A részletfizetés tranzakcióról általánosságban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PONTGYŰJTÉSEN ALAPULÓ VÁROSI KÁRTYARENDSZER BEMUTATÁSA
Advertisements

Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Meglévő előfizetés meghosszabbítása a Vodafone Online Shopban
A évi szja különbözet elszámolása a 0708-as bevallásban Hessyn Informatikai és Oktatási Kft
Bankszámla és bankkártya
Sikerprogramos oldalon a megfélő csomag kiválasztása után katt a fizetési gombra. Ellenőrizd le, hogy valóban ezt a csomagot választottad Mielőtt a Payza.
Az első dolog. hogy meggyőződünk, ugyanazt a szponzort hozza-e fel az oldal, akihez regisztrálunk. A REGISZTRÁCIÓ MENETE.
S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
7DayWealth regisztráció aktiválása AlertPay-n keresztüli fizetéssel Ennek három előfeltétele van: Legyen AlertPay számlád; Legyen meg a szükséges.
Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla
HOGYAN CSÖKKENTHETŐ A FORGALOMBA KERÜLŐ KÉSZPÉNZ MENNYISÉGE? IIR Cash Management konferencia október 1. Homa Péter, Bankkártya.hu.
Flotta Surf promóció A flotta megállapodásban biztosított hang tarifa mellé az alábbi 3 adatopció közül választhatnak a felhasználók. Mindhárom adatopcióra.
PONTGYŰJTŐ VÁROSI KÁRTYA Stellum Marketing Kft
Bitumen Internet Sales 2012
Készítette: Schiszler Anett Szekeres Kornél H7T9UZ IQCPCZ
Kártyaelfogadó | | T.: | F.: | 1. oldal.
… with NFC A mobil contactless (NFC) technológia lehetőségei a pénzügyi szektorban.
Maráth Noémi OTP SZÉP kártya csoport
A biztonság három oldala Páger Máté, Göcsei Zsolt, Szabó Gábor.
Használata Készítette: Medve Tamás.
Hargitainé Várhegyi Teréz március 6.
Új flotta előfizetés rendelése a Vodafone Online Shopban
Kováts Surd, Martinovic Boris
A magyarországi bankkártya üzletág elemzése
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben.
MasterCard® Mobile Biztonságos fizetés, értékes ügyfelek Giret Gergely
Fizetés érintés nélkül
HelpforYou, Minden jog fenntartva! Real-Own-Home Az elérhető otthonért! Egy neked is elérhető megoldás!
Az első vásárlás folyamata. Hány db-ot? Kosárba tesz.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Elektronikus bankolás Gyors, hatékony és biztonságos módja a kommunikációnak és az üzleti kapcsolatnak a Bankal. Tranzakciókat a saját irodából vagy otthonról.
Projektzárással kapcsolatos teendők
Az e-business egyik pillére: az elektronikus fizetés
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
A készpénz és más eszközök használata
Elektronikus banki ügyintézés Készítette: Hollósy Szabolcs eTanácsadó Ma a pénzintézetek elektronikusan vezetik az ügyfelek bankszámláit. Ez lehetővé tette.
Loyal Bank kártya aktiválása
Support.ebsco.com Oktatóprogram Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Irányított stílusú keresőmezők.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Lehetséges együttműködési területek az internetes bankkártya elfogadás területén.
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
TÁMOP / „Új kor új iskola ” Pénzügyi feladatok bemutatása.
Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, május 18.
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
HELIXMONEY Pénz feltöltése váltón keresztül, a Bchangerrel A váltó működése PayPal-ról való utaláson Keresztül lett kipróbálva!
Az OTP Lakástakarék számla olyan megtakarítási forma, amellyel a társasház vagy lakásszövetkezet a lakásszövetkezet tulajdonában, vagy a társasházi lakástulajdonosok.
GIRO BANKKÁRTYA RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELŐADÓ: DR. TIMÁR GYÖRGY BELFÖLDI BANKKÁRTYA TRANZAKCIÓK ELSZÁMOLÓHÁZ FUNKCIÓI - INTERNETES ELŐADÁS BUDAPEST, MÁRCIUS.
OTP Pénzügyi Pont KFT február. 1-től létrejött egy új partneri hálózat, mely kizárólag az OTP Bank termékeit közvetíti az ország egész területén.
Rövid áttekintés a MOK/HEFOP kártyák használhatóságáról Készítette: Nádor Szabolcs,
Abaqoos Banki virtuális pénztárca. Bankkártya vs. E-Banking alapú átutalás.
A SIMPLE jegy validáció. 2 Belépés a vonalkód leolvasó alkalmazásba A vonalkód leolvasó alkalmazást az OTP Mobil fejleszti és ingyenesen biztosítja a.
Bankkártyákról általában
A NORMATÍVA BEFIZETÉSE
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
Flotta Surf promóció A flotta megállapodásban biztosított hang tarifa mellé az alábbi 3 adatopció közül választhatnak a felhasználók. Mindhárom adatopcióra.
Útmutató a click4suppliers easy használatához
Adventure Works Értékesítési ajánlat, <év>.
Minden az azonnali fizetési rendszerről
Országgyűlési Képviselők választása április 8.
SuperShop törzsvásárlói program
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
OTP Bank A legjobb pénzügyi szolgáltató vállalkozásának Kiss László
Előadás másolata:

