarország gyógyfürd ő i és gazdasági vonzata. Magyarország különösen gazdag gyógyvizekben, termál- és gyógyvíz készletei alapján Európa országai közül."— Előadás másolata:

1 Magyarország gyógyfürd ő i és gazdasági vonzata

2 Magyarország különösen gazdag gyógyvizekben, termál- és gyógyvíz készletei alapján Európa országai közül egyedülálló, a világon pedig az 5. helyet foglalja el, s már a második világháborút megelőző időben is nemzetközi hírűek voltak a kapcsolódó gyógyászati szolgáltatásai. Az ország területén 135 elismert gyógyvíz (gyógyhatású termálvíz) tör a felszínre. A gyógy szolgáltatásokkal is rendelkező gyógyfürdők száma 35 és ezen kívül 30 további helyen található gyógyvízzel üzemelő fürdő.

3 Mire ajánlják a gyógyvizeket ? A kellemes kikapcsolódás és a test karbantartása mellett mozgásszervi problémákra, idült gyulladásos, nőgyógyászati panaszokra, keringési rendellenességekre légzőszervi megbetegedésekre, emésztőszervi bajok kúrálására is ajánlott.

4 Célok és várt eredmények a turizmus ágazat szempontjából A válság időszakában a piaci pozíció megőrzése A létező turisztikai kapacitások jobb kihasználása A válság kezelésből hosszú távú stratégiai előnnyel kerül ki a turizmus Globális cél: a természeti és épített erőforrások minél nagyobb hozzáadott értékekkel való árulása.

5 Turisztikai régiók

6

7 Galérius fürd ő A Galerius római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva.

8

9 Kérdések: Milyen turisztikai régiókra bonthatjuk fel Magyarországot? - Közép- Dunántúl - Dél- Dunántúl - Nyugat- Dunántúl - Balaton - Budapest és környéke - Dél- Alföld - Észak- Alföld - Tisza-tó - Észak- Magyarország Hányadik helyet foglaljuk el a világon a gyógyvizeink miatt ? - 5. helyet Mire jók a gyógyvizek? - mozgásszervi problémákra - idült gyulladásra - nőgyógyászati panaszokra - keringési rendellenességekre - emésztőszervi bajokra

10 Felhasznált irodalom http://www.szikoraweb.hu/webtravel/hun/gyogy.htm http://www.webtravel.hu/hun/gyogy.htm Google kereső program http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=gy%C3%B3gyturizmus% 20fogalma&source=web&cd=4&sqi=2&ved=0CD0QFjAD&url=http %3A%2F%2Felib.kkf.hu%2Fedip%2FD_10275.pdf&ei=fm1gT77ZFZ DMswbMo5CbBg&usg=AFQjCNFNAbjnbNtrlIFY4tuKU0mvCuRVsA &cad=rja http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=gy%C3%B3gyturizmus% 20fogalma&source=web&cd=4&sqi=2&ved=0CD0QFjAD&url=http %3A%2F%2Felib.kkf.hu%2Fedip%2FD_10275.pdf&ei=fm1gT77ZFZ DMswbMo5CbBg&usg=AFQjCNFNAbjnbNtrlIFY4tuKU0mvCuRVsA &cad=rja

11 Készítette: Rieger Enikő


Letölteni ppt "Magyarország gyógyfürd ő i és gazdasági vonzata. Magyarország különösen gazdag gyógyvizekben, termál- és gyógyvíz készletei alapján Európa országai közül."

Hasonló előadás


Google Hirdetések