Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szakmai vizsgaelnöki pályáztatás, vizsgabizottsági jelentések

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szakmai vizsgaelnöki pályáztatás, vizsgabizottsági jelentések"— Előadás másolata:

1 Szakmai vizsgaelnöki pályáztatás, vizsgabizottsági jelentések
Dömötör Csaba

2 Általános tudnivalók 31/2004. (XI.13.) OM rendelet
NGM szakmacsoportjai.; NFM informatika szakmacsoport és postai ügyintéző szakképesítés; ME közbeszerzési referens esetében az NSZFH-hoz kell pályázatot benyújtani Többi szakképesítés esetében a szakképesítésért felelős miniszterhez tartozó szaktárcához kell pályázni (KTI-közlekedés; oktatás és művészet-OH; egészségügy-EKH; mezőgazdaság- NAK; pénzügy-NGM-PM; szociális-NRSZH; sport-EMMI) Szakmacsoportonként kell pályázni Új pályázat (5 év) Bővítés (érvényes az eredeti engedély lejártáig) Hosszabbítás (5 év)

3 Új pályázat esetén kell benyújtani
Felvétel iránti kérelmet (névjegyzékbe való felvétel iránti kérelem a szakmacsoport, illetve szakképesítés megjelölésével). Részletes szakmai önéletrajzot. Erkölcsi bizonyítványt, amely 3 hónapnál nem régebbi (nem szükséges az erkölcsi bizonyítvány csatolása annak, akinél jogszabály rendelkezése alapján a büntetlenség az alkalmazás és a foglalkoztatás előfeltétele, és akinek a munkáltatója ezt igazolja). Végzettséget igazoló dokumentumokat (a szakirányú pedagógus végzettséget, vagy felsőfokú szakirányú végzettséget, vagy felsőfokú iskolai végzettséget és szakirányú szakképzettséget tanúsító oklevél hiteles másolatát)

4 Tíz év szakmai gyakorlati idő meglétét tanúsító igazolást.
Szakmai ajánlást (a jelentkező szakmai tevékenységét értékelő, legalább két ajánlást). Bírálati díj befizetéséről szóló igazolás másolatát (A bírálati díj összege a pályázat benyújtásakor érvényes kötelező minimálbér 10%-a (2018. évben ,- Ft). A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni: vizsgaelnöki pályázat (új), pályázó neve, adatlap VEP száma [A VEP számot a beküldött pályázati adatlapon találja meg. Az utalást csak a pályázati adatlap beküldését követően, a VEP szám ismeretében javasolt elindítani.]). Amennyiben a pályázat benyújtója több szakmacsoportra kéri a felvételét, pályázatonként köteles bírálati díjat fizetni.

5 HOSSZABBÍTÁS ESETÉN KELL BENYÚJTANI
Hosszabbítás iránti kérelmet (nyilvántartásba vétel ideje, szakképesítések megnevezése). A nyilvántartásba vétel óta végzett vizsgaelnöki tevékenység ismertetését. Végzettséget igazoló dokumentumokat (azoknak az okleveleknek, bizonyítványoknak és tanúsítványoknak a hiteles másolatát, amelyekkel igazolni lehet a tevékenység folytatásához szükséges ismeretek elsajátítását). Korábbi engedély másolatát.

6 Vizsgaelnöki továbbképzésről szóló igazolást (legalább 3 évente részt kell venni).
Bírálati díj befizetéséről szóló igazolás másolatát  (A névjegyzéken való meghosszabbítás esetén a bírálati díj összege a pályázat benyújtásakor érvényes kötelező minimálbér tíz százalékának ötven százaléka (2018. évben 6.900,- Ft). A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni: vizsgaelnöki pályázat (hosszabbítás), pályázó neve, adatlap VEP száma [A VEP számot a beküldött pályázati adatlapon találja meg. Az utalást csak a pályázati adatlap beküldését követően, a VEP szám ismeretében javasolt elindítani.]) Amennyiben a pályázat benyújtója több szakmacsoportra kéri a felvételét, pályázatonként köteles bírálati díjat fizetni.

7 Bővítés ESETÉN KELL BENYÚJTANI
Bővítés iránti kérelmet (amely szakképesítések tekintetében kéri a bővítést). Részletes szakmai önéletrajzot. Erkölcsi bizonyítványt, amely 3 hónapnál nem régebbi (nem szükséges az erkölcsi bizonyítvány csatolása annak, akinél jogszabály rendelkezése alapján a büntetlenség az alkalmazás és a foglalkoztatás előfeltétele, és akinek a munkáltatója ezt igazolja). Végzettséget igazoló dokumentumokat (a szakirányú pedagógus végzettséget, vagy felsőfokú szakirányú végzettséget, vagy felsőfokú iskolai végzettséget és szakirányú szakképzettséget tanúsító oklevél hiteles másolatát) Tíz év szakmai gyakorlati idő meglétét tanúsító igazolást.

