Beiskolázás 2017/2018 középfokú felvételi eljárás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A 2013/2014. tanévben. KIFIR működése 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 37. § (1) bekezdése alapján az általános iskola tanulója esetében a felvételi.
Advertisements

1 Pályaválasztás 2015/2016 Gyulai Implom József Általános Iskola.
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Kókai Ivett közismereti igazgatóhelyettes Érettségi vizsgák 2013/2014. tanév, május-június.
ECM/DMS A GYAKORLATBAN E-SZÁMLA KIBOCSÁTÁS ÉS BEFOGADÁS E-SZÁMLA KIBOCSÁTÁS ÉS BEFOGADÁS
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
A 2016/2017. tanév rendje Kecskemét, augusztus 29. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH.
Informatikai tanulmányi verseny.  A Debreceni Suliszervíz Oktatási és Szakértői Iroda hirdeti meg.  Iskolai, regionális, országos fordulók  évfolyamos.
Felvételi jelentkezés február. Csak az itt található tájékoztató tartalmazza a hivatalos információkat! A jelentkezési határidő: 2016.
Érettségi tájékoztató 2015/ Értékelt vizsga: 290/ 301 Érdemjegy54321 Darabszám
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Iskolai információs rendszer. Alapkövetelmények Oktatási, nevelési intézmények részére fejlesztett Oktatási, nevelési intézmények részére fejlesztett.
október 24.. TÉMÁK  Pályaválasztás  Felvételikről  Beiskolázás rendje, szabályai – határidők, feladatok
Az alapító okirat: (latinul: memorandum) egy jogi aktus írásba foglalása, mely például egy intézmény létrehozására irányul. Célja, hogy egységes szerkezetben,
Üdvözöljük a iskolaév beiskolázási bemutatóján
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Pályaválasztási szülői értekezlet Készítette: Gede Eszter
Továbbtanulás
Gyulai Implom József Általános Iskola
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
Középfokú felvételi eljárás a 2016/2017. tanévben
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
2017. Szeptemberében induló képzések
Pályaválasztási tanácsadás
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
szakmai referens, országos versenyszervező
A kétszintű érettségi.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
1993-as közoktatási törvény
Tájékoztató a évi OSAP teljesüléséről
Felvételi
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Felvételi eljárás dokumentumai
A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM felvételi tájékoztatója a 2018/2019-as tanévre „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok.
középfokú felvételi eljárás
Bemutatkozik az iskolapszichológus
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Merre tovább a középiskola után?
A középfokú felvételi eljárásról röviden…
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Kétszintű érettségi vizsga
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
A középfokú felvételi eljárás rendje
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói.
Programjaink fizikából a es tanévben
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember óra.
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István EFOP pályaválasztási.
Középfokú felvételi eljárás a 2017/2018. tanévben
Tárgy és kurzus hirdetés 2018/19/2
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Érettségi tájékoztató 2019
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
Felvételi a középfokú iskolákban 2019.
Szakmai vizsgaelnöki pályáztatás, vizsgabizottsági jelentések
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT
Előadás másolata:

Beiskolázás 2017/2018 középfokú felvételi eljárás

JOGSZABÁLYI HÁTTÉR - A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény - A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet - A 2017/2018. tanév rendjéről szóló 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet 2. számú melléklete

Fontosabb információk 2017.október 20.-án a középiskolák felvételi tájékoztatóban honlapjukon nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét

A felvételi tájékoztatóknak tartalmazniuk kell A középiskola OM azonosító számát A tanulmányi területek belső kódjait Jelentkezés módját Vizsga követelményeket Vizsga időpontját, helyét Értékelés, rangsorolás módját

Általános kérdések a felvételről Felvételről kizárólag a - Tanulmányi eredmény alapján vagy - Tanulmányi eredmény és központi írásbeli vizsga alapján vagy - Tanulmányi eredmény és központi írásbeli vizsga és szóbeli vizsga alapján dönthetnek a középiskolák. Szóbeli meghallgatás a központi írásbeli vizsgák után tartható

Általános kérdések a felvételről A Szülők feladata a tájékozódás arról, hogy: -a kívánt iskola milyen tanulmányi területen indít osztályokat, -kér-e központi írásbeli vizsgát, -szóbeli felvételi vizsgakövetelményei

Központi írásbeli vizsgA 2017.11.15.-én. a Hivatal közzéteszi a 6 és 8 évfolyamosok számára központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények jegyzékét. Ezt a www.oktatas.hu honlapon találják meg a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2017/2018. tanév) menüpontban.

