Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Döntsünk okosan a hitelfelvételről!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Döntsünk okosan a hitelfelvételről!"— Előadás másolata:

1 Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
3.rész 9-11. osztály

2 Milyen megoldási lehetőségekben érdemes gondolkodni?
Összefoglalás Milyen megoldási lehetőségekben érdemes gondolkodni? Előtakarékossággal mennyi idő alatt tudná a család előteremteni a forrásokat? Javasolnád-e a lekötött betét feltörését? Ági hozzá tud-e járulni a költségekhez? Érdemes-e hitelben gondolkodni?

3 f) Milyen hitelfajták jöhetnek szóba?
Összefoglalás f) Milyen hitelfajták jöhetnek szóba? g) Milyen szempontok lehetnek fontosak a hitel megválasztásánál? h) Miért a szülők veszik fel a hitelt, miért nem Ági? Maximum mekkora törlesztőrészletet tudnak Ági szülei bevállalni? j) Jogos-e, hogy 12 hónapos futamidővel kalkulálnak?

4 Házi feladat Egészítsétek ki a hiányos mondatokat a megfelelő kifejezéssel! Válasszatok az alábbiak közül: nagyobb, kisebb, egyenlő, nő, csökken, változatlan marad! A felvett hitel összege ……………………………………….., mint a banknak visszafizetendő összeg. A kamatláb emelkedése miatt ……………… a banknak visszafizetendő összeg. A hitel futamidejének csökkenése miatt ………………….. a havonta fizetendő összeg, egyenlő részletekben történő fizetés esetén. Az éves kamatláb ………………, mint a THM. Két hitellehetőség összehasonlításakor a THM …………….. drágább hitel esetén.


Letölteni ppt "Döntsünk okosan a hitelfelvételről!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések