A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Igénybevevői nyilvántartás (TAJ)
Igénybevevői nyilvántartás (TAJ)
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Tapasztalatok - aktuális kérdések
Belépés a Szociális Ágazati Regiszterbe
Szakmai Tanácskozás Miskolc
„A családi napközi kettős szerepe a női foglalkoztatásban” – 2011
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
Gyermekvédelmi alapellátás
Dokumentációs, nyilvántartási és információáramlási rendszer Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei.
TÁMOGATÓ SZOLGÁLATOK VII. ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIÁJA
A SZOCIÁLIS FŐOSZTÁLY SZAKMAI TEVÉKENYSÉGE AZ NRSZH FELADATKÖRÉBEN
Az Igénybevevői Nyilvántartás és a hatósági ellenőrzési tapasztalatok
Mentuszné dr. Terék Irén HMSZGYH Eger hivatalvezető október 18.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
A támogatott lakhatás és a szükségletfelmérés
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Törvényi változások a gyermekvédelemben (T/9318)
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
SZIME Konferencia, Győr, Központi Elektronikus Nyilvántartás a Szolgáltatást Igénybevevőkről (KENYSZI) Tapasztalatok - aktuális kérdések.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Szociális igazgatási-szociális szolgáltatási ismeretek
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
Humánszolgáltató Központ, Nagykőrös
Az SZMM lehetséges szerepe Nemzeti tanácskozás a hajléktalanügyet támogató információs rendszerek kialakításának lehetőségeiről december 5.
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Beszámoló az elmúlt 1 év Munkájáról.
AZ EGRI CSALÁDSEGÍTŐ INTÉZET MÓDSZERTANI GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT MUNKATERVÉNEK BEMUTATÁSA Készítette: Pappné Kormos Zsuzsanna.
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
Családi napközi.
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Szociális igazgatási munka segítése
Szociális és gyermekjóléti- gyermekvédelmi nyilvántartás Gyakorlatorientált képzés.
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
Tájékoztatás a szociális és gyermekjóléti intézmények engedélyezési és ellenőrzési eljárásában a évben bekövetkezett változásokról Dr. Szarka Anikó.
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
DEBRECEN VÁROS SZOCIÁLIS
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
Főbb szociális, gyámügyi jogszabályváltozások 2011.
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
Elektronikus közműnyilvántartás
Tapasztalatok - aktuális kérdések
Szociális regiszter publikus felület használata
Az igénybevevői nyilvántartás
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Jogszabály módosítások Budapest
dr. Kása Karolina osztályvezető
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság módszertani munkájának bemutatása Szakmai nap,Szedres 2013.szeptember 26. Hajnal Renáta Módszertani főosztály.
Az Állami Számvevőszék önkormányzati ellenőrzési tapasztalatai Előadó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Felkészült intézményvezetők – „Határidőnapló” Szentiné Bosnyák Zsuzsanna szakértő, egyéni oktató TÁMOP
Az Ország Közepe kistérség szociális ellátó rendszerének korszerűsítése a szolgáltatások és a humán erőforrások fejlesztésével, az intézményi együttműködések.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
1 Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások, intézmények ágazati azonosítója, országos nyilvántartási rendszere Szociális regiszter publikus.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
AZ NRSZH ELEKTRONIKUS FEJLESZTÉSEI
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Szociális regiszter publikus felület használata
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
TÁMOP kiemelt projekt A „Központi szociális információs fejlesztések” c. kiemelt projekt bemutatása Vincze Viktória Budapest, december 18.
A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely.
Előadás másolata:

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március 31. Tiszai Tiborné, FSZH

A regiszter egy szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi tartalmú, országos, Web alapú nyilvántartás, melyet a 226/2006. (XI.20.) Korm.rendelet alapján működtet a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH). A jogszabály kötelezővé teszi a használatát a működést engedélyező hatóságok 281 kijelölt városi jegyző, 19 szociális és gyámhivatal, és a szolgáltatások fenntartói számára.

Az ágazati azonosító Az ágazati azonosító végigköveti egy intézmény/ szolgáltató „élettörténetét. Több mint 6000, jelenleg is használt azonosító, 8 jegyű, S betűből és 7 számjegyből áll, telephelyek esetén 16 jegyű, a működést engedélyező hatóságok kérik meg az FSZH-tól.

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások országos nyilvántartása Tartalma: 3600 fenntartó, 6140 engedélyes, 12700 engedélyezett szolgáltatás, ebből 3000 gyermekjóléti, gyermekvédelmi, 9700 szociális szolgáltatás.

A belső regiszter használói és feladataik Naprakész tartalom biztosítása Statisztikai adat-szolgáltatás Szakmai segítségnyújtás, azonosító jóváhagyása, törlése, ellenőrzés Normatíva felhasználás ellenőrzése Tervezés Jelentés

A publikus regiszter használói Minden állampolgár, ügyintéző, szakember számára elérhető regiszter nyilvános felülete: http://szocialisregiszter.afsz.hu

A regiszter jelentősége A szociális regiszterben minden működési engedéllyel rendelkező szociális, gyermekjóléti illetve gyermekvédelmi szolgáltatás szerepel, így országosan ez a legteljesebb körű, és a legfrissebb információkat tartalmazó adatbázis. Az önkormányzati ügyintézők, munkaügyi központok kirendeltségeinek munkatársai és a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi szakemberek ügyfeleik számára intézményeket, szolgáltatásokat tudnak keresni, elérhetőségeket megadni.

Keresési lehetőségek Keresés egy adott szolgáltatásra: A keresést a jobb oldali menüsorból célszerű indítani a „Szolgáltató keresés” menüpontra történő kattintással. A legegyszerűbben a keresést egy szolgáltatásra az ellátási terület vagy a címadat és a keresett szolgáltatás kiválasztásával indíthatjuk. A találati listában a fenntartó/intézmény/ telephelyre történő kattintással tudjuk a keresett szolgáltatást megnyitni. A szolgáltatás nyújtás helyénél az utolsó jelentést is meg lehet tekinteni, ebből pl. a férőhelyszámra, a várakozók számára, az intézményi térítési díjra vonatkozóan találhatók információk. (Csak szociális szolgáltatásokra van a fenntartóknak jelentési kötelezettsége, félévente, bizonyos szolgáltatások esetében negyedévente. )

A keresési funkciók bemutatása példákon keresztül Tartósan beteg, idős személy ápolása Fogyatékos nagykorú gyermek napközbeni elhelyezése Bölcsődei ellátás, családi napközi Gyermekjóléti szolgálatok http://szocialisregiszter.afsz.hu

További információk Általános tájékoztatók találhatók a www.afsz.hu portálon a szociális regiszter, valamint a szociális és gyermekvédelem menüpont alatt. A Szociális Főosztály elérhetősége: tel: 06-1-299-1060, fax: 06-1-299-1061, e-mail: szocialis@lab.hu