INFOÉRA 2006 2006.11.18 Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar zsako@ludens.elte.hu Juhász István-Zsakó László: Informatikai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Advertisements

Az óvodai matematikai nevelés elvei, céljai, feladatai Tk. 29.old. Kissné Zsámboki Réka NYME-BPK.
„Döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” április 22.
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
Kókai Ivett közismereti igazgatóhelyettes Érettségi vizsgák 2013/2014. tanév, május-június.
Környezettan-tanári mesterszak 1. A szakirány célja: A szak célja olyan tanárok képzése, akik képesek a környezettannal, környezetvédelemmel, természetvédelemmel.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE, ÚJ FOGALMAI Laczkovich Jánosné Budapest, május 17.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
A év értékelése és a év újdonságai
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
A 2017-es felsőoktatási felvételi pontszámítás
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Barcsák Marianna KPSZTI
Közösségi művelődés tanára Osztatlan mesterképzés
A dietetikai tevékenység értékelése fekvőbeteg intézményekben a személyi minimumfeltételek teljesülése tükrében Erdélyi-Sipos Alíz MSc Főtitkár, Magyar.
Dr. Kovács László Főtitkár
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Kispálné Horváth Mária
SZAKMAI GYAKORLAT 2017 Dr. Török Erika.
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tanári mesterszakok Felvételi eljárás Bartáné Kustár Katalin
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
A kétszintű érettségi.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
1993-as közoktatási törvény
A földrajzi kísérletek szervezése és végrehajtása
MTT MA Mérnöktanár mesterszak
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Oktatás helyzete az óvodai nevelésben
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
középfokú felvételi eljárás
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Bemutatkozik az iskolapszichológus
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Tantárgyfelosztás Mint az intézményi költségvetés alapdokumentuma
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
BTMN.
Pedagógusokat segítő szerepek
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
A szakképzés aktualitásai
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
A szakképzés tartalmának, szerkezetének és módszertanának változása,
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Érettségi 2006-os év Szülői ért okt. 28.
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Szakmai gyakorlat tájékoztató
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Pár óra tanulmányozás eredményei Nahalka István 2018 szeptember 1.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
Kattintson a megfelelő gombra a vetítés elkezdéséhez!
Előadás másolata:

INFOÉRA 2006 2006.11.18 Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar zsako@ludens.elte.hu Juhász István-Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n

Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n INFOÉRA 2006 2006.11.18 Felvételi a követelmények egységesek legyenek a kü-lönböző képzési rendszerben végzettek szá-mára (ha szükséges, az ekvivalenciák megha-tározásával); a különböző kari érdekeket és szempontokat szem előtt kell tartani (képzési kapacitás, hallgatói létszámminimum és -maximum); összegyetemi és közoktatás-politikai érdekek és szempontok érvényesítése (pl. szakterüle-tek közötti prioritások, preferenciák megha-tározása); Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n 2018.12.08. 2 Juhász István-Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n 2

Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n Felvételi A-változat: 1. szakterületi vizsgarész: 40%, 2. szakterüle-ti vizsgarész: 40%, pedagógiai-pszichológiai vizsgarész: 20%. B-változat: 1. szakterületi vizsgarész: 1/3, 2. szakterületi vizsgarész: 1/3, pedagógiai-pszichológiai vizsgarész: 1/3. Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n 2018.12.08.

Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n Felvételi A felvételi eljárásban a jelentkezőket az egyes vizsgarészekhez az adott szakterületek által meghatározott vizsganapokra, soroljuk be. Vizsgarészek azonos helyen és időben is meg-szervezhetők. A minimumkövetelményt el nem érő jelentkező felvételi eljárása azonnal befejeződik. Az egyes modulokra minimum- és maximum létszámokat határozhatnak meg a szakterületek. Ez a kapacitás a felvételi összpontszám alapján tölthető fel. Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n 2018.12.08.

Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n Anyakar A hallgató arra a karra iratkozik be, amelyiket választja. Azaz általában (az ELTE-n) a két szakos kar és a PPK között választhat. Más megoldás lehetne: a major szakos szakra iratkozik be. Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n 2018.12.08.

Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n Gyakorló tanítás 1. Pedagógiai, pszichológiai csopor-tos és egyéni iskolai gyakorlat 2. Szaktárgyi tanítási gyakorlat (szakonként legalább 3 kredit, 60 kontaktóra) 3. Összefüggő egyéni szakmai gyakorlat (alapesetben, két tanári szakképzettség megszerzésekor 30 kredit 900 óra) Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n 2018.12.08.

Összefüggő egyéni szakmai gyakorlat A hallgató szaktárgyanként heti legalább 2, legfeljebb 5 órában végez megfelelő oktatási feladatot. Amennyiben a taní-tásra csak heti 2-2 órában van a hallga-tónak lehetősége, számára a tanórán kívüli oktató-nevelő tevékenységek na-gyobb mennyiségét kell biztosítani akár ajánlott, akár kötelező formában. Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n 2018.12.08.

Összefüggő egyéni szakmai gyakorlat 1. szakterület tanítása 2. szakterület tanítása Hospitálás Tanulás segítése: pl. korrepetálás Osztályfőnök-helyettesi tevékenységek Az iskola mint szervezet működésének megismerése Tanítást követő szaktárgyi szeminárium 1. szakterület Tanítást követő szaktárgyi szeminárium 2. szakterület Tanórán kívüli oktatási tevékenységek Szabadidős programok szervezése Gyermekek egyéni sajátosságainak és problémáinak megismerése Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n 2018.12.08.

Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n Szakdolgozat A szakot zárja: portfólió és szakdolgozat A portfólió tartalma az egyetemet és az adott tárgy oktatóját is minősíti, emiatt csak ellen-őrzött dokumentumok kerülhetnek bele. A szakdolgozat tudományos részét a hallgató bármelyik szakjából írhassa. A szakdolgozat és a portfólió értékelése a ké-pesítővizsgán történjen. Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n 2018.12.08.

Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n Záróvizsga Pedagógia szigorlat van, ez a záróvizsgának (a képesítővizsgának) nem része. A képesítővizsga részei (2 vagy 3 részben): a portfólió és a szakdolgozat bemuta-tása, megvédése; Az 1. tantárgy tananyaga; Az 1. tantárgy oktatási módszertana; A 2. tantárgy tananyaga; A 2. tantárgy oktatási módszertana. Zsakó László: Informatikai képzések a ELTE-n 2018.12.08.