Központi írásbeli vizsgA A központi írásbeli helyszínének nem feltétlenül kell egybe esnie a kívánt középiskola helyszínével! Ott írhatja a tanuló, ahol jónak látja a szülő, ill. a tanuló A „Tanulói jelentkezési lap” a www.oktatas.hu oldalról tölthető le, de az osztályfőnökök a tanuló kezébe adja majd.

Központi írásbeli vizsga A tanulóknak vagy szüleiknek 2017.12.08.-ig a „TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP” benyújtásával kell jelentkezniük az írásbeli vizsgá(k)ra közvetlenül a vizsgát szervező intézménybe (abba az iskolába, ahol szeretné, hogy gyermeke megírja a központi írásbelit.) Ez a jelentkezési lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a felvételi eljárásban használatos jelentkezési lappal, amelyet a középfokú iskolákba való jelentkezésre kell majd használni.

KÖZPONTI ÍRÁSBELI VIZSGA A középfokú felvételi eljárás során amennyiben az SNI vagy BTM tanuló élni kíván az Nkt. 51. § (5) bekezdésében biztosított jogával, a jelentkezési laphoz csatolnia kell az erre vonatkozó kérelmet, valamint a megfelelő szakértői véleményt.

KÖZPONTI ÍRÁSBELI VIZSGA Az SNI tanuló tehát a szakértői véleményben leírtak alapján a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolától kérheti a központi írásbeli vizsga alóli felmentését. Ha az SNI tanuló egyik vagy mindkét vizsgatárgy írásbeli vizsgája alóli felmentést kap, az azt jelenti, hogy a központi írásbeli vizsga eredményei helyett – ennek az iskolának a felvételi eljárása során – más módon mérik fel a tanuló tudását, és bírálják el felvételi jelentkezését. Több továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskola esetében ez intézményenként más és más lehet.

Központi írásbeli Vizsga 2018. 01. 20. szombat 10.00 óra A tanulók a központi írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt vigyenek magukkal.

Pótló írásbeli: 2018. 01. 25. csütörtök 14.00 óra Pótló írásbeli vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.

Általános információk a írásbeli feladatlapokról Anyanyelv és matematika írásbeli vizsgák tárgyanként 45 percesek, nem kizárólag a tantárgyban tanultakat mérik. A vizsgák célja: alapvető készségek képességek, kompetenciák felmérése, ötletes alkalmazások, a kreativitások mérése. Egyéb elvárás: rendezett, követhető, olvasható írás, helyesírás. Az OH honlapján megtalálható korábbi feladatsorok segíthetik a tanulók ilyen típusú felkészülését. (oktatas.hu/köznevelés/központi írásbeli feladatsorok) Előkészítő

Központi írásbeli Vizsga eredménye A központi írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait a vizsgázó és szülője 2018. február 8-ig az igazgató által meghatározott helyen és időben, az iskola képviselőjének jelenlétében megtekintheti, azokról kézzel vagy elektronikus úton pl. digitális fényképezőgéppel másolatot készíthet.

Központi írásbeli Vizsga eredménye A tanuló vagy szülője kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén – az értékelésre észrevételt tehet és ezt a megtekintést követő első munkanap végéig – tizenhat óráig – írásban adhatja le a írásbeli vizsgát szervező iskola igazgatójánál.

