Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel."— Előadás másolata:

1 Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel célja: gépek, berendezések, eszközök és más beruházás finanszírozása, beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz finanszírozás vagy csak forgóeszköz ( áru, alapanyag ) finanszírozás. Beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz finanszírozás a folyósított hitel maximum 50 %-a lehet.  Hitel összege: 500.000-6.350.000 Ft.  Hitel kamata: jelenleg fix 9%,, a kamaton felül sem rendelkezésre tartási jutalék sem kezelési költség nem számítható fel.  Hitel futamideje: maximum 8 év, kizárólag forgóeszköz finanszírozás esetén 3 év, maximum 6 hónapos türelmi idővel  A hitel igénybevételéhez a hitel 20%-át kitevő saját erő szükséges.

2 Mikrohitel Plusz  Magyar Fejlesztési Bank hitelterméke, mely a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál elérhető  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások  A hitel célja: Kizárólag beruházási célokra vehető igénybe ( ingatlan vásárlás, építés, gépek, berendezések megvásárlása )  Hitel összege: 1.000.000-15.000.000 Ft.  Hitel kamata: A mindenkori jegybanki alapkamat.  Hitel futamideje: maximum 10 év, amely egyes hitelcélok esetében változhat, maximum 2 év türelmi idővel.  Az igénybevételhez a nettó beruházás 15%-át elérő saját erő szükséges.

3 GOP-2009-2.1.1/A ( Tervezet )  KKV-k technológiai fejlesztése, korszerűsítése  Mikro-, kis-, és közepes vállalkozások részére, melyek rendelkeznek legalább 2 ( esetenként 1 ) teljes lezárt üzleti évvel és az 1 főre jutó nettó árbevételük eléri a 4.000.000 Ft-ot, valamint a beruházás olyan településen valósul meg, melynek népessége meghaladja az 5.000 főt  Igényelhető új és 3 évnél nem régebbi használt eszköz vásárlására, szoftver, hardver vásárlására, minőségirányítási rendszerek bevezetésére, tanúsíttatására.  Támogatás mértéke: 35-50%, területi elhelyezkedéstől függően  Igényelhető támogatás: minimum 1.000.000 Ft, maximum 50.000.000 Ft.


Letölteni ppt "Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel."

Hasonló előadás


Google Hirdetések