Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hallgatói ösztöndíjak

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hallgatói ösztöndíjak"— Előadás másolata:

1 Hallgatói ösztöndíjak
Kissné Szabó Noémi Kancellária, Közgazdasági Igazgatóság

2 Az összes hallgatói állami támogatás és a hallgatók pénzbeli juttatásának alakulása

3 A hallgatói állami támogatás alakulása 2018.

4 A kari hatáskörű ösztöndíjak felhasználása
AZ INTÉZMÉNYI HALLGATÓI ELŐIRÁNYZAT JOGCÍMEI ÉS FELOSZTÁSA 12. § (4) ab) kiemelt szakmai és tudományos ösztöndíj: 3% (pályázati elosztás) ac) terepgyakorlati támogatás: 4,5% (kari szabályozással) ad) mesterképzési szakmai ösztöndíj: 1 % (pályázati elosztás) ae) szakmai gyakorlati ösztöndíj: 3 % (pályázati elosztás) (21) A 12. § (4) bekezdés ab) - ae) pontjában meghatározott ösztöndíjak keretösszegei szükség esetén egymás között átcsoportosíthatók a KTB döntése alapján az EHÖK egyetértésével.

5 Kari hatáskörű ösztöndíjak előirányzata 2017.

6 Egyéb ösztöndíjak AZ INTÉZMÉNYI HALLGATÓI ELŐIRÁNYZAT JOGCÍMEI ÉS FELOSZTÁSA 12. § (1) A hallgató részére szociális, illetve teljesítmény alapú támogatás a felsőoktatási intézménynek a Nftv. 84. § (2) bekezdésének a) pontja szerint nyújtott költségvetési támogatásának terhére nyújtható. Az egyetem, illetve a kar, valamint a HÖK saját bevétele és egyéb bevételi forrásai terhére pályázati úton egyéb ösztöndíjat adományozhat. INTÉZMÉNYI SAJÁT BEVÉTELBŐL ADOMÁNYOZOTT ÖSZTÖNDÍJ 18/B § (1) A Debreceni Egyetem hallgatói részére, a jogszabály szerinti intézményi saját bevételből ösztöndíj adományozható. (2) Az (1) pont szerinti ösztöndíj pályázat útján nyerhető el, adott célra, vagy adott időszakra, vagy egyszeri juttatásként. (3) A pályázati feltételek a következők: a) A pályázóknak a mindenkor aktuális pályázati kiírásban leírtak szerint kell eljárniuk, valamint az abban foglalt dokumentumokat benyújtaniuk (pl.: önéletrajz, motivációs levél , karrierterv, bizonyítvány másolatok, oklevél másolatok, valamint minden egyéb olyan dokumentum, amit a pályázó a pályázat elbírálása szempontjából fontosnak tart). b) A nyertes pályázóval a Debreceni Egyetem ösztöndíjszerződést köt. c) Amennyiben a pályázatot elnyert hallgató jogviszonya bármely okból megszűnik, az ösztöndíjra való jogosultsága is megszűnik. d) Az ösztöndíj kifizetése a hallgató által megadott bankszámlára történik a hallgatóval kötött ösztöndíjszerződésben foglaltak szerint. e) A további feltételeket (pályázati beadási határidő, az elbírálás szempontjai stb.) a mindenkori pályázati kiírás tartalmazza.

7 Egyéb ösztöndíjak nyomtatványa
Egyéb ösztöndíj kifizetésének kezdeményezése A kifizetést elrendelő(k) tölti(k) ki! 1. A hallgató adatai (több hallgató esetén lista mellékelhető): Név: Neptun kód: , a Debreceni Egyetem nappali tagozatos hallgatója …….. Kar ……. képzésén Anyja neve: Születési idő, hely: .. Állandó lakcíme:  …

8 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Hallgatói ösztöndíjak"

Hasonló előadás


Google Hirdetések