Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Maráth Noémi OTP SZÉP kártya csoport

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Maráth Noémi OTP SZÉP kártya csoport"— Előadás másolata:

1 Maráth Noémi OTP SZÉP kártya csoport
2011. november 11. OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

2 Tartalom A SZÉP kártyáról – röviden Az OTP SZÉP kártya – eredmények
Elfogadási technikák – klasszikusok és újak A szerződéskötés folyamata Együttműködés FATOSZ Hungary Card – Magyar Turizmus Kártya OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

3 Cél a belföldi turizmus élénkítése
Mi a SZÉP kártya? Elektronikus utalványkártya, mágnes-csíkos plasztikkártyán Üdültetési és rekreációs célú béren kívüli juttatás Szállás szolgáltatással együtt használható Pl. étterem, wellness, sport, kultúra, egészségügyi, kikapcsolódási szolgáltatásokra Belföldi utazásszervezés (belföldi előre összeállított utazási csomagok értékesítése) szolgáltatásra 1,5% + ÁFA elfogadói jutalék, kevesebb adminisztráció 2011-ben évi Ft adható kedvezményes adózással 2012-ben várhatóan évi Ft adható kedvezményes adózással: „szálláshely” kártya „vendéglátás” kártya „szabadidő ” kártya Cél a belföldi turizmus élénkítése OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

4 OTP SZÉP kártya – SZÉP eredmények
Tapasztalat az e-utalványok és a multifunkciós plasztik kártya piacán Tapasztalat a bankkártyák és internetes elfogadás piacán, nagy múltú és megbízható Több, mint 1600 elfogadóhely, 400 szerződött munkáltató, 6000 kibocsátott kártya OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

5 Hogyan fogadhatom el? – a klasszikusok
POS terminálon – helyben, szállásadó Szükséges feltételek: elfogadói szerződés, telefonvonal, telepített POS terminál, recepció, a vendég és kártyája jelenléte Fizetés menete: a szolgáltatás igénybe vétele, számla kiegyenlítéshez SZÉP kártya átadása, kártya lehúzás, bizonylatnyomtatás, vendég általi aláírás OTPdirekt webshop – előre, kártyabirtokos Szükséges feltételek: elfogadói szerződés, internet kapcsolat, szálláshely saját weboldala, szobafoglalással, OTPdirekt internetes fizetési felület, leendő vendég számítógépe internet kapcsolattal Fizetés menete: böngészés az interneten a szolgáltatásokra, ajánlat kiválasztása, szállás/csomag foglalás a neten, fizetési tranzakció elindítása a neten, kártya adatainak megadása a szálloda honlapjára illesztett OTP-s fizetési felületen, visszaigazolás nyomtatása, utazás, szolgáltatás igénybevétele SZÁLLÁSHELY VENDÉG SZÁLLÁSHELY VENDÉG OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

6 Hogyan fogadhatom el? – újdonságok
SZÉP portálon – helyben, szállásadó Szükséges feltételek: elfogadói szerződés, internet kapcsolat a szálláson, számítógép a szálláson, vendég és kártyája jelenléte Fizetés menete: a szolgáltatás igénybe vétele, számla kiegyenlítéshez SZÉP kártya átadása, szálláshely jelszavas bejelentkezése az otpszepkartya.hu-ra, kártya adatainak megadása az OTP-s fizetési felületen, bizonylatnyomtatás, vendég általi aláírás Telefonon – helyben, szállásadó Szükséges feltételek: elfogadói szerződés, telefonvonal Fizetés menete: elfogadóhely felhívja a telefonos ügyfélszolgálatot, elfogadóhely azonosítása, a kártyabirtokos azonosítása, elfogadó bediktálja a fizetendő összeget, ügyintéző végrehajtja a kártyaelfogadást, ügyintéző bemondja az elfogadási azonosítót, amit az elfogadó rávezet a számlára, vagy fizetési bizonylatra SZÁLLÁSHELY VENDÉG SZÁLLÁSHELY VENDÉG OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

7 OTP SZÉP kártya portál Előleg fizetés
Előlegfizetés – a legújabb Előre, kártyabirtokos Feltétele: a kártyabirtokos regisztrált felhasználója legyen az OTP SZÉP kártya portálnak, a szálláshely szerződött elfogadó Menete: a kártyabirtokos lefoglalja a szállását a kiválasztott szálláshelyhelyen belép az OTP SZÉP portálra és kiválasztja „Előleg fizetés” funkciót kiválasztja az elfogadóhelyet megadja a fizetendő előleg összegét „Fizetés” gomb megnyomásával OTP SZÉP kártya portál átirányítja az OTPdirekt oldalra, ahol elvégzi a fizetési tranzakciót kinyomtatja a portál által előállított bizonylatot a sikeres fizetést követően Meglévő elfogadói szerződésen kívül nem kell külön szerződni az előlegfizetésre! VENDÉG SZÁLLÁSHELY OTP SZÉP kártya portál Előleg fizetés OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

