Állványokra vonatkozó követelmények

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Előadó: Horváth Olga Közfoglalkoztatás Szombathely városban.
Advertisements

ADATSZERZÉS, INFORMÁCIÓ HASZNOSULÁS Biztonságtudatos vállalati kultúra Készítette: Jasenszky Nándor egyetemi szakoktató NKE NBI TEH tanszék.
T ű zvédelmi M ű szaki Irányelv Fire Protection Technical Guideline Azonosító: TvMI 6.1: Beépített t ű zoltó berendezések tervezése, telepítése.
Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek _ A pályázatkezelői felület bemutatása.
Ellenőri továbbképzés Budapest, Ellenőri továbbképzés Budapest, MLSZ JB.
Szabadtéri rendezvények. A TvMI vonatkozik: OTSZ szerinti szabadtéri rendezvényekre szabadtéri rendezvény: az 1000 főt vagy az 5000 m 2 területet meghaladó,
A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény módosításáról szóló évi LV. törvény A békéltető testületeket érintő változások Dr. Szomori Béla.
2011. évi zárás Készítette: Juhász Ágnes. 1. Zárást megelőző feladatok  Leltározás  Folyószámla egyeztetés (kapcsolt vállalkozásoktól egyenlegkérés)
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Hogyan teljesíthetjük a HpT 13§B követelményeit Egy vállalati Compliance Adatbázis terve Dr Lőrincz István Associator Kft.
Open SKM Agency Kft. - „...a nyílt szabványok választása egyértelműen okos üzleti döntés...” „... az EU nem válhat a zárt forráskód rabjává,
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
A év értékelése és a év újdonságai
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
11/2/2017 Horváth Botond, Dunaújvárosi Főiskola, Informatika Biztonság Labor Konzulens Dr. Leitold Ferenc, Hadarics Kálmán “Nemcsak azokkal a sebezhetőségekkel.
EN 1993 Eurocode 3: Acélszerkezetek tervezése
A kérdőívek, a kérdőívszerkesztés szabályai
Vezetékes átviteli közegek
WE PROVIDE SOLUTIONS.
JSA/LMRA – Veszélyazonosítás a munkavégzés előtt
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Iratbetekintés, másolat készítés május 14-15

Öröklési szerződés és Köteles rész
SZÁMVITEL.
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
Országos Tűzvédelmi Szabályzat KÖZÖSSÉGI LÉTESÍTMÉNYEK,
CSOPORT - A minőségellenőrök egy megfelelő csoportja
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
M4 metróvonal beüzemelési folyamatai
Tájékoztató a évi OSAP teljesüléséről
Munkavégzésre irányuló jogviszonyok
VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
ROTA STAND Felállást és átülést segítő eszköz.
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
Önfeledt játék a biztonság tudatában
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Compliance és Corporate Governance
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
WE PROVIDE SOLUTIONS HS-Panel (SIP panel) házak,
Környezeti Kontrolling
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Új pályainformációs eszközök - filmek
ÉVOSZ - Németországi Vállalkozási Tagozat ( ÉVOSZ-IWTD )
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Körmöczi Márta Országos Egészségbiztosítási Pénztár
Készletek transzformációja
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
A Szociális Ágazati Regiszter használatával kapcsolatos tudnivalók
Online pénztárgépadatok felhasználása a kiskereskedelmi statisztikában
SCC Rendszer Bevezetése
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Autós - Motoros Iskola, Kiskőrös, Martini u. 1
Szabálytalanságkezelés
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

Állványokra vonatkozó követelmények Kiss Antal Attila EBK vezető Petrolszolg Kft.

