KÖFOP-2.1.1-VEKOP-15- 2016-00001 A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gazdasági vezetői jogállás Dr. Kőszegfalvi Edit. VEZETŐI FELADAT MUNKAVISZONYBAN 500 millió forintos bevétel, finanszírozási szerződéssel rendelkező eü.
Advertisements

A KÖZBESZERZÉSI ELLENŐRZÉSI RENDSZER ALAKULÁSA A LEGAKTUÁLISABB EURÓPAI UNIÓS BIZOTTSÁGI AUDITTAPASZTALATOK ALAPJÁN DR. SIMON ANNAMÁRIA.
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
JOGORVOSLATI ALAPELVEK ELJÁRÁSI JELLEGŰ Jogsértések orvoslása közösségi vagy nemzeti szinten Gyors és hatékony jogorvoslat elintézése Jogorvoslathoz való.
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
HEVES MEGYEI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM EGER Létesítő okirat módosítás - Tájékoztató.
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
1 A diasor hatályosítását végezte: dr. Szalai András, július.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Gyakori kérdések a közbeszerzések terén.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
NKE. Az Európai Unió elsődleges joga Az alapító szerződések, illetve azok módosításai (a hozzájuk fűzött Jegyzőkönyvek, Nyilatkozatok) Csatlakozási Szerződések.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Tisztességes verseny a közbeszerzésben.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
Az események bejelentésének és kezelésének folyamata Nagy Zsigmond, balesetvizsgáló október 19.
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
Magyar tapasztalatok a versenyjog területén a csatlakozás óta Csépai Balázs Gazdasági Versenyhivatal november 23.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A könyvtárosok kompetenciái a hétéves továbbképzés és az európai minősítési rendszer tükrében Informatio Medicata szeptember 26. Dr. Hangodi Ágnes.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Munkáltatói intézkedések közlésének Kttv. szerinti szabályozása
Pénztárgépek beszerzésének támogatása 2016
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
eddigi tapasztalatainak ismertetése és a tanulságok
Vagyonadók, „valódi” illetékek, díjak
Összeállította: Horváth Józsefné
Dr. Kovács László Főtitkár
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Jogi alapismeretek 2013.
Iratbetekintés, másolat készítés május 14-15
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Előadó: Dr. Csányi István,
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Elektronikus irat (elektronikus dokumentum) és elektronikus aláírás
A közigazgatás személyi állománya
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Határozatok Fajtái Ítélet per érdemében ítélet teljességének elve
Semmisség Nappali tagozat Győr 2016.
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
A KÖZIGAZGATÁSI PERRENDTARTÁSRÓL SZÓLÓ ÉVI I
Dr. Hubai Ágnes Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, elnök
Oktatási Igazgatóság Vaszari Judit
Dr. Puskás Sándor Közbeszerzési Döntőbizottság elnök
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ évi évközi változások
Érettségi 2017/2018 tanév tavasz Jogszabályváltozások
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése Az értékelési szempontok.
Előadó: dr. Bánky Tamás tudományos igazgató ÉMI Kht.
A Közbeszerzési Döntőbizottság tapasztalatai Dr
Adatszolgáltatás a számlákról
Hallgatói ösztöndíjak
Értékeink mentén TOP Pályázat benyújtása.
Az innovációs célú beszerzések gyakorlata
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
AZ ÁKR. ÉS AZ ÜGYÉSZI FELHÍVÁS, FELLÉPÉS
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Nemzeti Közszolgálati Egyetem
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Szabálytalanságkezelés
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

KÖFOP-2.1.1-VEKOP-15- 2016-00001 A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai a Kbt. hatálybalépése óta Dr. Puskás Sándor a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A jogorvoslati Eljárás szabályozása • A jogorvoslati irányelvek legfontosabb szabályai, a jogorvoslati irányelvek revíziója • Az alkalmazandó eljárásjogi szabályok A Kbt. 145. § (1) bekezdése, az Ákr. 8. § (2) és (3) bekezdése • A Kbt. XXI. Fejezetének eltérő szabályai A Kbt. 145. § (1a) bekezdése Kötelező az elektronikus kapcsolattartás Több ízben lehetséges hiánypótlás A hiányzó közbeszerzési dokumentumok az ügyfél nyilatkozatával nem pótolhatóak

