Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Videojáték.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Videojáték."— Előadás másolata:

1 Videojáték

2 A videojáték A videojáték olyan játék, amellyel a játékos egy felhasználói felületen keresztül lép kölcsönhatásba (interakcióba) és arról egy kijelző eszközön keresztül kap visszajelzéseket.

3 Története Az elektronikus videojátékok története a múlt század közepére nyúlik vissza. A korai videojátékok különféle elektronikus eszközökön jelentek meg és változatos megjelenítő eszközöket használtak.

4 Elnevezése A videojáték video szava a latin „látom” szóból származik. Arra utal, hogy videojátékok egyedülállóak minden más játékhoz képest, mivel ezeknél egy vizuális (video) kijelzőn látja a játékos a játékot

5 Videojátékok típusai Műfajok Akció játékok Ügyességi játékok
Kaland játékok Szerepjátékok Stratégiai játékok

6 A videojáték elkészülési folyamata
Kitalálás és tervezés Egy játékot először kitalálnak, azaz kitalálják a játék történetét, esetleg lényegét. Ezután hosszan megtervezik a játékot, a legkisebb részletekig. Modellezés Ezután a modellezők elkészítik a játékban látható modelleket, és úgynevezett textúrát raknak rá, ami megadja a külső kinézetét.  Programozás Ezek után a programozók hozzálátnak a játék programozásához, valamilyen programozási nyelven (például: C#, C++, C). Tesztelés és kiadás Ha megvan a kész játék, tesztelik az esetleges hibák felderítésére. Ha ezzel végeztek, a játékot kiadják.

7 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Videojáték."

Hasonló előadás


Google Hirdetések