Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Autós - Motoros Iskola, Kiskőrös, Martini u. 1

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Autós - Motoros Iskola, Kiskőrös, Martini u. 1"— Előadás másolata:

1 Autós - Motoros Iskola, Kiskőrös, Martini u. 1
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A JÁRMŰVEZETŐ KÉPZŐ TANFOLYAMRÓL Opál Autós és Motoros Iskola

2 Tanfolyamra az vehető fel, aki:
• a meghatározott életkort betöltötte, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb: Robogó: 13 és fél éves Motor: 15 és fél éves Autó: 16 és fél éves • minimum 8 általános(AM nem kell) • körzeti orvosi igazolás (házi orvos)

3 Tanfolyamra az vehető fel, aki:
• a közlekedésbiztonsági feltételeknek megfelel (lásd a jelentkezési lap NYILATKOZAT részét) • az A kategória esetén (24. életév előtt) aki az A2 kategóriában minimum két éve érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik

4 A tanfolyam vizsgatárgyai
Elmélet: • közlekedési alapismeretek vizsga KRESZ, vezetéselmélet, műszaki ismeretek az „M” kategóriában nincs műszaki Gyakorlat: • járműkezelési vizsga: AM és A kategóriákban (műszaki ismeretek és manőverezés a járművel) • forgalmi vizsga : Mindenkinek, B kategóriánál parkolási feladatok

5 A Kresz tanfolyam elvégzése
A kresz tanfolyam elvégezni két féle képpen lehetséges: Hagyományos „beülős”:a tanfolyamot kötelező végig járni,az oktatási órákon részt venni.Ez heti 2-3 alkalom. Otthoni tanulás:interneten keresztül lehet.Nem kell tanfolyamra járni,bárhol bármikor elvégezhető.Ennek ideje az ember idejétől és képességeitől függően változik.

6 A Kresz tanfolyam érvényessége
A kresz tanfolyam végétől számított 9 hónapon belül elméleti (KRESZ) vizsgát kötelező tenni. A tanfolyam végétől számított egy éven belül sikeres elméleti (KRESZ) vizsgát kötelező tenni. A sikeres elméleti vizsgától számított 2 éven belül sikeres gyakorlati (forgalmi) vizsgát kell tenni. Ezen időpontokon túl csak új tanfolyam elvégzése után lehet vizsgákat tenni.

7 A vizsgára bocsátás feltételei
Elméleti vizsgára az bocsátható, aki: az előírt életkornál legfeljebb három hónappal fiatalabb a tanfolyam elméleti részét igazoltan elvégezte (e-titán) az elméleti képzés költégét és a vizsgadíjat befizette Járműkezelési vizsgára az bocsátható, aki: sikeres elméleti vizsgát tett az előírt életkort betöltötte, kivéve az „M” kategóriát a tanfolyam gyakorlati részét igazoltan elvégezte Forgalmi vizsgára az bocsátható, aki: az „M” kategóriában a 14. életévét betöltötte sikeres járműkezelési vizsgát tett (Automata) a gyakorlati képzés költségét és a vizsgadíjat befizette

8 A vizsgán megjelenés A vizsgán normális öltözékben,érvényes személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával valamint ha van érvényes jogosítvánnyal kell megjelenni. A vizsgákon csak vezetésre képess állapotban lehet megjelenni(drog,alkohol,egyes gyógyszerek) A vizsgán nem vagy nem megfelelő állapotban való megjelenés esetén a vizsga nem kezdhető meg,és csak a vizsgadíj újbóli befizetése után lehet új vizsgát kérni. A vizsgabizos nem az ellenséged!!!Feladata a TE felkészültséged ellenőrzése!!

9 A sikertelen vizsga után
• Aki a vizsgán valamely vizsgatárgyból nem felelt meg, legkorábban három nap eltelte után tehet újabb vizsgát a vizsgadíj befizetése után. Kalocsán a vizsga helyszínén lehet befizetni és jelentkezni. • Aki ugyan annak a járműkategóriának a forgalmi vizsgáján 2 éven belül öt sikertelen vizsgát tett, további vizsgát csak rendkívüli PÁV vizsgálatot követően folytathatja. („járművezetésre pszichológiailag alkalmas”) minősítéssel tehet.

10 A sikeres vizsga után A sikeres elméleti vizsga után kell az autósikola vezetőjénél vagy a választot oktatónál jeletkezni. A gyakorlati órák csak kiállított vezetési karton birtokában kezdhető meg. A sikeres forgalmi vizsga másnapján lehet menni a Kormányhivatal helyi Okmányirodájába a személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával valamint ha van az előző jogosítvánnyal. Itt megcsinálják a papírokat illetve lefényképeznek. Vezetni csak vezetői engedéllyel lehet.

11 Jó felkészülést,sikeres vizsgákat kívánunk!


Letölteni ppt "Autós - Motoros Iskola, Kiskőrös, Martini u. 1"

Hasonló előadás


Google Hirdetések