Részletfizetés (instalment) tranzakció lebonyolítása, POS kezelési leírás

A részletfizetés tranzakcióról általánosságban A bevezetendő szolgáltatás lényege, hogy az elfogadó piaci szereplőknek a teljes kereskedői hálózatukban kötelezően biztosítaniuk kell a részletfizetés lehetőségét, amennyiben a kereskedő nem tartozik egy jól meghatározott, kizárásra kerülő ügyfélkörbe, amennyiben a tranzakció összege meghaladja a 20eFt összeget. A részletfizetést minden esetben a kártyát kibocsátó bank ajánlja fel a kártyabirtokos részére, a kereskedő vagy a kártyabirtokos nem kezdeményezheti. A kártyabirtokos dönt arról, hogy elfogadja a részletfizetés lehetőségét vagy elutasítja. Elutasítás esetén a tranzakció normál vásárlásként megy végbe. A tranzakció folyamata az alábbi: A vásárló a megszokott módon kiválasztja a megvásárolni kívánt terméket, és bankkártyával fizet. A fizetés során a kibocsátó bank a rendszerében azonosítja, hogy a fizetésre használt bankkártyához tud részletfizetési ajánlatot tenni. A POS terminálon megjeleníti az ajánlat főbb adatait (részletek száma, teljes fizetendő összeg). A megjelenített adatok alapján a kártyabirtokos eldönti, hogy élni kíván-e a részletfizetés lehetőségével, vagy egy összegben fizet, vagy esetleg eláll a vásárlástól. A kiválasztott opció alapján a tranzakció véglegesítésre kerül. Ha a vásárló részletfizetést választott, az instalment tranzakció adataival kibővített bizonylatot nyomtat a POS terminál. A POS terminál az instalment tranzakció adatait továbbítja a bank felé. A továbbiakban az instalment tranzakcióval kapcsolatos bármilyen további ügyintézés a kártyabirtokos és a kibocsátó bank között történik. Az elfogadóhely felé történő elszámolás nem változik, részére az OTP Bankkal fennálló kártyaelfogadói szerződés szerinti jutalékkal csökkentett, teljes összeg, jóváírásra kerül.