NEM BIZTONSÁGOS ÁLLVÁNYON, NINCS MUNKAVÉGZÉS! A biztonságos állvány legfontosabb jellemzői: Megfelelő szilárdságú, sérülésmentes, elemekből épült Állékony, megfelelően rögzített, vagy támasztott és megfelelően merevített Biztosított a biztonságos fel- illetve lejutás Minden biztonsági elemet tartalmaz A tervezett munka biztonságosan elvégezhető róla Nem zárja el a menekülési útvonalakat Nem akadályozza a biztonságos üzemvitelt Ezeket a paramétereket az állvány megépítésétől annak lebontásáig rendszeresen ellenőrizni kell! Minden munkakezdés megkezdése előtt az LMRA során. NEM BIZTONSÁGOS ÁLLVÁNYON, NINCS MUNKAVÉGZÉS!

Állványok egységes jelölési rendszere Cél: Az állványok a felépítésüktől, a bontásukig kontroll alatt legyenek és a használók, könnyen értelmezhető információkhoz jussanak az állványok állapotáról

A folyamat lényege I. Az építés alatt lévő állványra az építő kihelyezi az üres címketartót. Ebben az időszakban kizárólag az állvány építői tartózkodhatnak az állványon. Az elkészült állványt az építő átadja a megrendelőnek. Az átvevő kitöltött állványcímke előlapján aláírásával igazolja az állvány átvételét, és az állványcímkét behelyezi az állványcímke tartóba. Az zöld címke jelzi a felhasználók számára, hogy az állvány biztonságosan használható. Az állványcímke hátulján dokumentálhatóak az állvány megfelelőségének rendszeres ellenőrzése Az állvány átépítése esetén az állványcímkét ki kell venni a címketartóból, jelezve ezzel, hogy az állványt az átépítés alatt tilos használni.

A folyamat lényege II. Az állvány átalakítása után a megfelelő – zöld vagy sárga – színű címkét kell behelyezni a címketartóba, amely az átalakítást végzők feladata. Ha az állvány életciklusa során bárki olyan hiányosságot tapasztal, amely nem teszi lehetővé a biztonságos munkavégzést az állványon, az állványcímkét ki kell venni az állványtartóból és a le kell adni a területgazdának vagy a projektirányítónak. Az állványcímke csak a helyreállítás után kerülhet vissza az állványra. Az állvány lebontását követően a címketartókat és a címkéket is vissza kell adni a megrendelőnek

Egyéb… AZ ÁLLVÁNYT CSAK AZ ÉPÍTŐJE ALAKÍTHATJA ÁT! Bármely szerkezeti elem jogosulatlan elmozdítása, eltávolítása életvédelmi szabályszegésnek minősül, és mérlegelés nélkül a legsúlyosabb szankciókat kell alkalmazni Az állványelemek „kreatív” felhasználása szigorúan tilos! 2 m magasságig, szilárd talaj fölött nem kötelező a leesés elleni védelem Aki nem megfelelő állványon végez munkát, szabályszegést követ el amit szankcionálni fogunk.

Megrendelői követelmények A MOL DS Termelés területén: 2017. szeptember 1-től normál napi karbantartási munkálatokhoz csak teljesen fém szerkezetű állványok építhetők 2018. január 1-től Külső állványok csak teljesen fém szerkezetűek lehetnek Az MPK Területén MOL LOG és KT területén vizsgálják a fém rendszerek bevezetésének lehetőségét és ütemezését Minden állványozási tevékenységet irányító munkavállalónak a Petrolszolg által szervezett oktatáson kell részt vennie és vizsgát kell tennie.

Kérdések, válaszok… Fa bokaléc használata engedélyezett? Nem. Fa alátétpalló engedélyezett az állványok lábainak megosztó terheléséhez? Igen Egyes csőáttörések kiterítéséhez használható fapadozat? Nem Ki és milyen formában engedélyezi az egyébként elkerülhetetlen fapadozat használatát? Csak rendkívüli esetben a vállalkozó megfelelően indokolt kérelmére az Asset Team jogosult engedélyezni Mi lesz a veszélyes anyaggal szennyezett fém állványelemekkel? A szennyezett elemeket a megrendelő területén belül mentesíteni kell.

Balesetmentes munkvégzést kívánok mindenkinek! KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Balesetmentes munkvégzést kívánok mindenkinek!