Ízelítő a gyermekistentiszteletről

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A négy gyertya.
Advertisements

JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Ady Endre: Karácsony Webgabona Kft.
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Igen. Igen Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom. Mondj igent és tedd rá életed,
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
Úton böjtben.
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
Advent alatt ti földön élő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Jó reggelt- Isten hozott !.
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Ballagók búcsúztató áhítata.
Boldog 2014-et !.
JÓ REGGELT !.
BÖJT 2014.
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
A boldogság is kegyelemből fakad
Mit árt ember nekem, hisz te vagy Istenem
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Hozzád emelem lelkemet, Uram, 
BB Biblia-kör.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Folyamodjatok az Úrhoz,
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Találkozni jöttem Veled, Istenem Te jól ismersz engem, s én kitárom a szívem Itt vagyok Istenem,
a dicsőség örök Királyát! Mind az ő szent nevét áldják!
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Téged kereslek, Uram. Te vagy célom és utam. Feléd nyújtom kezem,
Kimondom már bátran: az Õ irgalma nélkül Semmit sem sem ér az életem.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
JÓ REGGELT !.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
JÓ REGGELT !. Ki teremtette ezt a világot, az egész világot, az egész világot? Ki teremtette ezt a világot, Atyánk Istenünk! Ki teremtette a sok csillagot,
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
I-028.
Református istentisztelet
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT ! 4.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Jertek, boldog énekszóval Adjunk hálát Istennek,
ISTEN KEZÉBEN.
Református istentisztelet
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
JÓ REGGELT! ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐ!.
Nem mond le rólad, vissza fogad téged
Jertek, boldog énekszóval Adjunk hálát Istennek,
68.
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

Ízelítő a gyermekistentiszteletről Arany ABC Húsvéti ünnepkör

A tíz leprás Csak egy mondta, hogy „köszönöm!” Lukács 17,11-19. „Áldjad én lelkem az Urat, és ne feledkezzél el semmi jótéteményéről.” (Zsolt 103,2)

Ha valaki jót tett veled, Te azt soha el ne feledd; – Háládatosság – Ha valaki jót tett veled, Te azt soha el ne feledd; A rosszért is jóval fizess, Hogy Istennél kedves lehess.

Az istenfélő Jób Az Úr ezt kérdezte a szenvedő-lázadó Jóbtól: Hol voltál, amikor a földnek alapot vetettem? Lett-e parancsodra reggel, mióta élsz? Eljutottál-e a tenger forrásáig? Eljutottál-e a hó raktárához? Föl tudod-e hozni a csillagképeket a maguk idejében? Tudsz-e villámokat küldeni útjukra, és mondják-e neked: Itt vagyunk? A te parancsodra száll-e magasan a sas, és rakja magasban a fészkét? Tudod-e, mikor ellik a kőszáli zerge? Ki oldozta el a zebra kötelét? A pusztát rendeltem otthonává, lakóhelyévé a szikes földet. Te adsz-e erőt a lónak? Neveti a rettegést, nem remeg, nem fordul vissza a kard elől. Nézd a Behemótot (vízilovat)! Én teremtettem, akárcsak téged. Nézd a Leviatánt (tengeri szörnyet, krokodilt)! Nyúlj csak hozzá, majd nem gondolsz többé a harcra! Semmivé akarod tenni az én igazságomat? Bűnösnek mondasz engem, hogy te lehess igaz?!   Jób ekkor megszólalt, és így felelt az Úrnak: Tudom, hogy mindent megtehetsz. Valóban olyasmiről szóltam, amit nem érthetek. Bizony, könnyelmű voltam! Mit felelhetnék neked?

Istent féljed, Istent szeresd, Reménységed ő benne vesd: – Istenfélelem –   Istent féljed, Istent szeresd, Reménységed ő benne vesd: Ő mindnyájunk édes atyja, Oktalan, ki ezt tagadja.

Nézz körül Csodálkozz!

Ujjfestékkel készíthetsz pikkelyeket Dinó hátára

Ezékiás király szívesen megy a templomba 2Krón 29-32. J – Templomszeretet – Járj el az Isten házába, Oda soh’sem jársz hiába. Öntsd ki szíved Isten előtt, És nyersz tőle áldást, erőt. És míg ott vagy: légy csendesen, Viseld magad figyelmesen. Ne suttogj és ne szunnyadozz, Szemeiddel ne kalandozz, Épülj a jó tanításon, Ne járjon az eszed máson. A templomban maradj végig, Az utolsó éneklésig. „Örvendezem, amikor azt mondják nekem: Menjünk el az Úr házába!” (Zsolt 122,1)

Illés, akiben erős lélek volt 1Kir 17-19. – Erős lelkűség – Erős lélek legyen benned Nem kell mindent szívre venned. Ne csüggedj el ínségedben: Folytasd tiszted, s bízz Istenben. „Istenem az erősségem.” (Ézs 49,5)

Illés,akiben erős lélek volt A Kármel-hegyi csoda Az Illés oltárán felgyulladt tűzre égő palacsintarakás emlékeztetett.

Hozsánna!

Húsvét

Jézus él! (Mk 16,11)

Minden gyermeket szeretettel várunk a gyermekistentiszteletekre! A gyermekistentiszteletek időpontja: vasárnap délelőtt 10 óra a templomi felnőtt istentisztelettel párhuzamosan Helyszíne: Lorántffy-terem, a templom mellett. A felnőttekkel közösen kezdünk a templomban, onnan jövünk ki a Lorántffy-terembe a gyermekistentiszteletre kb. ¼ 11-kor. Szülők, nagyszülők is beülhetnek a gyermekekkel!