A cégeket érintő közbeszerzési szabályok jelentősebb változásai az új Kbt. alapján Előadó: dr. Starcsevics Balázs közbeszerzés tanácsadó Első Magyar Önkormányzati.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1.) A hivatalos közbeszerzési tanácsadó, átláthatósági biztos
Advertisements

A hatályos és a január 1-jén hatályba lépő közbeszerzési szabályozás
Új közbeszerzési törvény évi CVIII.
Közbeszerzési tájékoztató. Igen bonyolult és szerteágazó mivolta miatt – 72 eljárási változat lehetséges – FORDULJON SZAKEMBERHEZ!
Közbeszerzési tudnivalók
Projekt Partneri Jelentés készítése és benyújtása
JOGORVOSLATI IRÁNYELVEK • A kormányzati árubeszerzésre és építési beruházásra irányuló közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódó jogorvoslatokkal foglalkozó.
A közbeszerzési törvény változásai
12. tétel. • Egy klasszikus ajánlatkérőnek rendkívül összetett beszerzési igénye van. Számos követelmény meghatározása nehézségeket okoz. • A beszerzés.
Közbeszerzési tudnivalók.  A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek.
Konzultációs rendezvénysorozat I október 24. Alkalmasság igazolása, alvállalkozók, kapacitást nyújtó szervezetek KÖZBE-SZERDA.
Közbeszerzési tájékoztató. Igen bonyolult és szerteágazó mivolta miatt – 72 eljárási változat lehetséges – FORDULJON SZAKEMBERHEZ!
A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –
Az egyszerű közbeszerzési eljárások új szabályai
A közbeszerzési törvény változásai
A közbeszerzési törvény módosítása I.
Közbeszerzési tájékoztató
Phare „Integrált helyi fejlesztési akciók
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
CHSH Dezső Dr. Dezső A közbeszerzési törvény gyakorlati alkalmazásának tapasztalatai és a közbeszerzési törvény.
Várható jogszabályi és eljárási változások a közbeszerzésben
A KBT ÁPRILIS 1-TŐL HATÁLYOS MÓDOSULT RENDELKEZÉSEI
A Kbt évi módosításai KÖSZ január 15. dr. Fribiczer Gabriella főosztályvezető-helyettes Közbeszerzések Tanácsa Titkárság.
1.Szabályozási kérdésekSzabályozási kérdések 2.Az ügyvédi és tanácsadói tevékenységekAz ügyvédi és tanácsadói tevékenységek 3.Közbeszerzési szabályozásKözbeszerzési.
Az EU támogatásból megvalósuló közbeszerzési eljárások sajátosságai, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerepe a közbeszerzési döntési mechanizmusban Dr.
Az EU panaszmechanizmusai a gyakorlatban Dr. Bendik Gábor ügyvéd Levegő Munkacsoport
A módosított közbeszerzési törvény A módosított közbeszerzési törvény március 31. Grand Hotel Galya Előadó: Lucsik János hivatalos közbeszerzési.
Közbeszerzési tudnivalók A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek.
Szemelvények a Kbt. legfrissebb módosításaiból február 10. dr. Fribiczer Gabriella főosztályvezető-helyettes Közbeszerzések Tanácsa Titkárság.
1 Közbeszerzés ajánlattevői szemszögből Közbeszerzés ajánlattevői szemszögből Willinger Kornél.
LEADER közbeszerzési tájékoztató
A közigazgatási hatósági eljárásról és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény A kérelemtől a bírósági felülvizsgálatig Új jogintézmények a KET-ben.
Közbeszerzési tudnivalók
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
A szabályozás jellege Kógens, csak ott és annyiban lehet eltérni, ahol és amennyiben a törvény kifejezetten megengedi. ellenőrizhetőségének megteremtése.
1 KÖZBESZERZÉS KÖTELEZETTSÉGE A PÁLYÁZATOK MEGVALÓSÍTÁSA SORÁN, A KÖZBESZERZÉS FŐBB SZABÁLYAI Előadó: Dr. Schablauer Péter vezérigazgató Magyar Közbeszerzési.
Az új közbeszerzési törvény dr. Kovács László hivatalos közbeszerzési tanácsadó nyilvántartási szám: KH május 21.
A közbeszerzési szabályok változásai az új Kbt. alapján Előadó: dr. Molnár Fanni Eszter közbeszerzési szakértő Első Magyar Önkormányzati Vagyon- és Adósságkezelő.
A zöld közbeszerzés európai és magyar jogi szabályozása Kovács László, beszerzési igazgató, az „Év Beszerzési Menedzsere” 2012-ben.
Közbeszerzés változásai Miskolc, november 22.
Kétszakaszos eljárások V szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Tárgyalásos eljárások VII szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
KÖZBESZERZÉSI ALAPISMERETEK Közbeszerzés fogalma Közbeszerzési eljárást az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek visszterhes szerződés megkötése.
A zöld közbeszerzés lépései Kovács László, beszerzési igazgató, az „Év Beszerzési Menedzsere” 2012-ben.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
A közbeszerzések helyzete Magyarországon január 6. Berényi Lajos Elnök Közbeszerzések Tanácsa.
Általános eljárás IV szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Röviden a közbeszerzésről
Közbeszerzési kerekasztal
A közbeszerzési szerződések teljesítésének és módosításának ellenőrzése dr. Bakos Balázs január 31.
A közbeszerzési törvény 2017-es újdonságai
Elektronikus aláírás és iratkezelés
Közbeszerzési jogorvoslat, a Döntőbizottság aktuális döntései Dr
Előzetes piaci konzultáció
Közbeszerzési tudnivalók
A folyamatba épített ellenőrzés
Dr. Sutyinszki Petra Jogi tanácsadó
Dr. Kovács László főtitkár
Közbeszerzési Döntőbizottság
Közbeszerzési szabályok változása és
„Az elektronikus közbeszerzés eddigi tapasztalatai” „Lak Vilmos”
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A közbeszerzési eljárás.
Az elektronikus közbeszerzés bevezetése és várható hatásai
Közbeszerzési Hatóság
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
A Közbeszerzési Hatóság szerződésellenőrzési tapasztalatai
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG HIRDETMÉNYELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGE
Közbeszerzési Döntőbizottság
Előadás másolata:

