Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia 2007. Augusztus 15.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia 2007. Augusztus 15."— Előadás másolata:

1 Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia 2007. Augusztus 15.

2 Mi a bűn? Valaki a bűnt cselekszi, az a törvénytelenséget is cselekszi; a bűn pedig a törvénytelenség. (1Jn 3:4, Károli) Aki bűnt cselekszik, törvényszegést követ el, mert a bűn törvényszegés (Magyar Biblia Tanács)

3 Mi a bűn? A ki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekszik, bűne az annak. (Jakab 4:17) Mert minden, ami nem hitből származik, az bűn (Rm 14:23)

4 Mi a bűn? És monda az Úr Mózesnek és Áronnak: Mivelhogy nem hittetek nékem, hogy megdicsőítettetek volna engem Izráel fiainak szemei előtt: azért nem viszitek be e községet a földre, a melyet adtam nékik. (4Móz 20:12, Károli)

5 Mi a bűn? Akkor ezt mondta az Úr Mózesnek és Áronnak: Mivel nem hittetek bennem, és nem tartottatok szentnek Izráel fiai előtt, nem vezethetitek be ezt a gyülekezetet arra a földre, amelyet nekik adok. (4Móz 20:12, Magyar Biblia Tanács)

6 Mi romlott el? ISTEN EMBERISÉG

7 ISTEN EMBERISÉG

8 A bűn hatása ISTEN ÉN MÁSOK

9 A bűn következményei 10 Amint meg van írva: „Nincsen igaz ember egy sem, 11 nincsen, aki értse, nincsen, aki keresse Istent. 12 Mind elhajlottak, valamennyien megromlottak, és nincsen, aki jót tegyen, nincs egyetlen egy sem.“ (Rm 3:10-12)

10 A bűn következményei 13 "Nyitott sír a torkuk, nyelvükkel ámítanak, kígyóméreg az ajkukon; 14 szájuk átokkal és keserűséggel van tele.15 Lábuk gyors a vérontásra, 16 romlás és nyomorúság jár a nyomukban, 17 és a békesség útját nem ismerik:18 Isten félelmével nem törődnek.” (Nincs isteni félelem az ő szemök előtt. Károli) (Rm 3:13-18)

11 A bűn következményei 21 Hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett. 22 Akik azt állították magukról, hogy bölcsek, azok bolonddá lettek, 23 és a halhatatlan Isten dicsőségét felcserélték emberek és madarak, négylábúak és csúszómászók képével. (Rm 1:21-23)

12 A bűn következményei 24 Ezért kiszolgáltatta őket az Isten szívük vágyai által a tisztátalanságnak, hogy meggyalázzák egymás testét. 25 Akik az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, azok a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen. (Rm 1:24-25)

13 A bűn következményei 26 Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket. (…)  28 És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak, hogy azt tegyék, ami nem illik. (Rm 1:26.28)

14 A bűn eredménye 23 Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Rm 6:23)

15 Vallási modellek 1) Mivel az emberiség az által, hogy áthágták Isten előírásait megsértette Őt, ezért Isten nagyon haragszik ránk. Ezért Tennünk kell valamit, hogy csillapítsuk haragját, lecsendesítsük a dühét. Amikor eleget tesszük ennek az elvárásnak, Ő nem pusztít el, hanem újból áldásaiban részesít.

16 Vallási modellek 2) Mivel áthágtuk Isten előírásait így megbántva Őt, haragszik ránk. A törvény és az igazságszolgáltatás megköveteli, hogy Isten megbüntessen, sőt mi több azt is követeli, hogy örökre kínozzon minket. De mivel Isten segíteni akart rajtunk elküldte Fiát – Jézus Krisztust, aki magára vállalta a bűneink büntetését. Ily módon újra megáldhat minket.

17 Vallási modellek 3) Bűnt követtünk el, mert nem ismerjük Istent. Félre lettünk vezetve Sátán hazugságai által és elfordultunk az igaz Istentől. E tettünk következménye végzetes, ha magunkra lennék hagyva mindnyájan meghalnánk. De Isten kinyilatkoztatta az igazságot magáról és kormányzásáról. Jézus Krisztusban Isten bizonyítékot szolgáltatott arról, hogy Ő nem olyan, amilyennek ellenségei bemutatták Őt. Ennek eredményeként egyesek közülünk, a lázadok közül, újra elkezdenek bízni benne. Isten megváltja mindazokat, akik Benne bíznak.


Letölteni ppt "Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia 2007. Augusztus 15."

Hasonló előadás


Google Hirdetések