8 Kereskedői szerződés megkötése
A szerződéskötés folyamata Otpszepkartya.hu Kártya-elfogadóknak Kereskedői szerződés megkötése Adatok kitöltése Cég Magánszállásadó Egyéni vállalkozó Elfogadási mód választása POS terminál Webshop – OTPdirekt SZÉP portál Telefonos elfogadás Elfogadóhelyek megadása Legalább egy szállás / iroda Szerződés Érvényesítése Nyomtatása Aláírása Postázása OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

9 Szolgáltatásaink partnereinknek
4 féle technikai megoldás az elfogadásra, előlegfizetés Szerződéskötési felület a weblapon A forgalom és utalások nyomon követése online a SZÉP portálon Elfogadóhely kereső, ingyenes megjelenési lehetőség minden szálláshelynek, hamarosan képfeltöltéssel További marketing lehetőségek: bannerek és keresőmotor OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

10 Együttműködési irány a TDM szervezetekkel
Együttműködési cél: FATOSZ A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége weblapján szállásfoglalási rendszer Több ezer falusi elfogadóhely OTP SZÉP kártya elfogadóvá válik FATOSZ szerződik, tagjai nevében, közvetítőként Kártyabirtokos előre foglal szállást, és fizet webshopon (OTPdirekt) FATOSZ ügyfélszolgálata támogatja a tagokat Tagok nyújtják a szállásszolgáltatást OTP SZÉP kártya csoport közvetlenül a tagoknak utal És / Vagy tagok (elfogadóhelyek) is szerződnek önállóan (SZÉP portál, telefon) Együttműködési irány a TDM szervezetekkel OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

11 Együttműködési cél: Hungary Card
OTP SZÉP kártya többlet értéket teremt a kártyabirtokos számára Hungary Card kedvezményes megvásárlási lehetőségével A Felek stratégiai együttműködési szerződést kötnek, amelynek értelmében: Hivatalos partnerként PR és marketing együttműködés – OTP SZÉP kártya szerződéskötési felület Hungary Card honlapon Hotelinfo a kiadványaiban népszerűsíti az OTP SZÉP kártyát SZÉP kártya kártyabirtokosok kedvezményesen juthatnak hozzá a Hungary Card termékekhez – többlet érték a csomag révén többet ér a SZÉP kártya, mivel már egy kiépített kedvezményrendszert érhet el és használhat a kártyabirtokos kedvezményes áron Hungary Card 20-50%-os kedvezményt biztosít terméktől függően Hosszú távra szóló kizárólagosság a Hungary Card termékeket csak az OTP SZÉP kártyával rendelkezők vehetik meg kedvezményesen Ingyenes elektronikus, négy napos autópálya matrica tetszés szerinti kezdőnappal, egy alkalommal. 6 Ft/liter árkedvezménnyel lehet a kiválasztott MOL törzskutakon üzemanyagot vásárolni 10-30% kedvezmény strandokon és termálfürdőkben: 10-50% kedvezmény múzeumokban. 20% kedvezmény a balatoni hajókon két személy részére. 20% kedvezmény a pesti Magyar Színházban. 10-20% kedvezmény szálláshelyeken és éttermekben a mindenkori napi szobaárból (ún. rack rate), illetve a szállodai számla, vagy az éttermi fogyasztás végösszegéből. 50% kedvezménnyel vásárolható meg a Debrecen Turisztikai Kártya 50%-os kedvezménnyel válthat Balaton Turizmus Kártyát 15% kedvezménnyel vásárolható KastélyKártya a Magyar Kastélyszállodák Egyesületének honlapján. 20%-kal olcsóbban vásárolhatja meg kártyájával bármikor a Well-PRess Kiadó útikönyveit és kiadványait. 10-100% kedvezmény rendezvényekre, gasztronómiai rendezvények – és egyes további turisztikai szolgáltatásokra: kalandparkok, fitness termek, állatkertek, GPS készülék kölcsönzése, stb. OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

12 Köszönjük a figyelmet! www.otpszepkartya.hu
(9-es mellék) OTP Pénztárszolgáltató Zrt.


Letölteni ppt "Maráth Noémi OTP SZÉP kártya csoport"

Hasonló előadás


Google Hirdetések