A cégeket érintő közbeszerzési szabályok jelentősebb változásai az új Kbt. alapján Előadó: dr. Starcsevics Balázs közbeszerzés tanácsadó Első Magyar Önkormányzati Vagyon- és Adósságkezelő Kft.

Támogatás mértéke eléri a nettó 25 millió forintot -> közbeszerzés Támogatás mértéke nettó 25 millió alatt van -> csak akkor közbeszerzés, ha: - 1. melléklet szerinti mélyépítés - kórház, sport, szabadidős és szórakoztató létesítmény, iskola, vagy közigazgatási rendeltetésű épület építése - vagy ezekhez kapcsolódó szolgáltatás megrendelése Fenti esetekben az intenzitás is vizsgálandó: 0% nincs közbeszerzési kötelezettség 50% beszerzés értéke dönti el - uniós értékhatár alatt nincs közbeszerzés - uniós értékhatár fölött van közbeszerzés 75% van közbeszerzési kötelezettség - uniós értékhatár alatt nemzeti eljárásrend - uniós értékhatár fölött uniós eljárásrend Közbeszerzési kötelezettség támogatott projektek esetén

Alvállalkozók kérdésköre  Kbt. 66. § (6) bekezdése szabályozza  Ajánlatkérő a felhívásban előírhatja, hogy az ajánlatban, illetve részvételi jelentkezésben meg kell jelölni:  A közbeszerzés azon részét, amelynek teljesítéséhez ajánlattevő/részvételre jelentkező alvállalkozót kíván igénybe venni  Az ezen részek vonatkozásában igénybe venni kívánt és az ajánlat/részvételi jelentkezés benyújtásakor már ismert alvállalkozókat

Alvállalkozók bejelentése, cseréje Kbt § (3) bek. szabályozza Minden olyan alvállalkozót be kell jelenteni ajánlatkérő felé, amely részt vesz a teljesítésben. Ezt legkésőbb a szerződéskötéskor meg kell tenni Amennyiben a közbeszerzési eljárásban nem nevezte meg ajánlattevő az alvállalkozót, úgy nyilatkozni is kell a kizáró okok vonatkozásában Teljesítés alatt is lehetséges az alvállalkozók cseréje: előzetes bejelentés szükséges és nyilatkozat a kizáró okok vonatkozásában

Az alvállalkozók közreműködése 1)Építési beruházás és szolgáltatás: -Ajánlattevő nem vehet igénybe saját teljesítésének 50%-át meghaladó mértékben alvállalkozót (Kbt § (5) bek.) 2) Ajánlatkérő előírhatja, hogy bizonyos alapvető fontosságú feladatokat maga az ajánlattevő végezzen el (Kbt. 65. § (10) bek.): - alkalmasságot nem igazolhat más - teljesítés során nem végezheti ezeket alvállalkozó

Igazolások, nyilatkozatok - Kbt. 47. § - Dokumentumok egyszerű másolatban is benyújthatóak (ha jogszabály eltérően nem rendelkezik) - eredeti vagy hiteles másolat: ha követelés érvényesítésére szolgál (pl. garanciavállaló nyilatkozat) - Kbt. 66. § (2) bek. szerinti nyilatkozat („ún. ajánlati nyilatkozat”): eredeti aláírt példány - nem magyar nyelvű iratok – ajánlattevő általi felelős fordítása is elegendő - külföldi ajánlattevő esetén, ha az adott országban nem létezik olyan igazolás, akkor ajánlatkérőnek el kell fogadnia azzal egyenértékű igazolást, dokumentumot is.

Mikor nem kérhető igazolás? - bármely EU tagállam ingyenes elektronikus adatbázisába belépve ajánlatkérőnek közvetlen hozzáférése lehet szükséges információkhoz (e-Certis rendszer) - amennyiben nem magyar nyelvű, úgy maximum a fordítás kérhető - magyar e-Certis rendszer

Üzleti titok  Kbt. 44. § szabályozza  Új szabályozás célja: üzleti titokkal érintett részek körének korlátozása  Összehangolva a Ptk-val  Érvénytelenségi ok lehet a megsértése  Indoklással kell ellátni  Mi nem lehet üzleti titok? /Kbt. 44. § (2) bek./

Iratbetekintés 1.) Ajánlatkérőnél: - eljárási iratba nem lehet -meg kell jelölni: milyen jogsértés kapcsán mely részbe kíván betekinteni -ajánlat/ részvételi jelentkezés teljes körű átnézése nem lehetséges -másolat nem készíthető -2 munkanapon belül, munkaidőben kell biztosítani lehetőséget rá 2.) Döntőbizottságnál: -eljárási iratokba is be lehet tekinteni -másolat készíthető -Jogorvoslati eljárás megindításától számított 15. napig

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Dr. Starcsevics Balázs / Első Magyar Önkormányzati Vagyon- és Adósságkezelő Kft.