Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben"— Előadás másolata:

1 Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
Tájékoztató vizsgázók részére

2 E-mail címe és jelszava segítségével lépjen be a Probono felületére
címe és jelszava segítségével lépjen be a Probono felületére! Amennyiben nem emlékszik regisztrált címére és jelszavára, akkor kérjen segítséget a vizsgabiztostól!

3 A belépést követően kattintson a „vizsga” feliratú linkre!
Amennyiben a link nem aktív, akkor nyomja meg az F5-ös billentyűt, illetve lépjen ki a felületről, majd újra lépjen vissza!

4 Várja meg a nyitóoldal betöltődését!

5 A vizsga elindításához kattintson a „Start” gombra!

6 A felület működésének ismertetése
Rendelkezésre álló idő Vezérlő gombok (Válasz mentése, Halasztás, Megjelölés Kérdéslista A kérdéslista folyamatosan bővül, annak függvényében, hogy a vizsgázó éppen hány kérdést válaszolt meg. A halasztott kérdéseket a rendszer külön jelöli! Pl.: a 6. kérdés elhalasztását a következőképpen jelöli: A halasztott kérdést a rendszer később újra megjeleníti az utolsó kérdés megválaszolását követően.

7 A felület működésének ismertetése I.
A válasz mentéséhez mindig kattintson a „válasz mentése” gombra! Kérdéslistában így jelöli a rendszer pl: a 10. kérdés mentését: „Halasztás” gomb megnyomásával elhalasztható a kérdés a kérdés megválaszolása nélkül is! Ügyeljen arra, hogy a válasz ilyenkor nem kerül mentésre. A kérdéslistában így jelöli a rendszer pl: a 6. kérdés halasztását: A „megjelölés” gomb megnyomása esetén megjelölheti a kérdést, ilyenkor a megadott válasz mentésre kerül. A kérdéslistában így jelöli a rendszer pl: az 5. kérdés jelölését:

8 Feladattípusok bemutatása
Igaz- Hamis:

9 Feladattípusok bemutatása
Klasszikus egyszeres választás:

10 Feladattípusok bemutatása
Többszörös választás: (több helyes megoldás is lehetséges! Figyelje a kérdésben található instrukciót!) A képen látható feladattípus esetében több helyes válasz is lehetséges! Csak a 100%-os megoldásért jár a pont. Az összes lehetőség bejelölésére nem ad pontot a rendszer!

11 Feladattípusok bemutatása
Hiányos mondat: (Válassza ki a legördíthető menüből a megfelelőnek vélt választ!)

12 Feladattípusok bemutatása
Párosítás: A legördíthető menü segítségével válassza ki az összeillőket!

13 Feladattípusok bemutatása
Sorképzés (Figyelmesen olvassa el a kérdésben található instrukciót!): A megfelelőnek vélt sorrendet a nyilak segítségével tudja módosítani! Ehhez kattintson a nyílra, illetve a sorrendet un.: „húzásos, vonszolásos módszerrel is szabadon alakíthatja! Kattintson rá a szövegre és közben húzza az egérrel a megfelelő sorrendbe!

14 Vizsga befejezése/lezárása
A felület jobb alsó sarkában a teszt lezárható a „Teszt befejezése és kiértékelés” gomb megnyomásával.

15 Vizsga befejezése/lezárása
A „Teszt befejezése és kiértékelés” gomb megnyomását követően a rendszer rá fog kérdezni arra, hogy valóban le kívánja-e zárni a tesztet. FIGYELEM! Az „Igen” gomb megnyomást követően a teszt már nem módosítható, megtörténik a kiértékelés!

16 Vizsga kiértékelése I. A vizsga lezárását követően a rendszer kiértékeli a válaszokat, és megjeleníti egy rövid tájékoztató szöveg mellett az elért eredményt is. A „Részletes eredmények” gomb megnyomását követően áttekinthető a teljes feladatlap.

17 Vizsga kiértékelése I. A „Részletes eredmények” gomb megnyomást követően az alábbi felület fog megjelenni. Az oldal csak a vizsgázó által megválaszolt kérdéseket mutatja, a helytelen válaszok esetében a helyes megoldást nem jeleníti meg. Helyesen jelölt kérdés: zöld pipa Hibás kérdés: piros kereszt Az elért eredményt megjelenítő felületre az”Elért eredmény” gombra történő kattintással lehet visszalépni.

18 Bizonyítvány letöltése
A sikeres közigazgatási alapvizsgát tett vizsgázók a vizsgát követő másnap reggelétől a Probono felületéről letölthetik a bizonyítványt az alábbi lépések segítségével. Belépés a Probono felületére ( „Személyes oldalam” menüpont, majd a „Képzéseim” almenüpont. 3. A közigazgatási alapvizsga eseménynél a letöltés szimbólumot kell keresni! Ezt követően a letöltéshez rá kell kattintani Lásd az alábbi képen:

19 Köszönjük a figyelmet, eredményes vizsgázást kívánunk!


Letölteni ppt "Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben"

Hasonló előadás


Google Hirdetések