János 3.16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Advertisements

Készítette: Jon A. Palmer
Úton böjtben.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Feltehetek egy kérdést?
Az Élet Igéje április.
Krisztus uralma alatt élni 5.
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
Folyamodjatok az Úrhoz,
Bibliaismereti alapok
Jézus te vagy minden álmom
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
Jó reggelt- Isten hozott !.
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Ballagók búcsúztató áhítata.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizedik lecke) Újra felöltözés III. rész.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
BB Biblia-kör.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
JÓ REGGELT !.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
JÓ REGGELT !. Ki teremtette ezt a világot, az egész világot, az egész világot? Ki teremtette ezt a világot, Atyánk Istenünk! Ki teremtette a sok csillagot,
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
Elmúlt a fájdalom, elmúlt és nincs többé.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Református istentisztelet
JÓ REGGELT !.
Urunk megkeresztelkedése

Értékeld az elmúlt évet:
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia Augusztus 15.
Törvény alatti állapot:
Miért olyan fontos a hit?
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
„48Azután így szóltak hozzá a zsidók: „Vajon nem jól mondjuk, hogy samáriai vagy te, és ördög van benned?” 49Jézus így válaszolt: „Bennem nincsen ördög,
Ökumenikus imahét bezárása
Húsvét II Vasárnapja B év
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Apostoli, Niceai hitvallások
II. A HITRŐL 1.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
Isten lakhelye.
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Bemerítés ...merítkezzetek be mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára… (Apcsel 2: 38b)
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Előadás másolata:

János 3.16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa. A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

MI A BŰN?

Szeretnénk bebizonyítani, hogy: 1: Az emberek a legtöbb esetben a bűneik miatt vannak kárhoztatva, mintha valaki azért kerülne a pokolba, mert cigarettázik, lop, vagy hazudik. Azért kerül, mert nem hisz. Ha hinne, nem tenné ezeket a szennyes dolgokat. 2: A bűn minden korban az üzenet és a hírnök elutasítása volt, vagyis a HITETLENSÉG!

János 16. 7-11 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Vígasztaló nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. És amikor eljön, leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság és mi az ítélet. A bűn az, hogy nem hisznek énbennem; az igazság az, hogy én az Atyához megyek, és többé nem láttok engem; az ítélet pedig az, hogy e világ fejedelme megítéltetett."

A bűn = hitetlenség

A hitetlenség bűne 58-0517 Ha az Úr is úgy akarja, akkor a ma esti témám „A hitetlenség bűne” lenne. És igazából csak egy bűn van, és az a hitetlenség. Legtöbbször azt hisszük, hogy a bűn az az ivás, szerencsejátékok, vagy ha valaki házasságtörést követ el, de nem ez a bűn; ezek csak a hitetlenség megnyilvánulásai. A férfiak vagy a nők azért tesznek ilyeneket, mert nem hisznek az Úr Jézusban. Ha hinnének az Úr Jézusban, akkor nem tennének ilyen dolgokat. Ígyhát a bűn, amit mi bűnnek nevezünk, az a hitetlenség megnyilvánulása. És csak két szellem van, ami vezetheti az embert: és az vagy a hite vagy a hitetlensége. Ma este is mindnyájan vagy az egyik, vagy a másik szellem birtokában vagyunk.  

a bűn megnyilvánulásai:

   53-1112 - Démonológia Ha csak tudnál venni egy szellemi szemüveget, és bele tudnál nézni vele a lelkedbe, és kételkednél, azon keresztül meglátnád, hogy néz az ki. És a legnagyobb ördög, és minden ördögök főnöke az a hitetlenség. Ez ott az egyetlen bűn. Nincs más bűn, csak a hitetlenség. Mindezek a kis erkölcsi dolgok: dohányzás, ivás, szerencsejátékok, házasságtörés ezek csak megnyilvánulások. Ezeket csak azért tesszük, mert nem hiszünk. A hitetlenség késztet arra, hogy megtedd mindezeket. Ha hívő volnál, akkor nem csinálnád. Ez így igaz. 15 Nos, ez ugyanúgy van, azt hiszem, mint a Lélek ajándékaival: a lélek ajándékai az nem a Szent Szellem, azok a Szent Szellem megnyilvánulásai. Értitek? A gyógyítás ajándéka, a nyelveken szólás, és mind ezek a dolgok csak megnyilvánulások; ezek gyümölcsök, amit a fa megterem. Értitek? A fa a lényeg: a Szent Lélek. És a Szent Lélek Isten, és Isten szeretet.