Központi írásbeli Vizsga eredménye Az írásbeli vizsgát szervező iskola a körbélyegzőjének lenyomatával, valamint az igazgató aláírásával hitelesített Értékelő lapot minden tanulónak átadja. Az EMMI rendelet előírása szerint az értesítés kizárólag ebben a formában történhet meg. A tanuló ennek ismeretében nyújtja majd be felvételi lapjait (jelentkezési lapját és tanulói adatlapját), és vesz részt az általános felvételi eljárásban.

A tíz legjobb középiskola Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest) Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium Deák Téri Evangélikus Gimnázium (Budapest) Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola (Budapest) ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest) Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium (Győr) Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

További fontos dátumok 2018. 02. 19.–ig az általános iskola továbbítja a Tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a Tanulói adatlapot a győri Felvételi Központnak Ezért ezeket a dokumentumokat az osztályfőnököknek 2018. 02. 15. csütörtök déli 12-ig le kell adniuk az iskola titkárságán.

Egyéb információk Tanulói adatlapot, jelentkezési lapot az osztályfőnökök töltik ki az internet segítségével a szülőkkel való előzetes egyeztetés alapján 2018.02.08.-14. között. A Szülők együttműködése az of.-kel nagyon fontos!!!(határidők betartása, pontos adatszolgáltatás, aláírások megtétele, stb.)

Tanulói Adatlapról A szülők az osztályfőnök segítségével 2 példányban töltik ki a Tanulói adatlapot, melyen a legfontosabb információk : a választott iskolák adatai, a tanulmányi terület kódjai, azok sorrendje. Ezt a lapot Győrbe küldjük 2018. 02.19.-ig Ajánlás: kb. 3-5 iskola megjelölése!!!! Első helyre ajánlott a leginkább óhajtott iskolát jelölni Minden szóba jöhető iskola és annak tagozat kódja szerepeljen a listán

Tanulói Jelentkezési lapról 2018.02.08.-14. Annyi Jelentkezési lapot kell kitölteni, ahány középfokú iskolába kíván jelentkezni a tanuló. A lap legfontosabb információi: - tanuló adatai, - a kiválasztott iskola adatai,tanulmányi terület kódja - szülők adatai. - a tanuló tanulmányi eredménye ( 5., 6., 7. o. tanév végi, 8. o. félévi és + a tanuló magatartás, szorgalom jegyei 5. osztálytól) Ezeket a lapokat a választott iskolába küldjük. 2018. 02. 19.-ig.

A szóbeli meghallgatások az általános felvételi eljárás keretében 2018.02.22.-tól 03.13.-ig szóbeli vizsgák 2018.03.14.-ig a középfokú iskola nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét 2018. 03. 21-22. a tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában.

fontos dátumok 2017.12.08. jelentkezés a központi írásbeli felvételire 2018.01.25. 14:00 pótló központi írásbeli 2018.02.08. írásbeli eredmények közzététele 2018.02.08.-14.között osztályfőnökökkel egyeztetett időpontban az adatlapok és a jelentkezési lapok aláírása az iskolában 2018. 02.22. - 03. 13. között szóbeli meghallgatások 2018. 03. 21.-22. tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában

EREDMÉNYHIRDETÉS 2018. 04. 27. A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

Ha a tanulót nem vették fel- RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS 2018. 05. 07.-18. között rendkívüli felvételi eljárást kell tartani, ha az általános felvételi eljárás keretében a felvehető létszám 90%-ánál kevesebb tanulót vettek fel. A 2018. 05. 18.-ig megtartott rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

JOGORVOSLAT 2018. 06. 01. A benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál.

A FELVÉTELI ELJÁRÁS LEZÁRÁSA 2018. 06. 21.-23. Beiratkozás a középfokú iskolákba és a Köznevelési Hídprogramba az iskola igazgatója által meghatározott időben.

ElérhetőségEK az Interneten www.oh.gov.hu (Oktatási Hivatal) http://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/2017_2018beiskolazas www.vmg.sulinet.hu www.felvizsga.hu

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!