A részletfizetés tranzakció lebonyolítása 1.   1. Vásárlás tranzakció kiválasztása A POS terminál képernyője alaphelyzetben van, a kijelzőn a VÁSÁRLÁS felirat és a megszokott információk kerülnek megjelenítésre. 2. A tranzakció indítás Indítsa el a tranzakciót a zöld gomb megnyomásával, adja meg az összeget, majd ismét nyomja meg a zöld gombot. Dugja be (chipes)/ húzza át (mágnes csíkos) / érintse a kártyát a pinpadhez vagy a terminálhoz. Amennyiben szükséges, adja meg a PIN kódját. A tranzakció a PIN kód megadása után engedélyezésre kerül. Amennyiben a kártyabirtokosnak nincs megfelelő fedezete a kártyáján, ez már a fizetési opciók megadása előtt kiderül.

A részletfizetés tranzakció lebonyolítása 2. 3. A fizetési opciók kiválasztása Részletfizetés ajánlatot csak 20.000Ft feletti tranzakció esetén küldhet a kibocsátó bank, ez alatt a tranzakció egyösszegű vásárlásként kerül végrehajtásra. A kibocsátótól kapott válasznak megfelelően a POS terminál és a pinpad képernyőjén megjelennek a fizetési opciók („teljes összeg”, „részletfizetés” vagy „csak részletfizetés”. Az ügyfél kiválasztja a számára megfelelő fizetési módot. Amennyiben a kibocsátó bank csak a teljes összegű VAGY csak a részletfizetés opciót ajánlja fel, a vásárlónak nincs lehetősége választani. Amennyiben az ügyfél meggondolja magát és megszakíthatja a részletfizetés tranzakciót, a tranzakció egy összegben, normál vásárlásként kerül feldolgozásra. 4. A részletfizetés tranzakció feltételeinek kiválasztása A POS terminál képernyőn megjelennek a kibocsátó által felajánlott részletfizetési opciók. A vásárló rögzített futamidő (pl. 3, 6 vagy 9 hónap) vagy időtartam (6-18 hónap) között választhat, a kibocsátó banktól kapott lehetőségek szerint. A vásárló a POS képernyőn vagy a pinpad-en a képernyő legörgetésével választja ki a számára megfelelő opciót, a kiválasztást a zöld gomb megnyomásával nyugtázza.

A részletfizetés tranzakció lebonyolítása 3. 5. A kiválasztott opció megerősítése A Zöld gomb megnyomása után a kijelző megjeleníti a választott részletfizetési opciót. A vásárló a zöld gomb megnyomásával megerősíti a választást vagy a piros gombbal elutasítja, és kilép a részletfizetés tranzakcióból. Elutasítás esetén a vásárlás egyösszegű terhelésként kerül feldolgozásra. 6. Összefoglaló képernyő A választott részletfizetési opció elfogadása után a POS terminál vagy a pinpad kijelzője megjeleníti a teljes visszafizetendő összeget és a részletfizetésre választott hónapok számát. Ezt a vásárló a zöld gomb megnyomásával megerősíti.

A részletfizetés tranzakció lebonyolítása 4. 7. Nyomtatás A POS kinyomtatja a részletfizetés tranzakció adatait tartalmazó bizonylatot. A terminál azokat adatokat nyomtatja ki, amelyeket a kibocsátó banktól (az ajánlat tevőjétől) kap. Ezek az adatok az alábbiak lehetnek: futamidő THM Teljes visszafizetendő összeg A részletfizetés tranzakció díja A bizonylatra kinyomtatásra kerül, hogy „További kérdéseivel forduljon a kártyáját kibocsátó bankhoz az XXXXX telefonszámon”. Fontos, hogy az elfogadóhely nem tudja befolyásolni a kibocsátó ajánlatát, az ügyfél csak a felajánlott opciók közül választhat. Amennyiben az ügyfél a tranzakció lezárását követően szeretné a pénzügyi konstrukciót módosítani, erre csak a bankja útján van lehetősége, az elfogadóhelyen nem!   8. Kereskedői elszámolás Az Elfogadóhely felé a tranzakció teljes összeg elszámolása a megszokott módon, legkésőbb a tranzakciót követő második napon megtörténik, a szerződésben megállapított kereskedői jutalék levonása mellett.