8 Szakmai ajánlást (a jelentkező szakmai tevékenységét értékelő, legalább két ajánlást)
A bírálati díj befizetéséről szóló igazolás másolatát (A bírálati díj összege a pályázat benyújtásakor érvényes kötelező minimálbér 10%-a (2018. évben ,- Ft) A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni: vizsgaelnöki pályázat (bővítés) pályázó neve, adatlap VEP száma [A VEP számot a beküldött pályázati adatlapon találja meg. Az utalást csak a pályázati adatlap beküldését követően, a VEP szám ismeretében javasolt elindítani.]). Amennyiben a pályázat benyújtója több szakmacsoportra kéri a felvételét, pályázatonként köteles bírálati díjat fizetni.

9 Szakmai vizsgaelnöki pályázat
Új pályázat Hosszabbítás Bővítés

10 Új pályázó esetében

11 Hosszabbítás illetve bővítés esetén

12

13

14

15 Hosszabbítás illetve bővítés esetén az elnöki pályázat menüpontot kell választani:

16 Fontos tudnivalók: Hosszabbítás csak az előző engedély lejárata előtt adható be Több adatlap esetén mindegyik lehetőséget nyissák meg és nézzék át Tekintsék át a rendszer által hosszabbításra kínált szakképesítések listáját Ha eltérő szakképesítéseket találnak, mindegyik adatlapot töltsék ki, egyezőség esetén az Önök számára megfelelőt válasszák ki és csak azt küldjék be Alaposan tekintsék át az új OKJ-t, mert előfordulhat, hogy egy egy szakképesítés más szaktárcához, más szakmacsoportba került át, ezért nem találják a rendszer által hosszabbításra felkínált szakképesítések között

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29 Vizsgabizottsági jelentések
A vizsga lezárását követően a vizsgaelnök és a vizsgabizottság tagjai külön-külön elkészítik a) a vizsga előkészítésével, lebonyolításával, b) a vizsgáztatás feltételeivel, c) a vizsgázók felkészültségével, d) a vizsgafelmentéssel kapcsolatos döntéssel, e) a szakmai és vizsgakövetelményben leírtak teljesülésével, valamint f) a jogszabályi rendelkezések betartásával kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat tartalmazó elektronikus jelentésüket, amelyet a vizsga befejezését követő egy héten belül rögzítenek az elektronikus felületen. Aki a fenti kötelezettségének nem tesz eleget, e kötelezettség teljesítéséig nem bízható meg újabb vizsgaelnöki, vizsgabizottsági tagi teendők ellátásával.

30 Vizsgabizottsági jelentések
Vizsgaadatok I. Alapadatok (VB szám, vizsgaelnök neve, azonosítója, jelentés azonosítója) Vizsgaadatok (vizsgaszervező neve, címe, szakképesítés, szakmacsoport, vizsgabizottsági tagok) Vizsgatevékenységek központi írásbeli, szóbeli, gyakorlati (vizsgázók létszáma, javító-pótlóvizsgázók létszáma, felmentettek létszáma, sikeres vizsgázók létszáma, sikertelen vizsgázók létszáma, összesítő)

31 Vizsgabizottsági jelentések
Vizsgaadatok II. Dokumentumok ellenőrzése, lebonyolítási rend jóváhagyása, gyakorlati feladatok jóváhagyása, felmentések, rendkívüli esemény Vizsgaadatok III. Vizsgaszervezőre vonatkozó kérdések (pl. vizsga előkészítés) Vizsga lebonyolítására és a vizsgabizottságra vonatkozó kérdések (pl. felügyelő tanár, javító tanár) Vizsgatételekre vonatkozó kérdések (pl. tételek és szvk. összhangja) Vizsgázókra vonatkozó kérdések (szakmai tudás, kommunikáció, hozzáállás) Megjegyzések

32 Vizsgabizottsági jelentések
Eltérő tartalom Moduláris vizsga – gyakorlati feladatsor feltöltése szükséges értékelési útmutatóval együtt Komplex vizsga – nem kell feltölteni a gyakorlati feladatsort vizsgaelnök vizsgabizottsági tagok képzőt képviselő tag vizsgaszervező intézmény képviselője

33

34

35

36 Keresés

37 Szakmai vizsgaelnöki pályáztatás

38 Köszönöm a figyelmüket!


Letölteni ppt "Szakmai vizsgaelnöki pályáztatás, vizsgabizottsági jelentések"

Hasonló előadás


Google Hirdetések