Két szellem: hitetlenség és hit

A bűn = hitetlenség az igében

62-1007 – Kulcs az ajtóhoz 94 A Zsidó levél 12. fejezet mondja, „Látva, hogy a bizonyságoknak ilyen fellege vesz körül bennünket, tegyünk félre minden terhet, és a hitetlenséget, ami olyan könnyen szorongat meg minket.” Azt mondja, „bűn”, ami, a bűn a hitetlenség. Értitek? Csak egy bűn van, és az a hitetlenség. 95 És a bűn azt jelenti, „hogy eltéveszteni a céltáblát”. Úgy ahogy a pisztolylövésnél is el lehet téveszteni a célt, és akkor jobb, ha fogod a fegyvered, és megnézed, hogy mi a baj. Elvétetted a célt. Látod, gyere vissza és próbáld meg újra. Értitek? Azt jelenti, hogy meg kell fordulni, mert elvétetted a célt. Amikor keresztény akarsz lenni, és elmész egy felekezetbe, akkor elvétetted a célt. Ha keresztény akarsz lenni, és meghintenek vízzel az Atya, Fiú és Szentlélek nevében, akkor elvétetted a célt. Jobb, ha visszajössz. Különben nem a cél felé fogsz tartani. Szétszóródsz, úgy, ahogy a világ. Csak egy dolog tarthat tökéletesen egyensúlyban, és az a Szentírás, a Biblia, az Ige. Mert a menny és a föld elmúlnak, de Isten Igéje soha el nem múlik.    

Bűn= eltéveszteni a célt

A bűn = hitetlenség az óra üzenetében, vagyis abban a világosságban, amit isten a korodra küldött

János 5. 37-40 De az Atya is, aki elküldött engem, bizonyságot tett rólam. Az ő hangját nem hallottátok soha, arcát sem láttátok, és az igéje sincs meg bennetek maradandóan, mert abban, akit ő elküldött, nem hisztek. Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert azt gondoljátok, hogy azokban van az örök életetek: pedig azok rólam tesznek bizonyságot, és mégsem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen.

63-1229M – Van Itt egy ember, aki fel tudja kapcsolni a villanyt 88 És nektek, emberek, akik hallgatjátok ezt szerte a világon, bárhol is legyetek. Valami nem stimmel a megtapasztalásotokkal, ha azt mondjátok, hogy tudjátok úgy Istent szeretni, hogy az Igéjét elutasítjátok. Van valami. Pont azt utasítjátok el, ami…Nem csoda, hogy a dolgok nem tudnak…, hogy a gyülekezet ilyen állapotban van, és nem történnek úgy dolgok, ahogyan Isten megígérte, ez azért van, mert még csak nem is fogadtad be az Igét, vagy nem jársz világosságban. A Biblia mondja, „Járjunk Világosságban, mert Ő a Világosságban van, és akkor a Jézus Krisztus, Isten fiának a vére megtisztít minket minden bűntől.” A bűn az „hitetlenség”. 89 Szóval, ha az óra Isten által adott világosságában járunk, akkor Isten veszi azt az Igét, ami az órára lett adva és igazolja Azt. Ugyan úgy, ahogy a Mózes I. 1:3-ban tette, azt mondta, „Legyen világosság,” és a világosság megjelent. Az Ő Igéje kiment, és világosság követte, és kitisztult a homály. És a sötétség az egyik sarokba ment, és a világosság felragyogott a másik oldalon. 90 Így teszi ma Isten. Elküldi az Igéjét erre az órára és a Szent Lélek jön, és megeleveníti az Igét. És a sötétség megy tovább a hitvallásokba és a felekezetekbe, de a Világosság ragyog, mert Isten Igéje igazolja, hogy az Ő Igéje igaz. Nos, nincs ebben semmi meseszerű, ez csak szellemi. Igen.

összefoglalás A hitetlenség egy szellem (egy hamis szellem, hamis kinyilatkoztatása. Valami mást hisztek, láttok istennek. Sátán mást mutat, elferdítve az Igét.) A hit a Szentlélek (A Szentlélek kinyilatkoztatása önmagáról, Ez Jézus, a Krisztus.) A hit látja, hogy e szavak  és a cselekedetek mögött Krisztus van, az Ige! A hitetlenség vakság. A biblia szerint ez a BŰN! Az úgynevezett bűnök (lopni, hazudni, házaságot törni), csak a hitetlenség következményei, tulajdonságai, megnyilvánulásai

összefoglalás Ezért mondtam nektek, hogy meghaltok bűneitekben: mert ha nem hiszitek, hogy Én Vagyok, meghaltok bűneitekben." (János 8.24) Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz! (Zsidó 13.8) Mert a bűn zsoldja a halál, Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róma 6.23)