A jogorvoslati Kérelmek benyújtása • A jogorvoslati kérelmek kellékei Ügyfélképesség - a Kbt. 148. § (1) bekezdése és az Ákr. 10. § (1) bekezdése A Kbt. 149. § (1) bekezdése A kérelmi elem fogalma Kbt. 3. § 16. pont Az igazgatási szolgáltatási díj megfizetésének igazolása A képviselet és meghatalmazás – Kbt. 145. § (7) bekezdése • Az objektív és szubjektív jogvesztő határidők Kbt. 149. § (3) – (6) és 10 (bekezdése Törvényi vélelmek Kbt. 149. § (7) – (9) bekezdése, új szabály a Kbt. 149. § (7a) bekezdése A Kbt. 149. § (6) bekezdés c) pontja és a Kbt. 162. § (1) bekezdése szerinti iratbetekintés

A hivatalbóli kezdeményezések előterjesztése • A kezdeményezői jogosultság Kbt. 152. § (1) bekezdése Jogutódlás kérdései Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2018. évi V. törvény, A Kormány tagjainak feladat-és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet • Jogvesztő határidők Kbt. 152. § (2) – (3) bekezdése A Kúria, mint felülvizsgálati bíróság Kfv.VI.37.688/2017/4. számú ítélete

A hivatalbóli kiterjesztés és a szerződéskötés engedélyezése Kbt. 158. § (1) bekezdése – a közbeszerzések nem megfelelő előkészítése • A szerződéskötés engedélyezése Kbt. 156. § (4) bekezdése 2/2017. (VI. 26.) számú összkollégiumi állásfoglalás

A 2018. január 1. napjától hatályos módosítások tapasztalatai • Az elektronikus kapcsolattartás Jogorvoslati kérelem, illetve hivatalbóli kezdeményezés megfelelő benyújtásához a http://www.kozbeszerzes.hu/cikkek/dontobizottsag-kozlemenyei címen elérhető „Űrlap a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz benyújtandó jogorvoslati kérelem/kezdeményezés beterjesztéséhez”, egyéb beadványok beküldéséhez az „Űrlap a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz benyújtandó egyéb iratok beterjesztéséhez” című elektronikus formanyomtatványt kell alkalmazni. • A jogorvoslati eljárásban a részvételi szándék jelzése Kbt. 154. §

A 2018. január 1. napjától hatályos módosítások tapasztalatai A legjelentősebb módosítás: a Döntőbizottság hatáskörének bővítése. 2018. január 1. napjától a Döntőbizottság hatáskörébe tartozik a Kbt. 137. § (1) bekezdése szerinti jogsértés alapján a szerződés semmisségének megállapítása, valamint a Kbt. 137. § (3) bekezdésben foglalt körülmények alapján annak megállapítása, ha a Kbt. 137. § (1) bekezdése szerinti jogsértéssel érintett szerződés nem semmis. A Közbeszerzési Döntőbizottság hatáskörébe tartozik továbbá annak megállapítása is, hogy a 137. § (1) bekezdésében meghatározott jogsértés miatt semmis szerződés esetén a szerződés érvénytelensége jogkövetkezményei alkalmazása körében az eredeti állapot helyreállítható-e. (Kbt. 145. § (3a) bekezdése)

Tipikus jogsértések Kbt. mellőzése a közbeszerzési eljárások nem megfelelő előkészítése, műszaki leírás, műszaki egyenértékűség meghatározása érvénytelenség, eredménytelenség jogsértő megállapítása – A Kúria mint felülvizsgálati bíróság Kfv.VI.37.688/2017/4. számú és Kfv.VI.37.216/2017/3. számú ítéletei aránytalanul alacsony ár indokolása - A Kúria mint felülvizsgálati bíróság Kfv.VI.37.788/2017/5. számú ítélete

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!