A múlt alacsony társadalmi mobilitás kis távolságú utazások helyváltoztatási eszközök alacsony kapacitása a nem saját használatú eszközök értékesítési.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MINŐSÉGMENEDZSMENT 11. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK
Advertisements

TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
A civil szervezetek működését szabályozó jogi környezet kihívásai a gyakorlat szemszögéből.
Fémkereskedelem szabályozása
AKTUÁLIS FELADATOK A TANÜGYIGAZGATÁSBAN
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
FOGYASZTÓVÉDELMI ALAPISMERETEK
Biztosításgazdaságtan 9. téma
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Prof. Dr. Nagy János Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Elnöke Budapest, február 24. A felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodása.
A fogyasztók tájékoztatása
E-beszerzés Bravo csoport.
Utazási iroda alapítása
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság
Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató „A közpénzek felhasználásáról és a köztulajdon használatának nyilvánosságáról, átláthatóbbá.
Mediátor képzés Kártérítés.
A z alternatív vitarendezés lehetőségei a hagyományostól eltérő értékesítési formák terén, a békéltető testületek jövője és lehetőségei Konferencia 2011.
A komplex rehabilitáció a kárfelelősség tükrében
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Egészségügyi panaszok az Európai Fogyasztói Központ gyakorlatában „Egészségügyi szolgáltatások – békéltető testületek szerepe és jövője a fogyasztóvédelemben”
Eötvös Loránd tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
II. Az egészségügyi dolgozók jogai és kötelezettségei
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Munkaerő-kölcsönzés A munkaerő-kölcsönzés különös szabályai.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
 Egyszerűsödnek és jobban igazodnak a civil szervezetek működési sajátosságaihoz a megszüntetés, illetve az átalakulás szabályai  Egyszerűbb lesz a.
A BEJELENTŐ-VÉDELEM HELYE ÉS SZEREPE AZ OMBUDSMANI TEVÉKENYSÉGBEN
Jótállás. Kisajátítás Építési jog április 3. Készítette: Dr. Pintér Szilvia.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
Utazási Irodákat érintő, jogszabályváltozásból adódó kötelezettség Határidő: december 31. Érintettek köre: valamennyi utazási iroda Tárgya: szakmai.
Fontos változások a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet értelmében Előadó: Metál.
A Zöld Kaposvár program a helyi közösségi közlekedésben.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
112 Dr. Dósa Imre.  Áttekintő  Új adatvédelmi törvény  Alapjogi beágyazás  Ráncfelvarrás  Újdonságok  Javaslatok a felkészüléshez.
1990. évi C. törvény a helyi adókról MUISZ közgyűlés, Sousse.
Adóügyi aktualitások (Új jegyzői adatszolgáltatások, egészségügyi szolgáltatási járulék) Lukács György igazgató NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága.
Dr. Andrássy Gergely Herendi és Purebl Ügyvédi Iroda tel:
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE A Magyar Mérnöki Kamara szerepe a közbeszerzési szabályozásban Dr. Virág Rudolf főtitkár.
Nyugat-dunántúli Igazgatóság A VÁLLALKOZÁSOK FELELŐSSÉGI VISZONYAI, EZEK BIZTOSÍTHATÓSÁGA Csala László október 12.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
Önkormányzat és állam.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
Kötelező Tervezői - kivitelezői felelősségbiztosítás tájékoztató
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Fontos változások a személygépkocsival díj ellenében végzett
A közigazgatási eljárás II.
A TAXI SZOLGÁLTATÁS FELTÉTELEI BUDAPESTEN
Fogyasztói jogok és a fogyasztók magánjogi védelme
Met. módosítás július 01..
Polgári perjog előadás
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Dr. Kovács László főtitkár
Közbeszerzési Döntőbizottság
Közbeszerzési szabályok változása és
A közbeszerzés és a biztosítás kérdései
Előadás másolata:

A múlt alacsony társadalmi mobilitás kis távolságú utazások helyváltoztatási eszközök alacsony kapacitása a nem saját használatú eszközök értékesítési pontokon (állomásokon) álltak rendelkezésre rugalmasság: taxi előre megrendelhető, utcán leinthető.

A múlt Az utas megy a kocsihoz

A múlt A nem állomási utas felvétel eszköze az URH. Civil használatban 1968-tól. (Volántaxi)

Jelen A diszpécserszolgálat az utazási igényt csak a személytaxi-szolgáltatás nyújtására jogosult személytaxi vezető részére közvetítheti és szervezheti. Diszpécserszolgálattal utazásközvetítő, vagy utazásszervező szolgáltatásra szerződés csak abban az esetben köthető, ha a szerződés alapján a személyszállító szolgáltatást személytaxi-szolgáltatás nyújtására jogosult vállalkozás teljesíti.

Jelen A diszpécserszolgálat rögzíti a telefonon, faxon, ben, vagy on-line érkező megrendeléseket, és továbbítja azokat a belföldön szolgáltatást teljesítő személygépkocsi vezetőjének. Hangfelvétellel vagy írásban rögzítenie kell a megrendeléseket függetlenül azok formájától, valamint azt, hogy a diszpécserszolgálat a megrendelést továbbította a feladatot teljesítő személygépkocsi vezetője részére, és azokat legalább három hónapig meg kell őrizni. Köteles nyilvánosan elérhető honlapot üzemeltetni.

Jelen Az önálló diszpécserszolgálati tevékenységet végző vállalkozás pénzügyi teljesítőképessége abban az esetben megfelelő, ha megfelel a 8. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feltételeknek. A vagyoni biztosíték mértéke ha az önálló diszpécserszolgálat működési területén illetékes helyi önkormányzat - rendeletében - eltérően nem rendelkezik, 20 db személygépkocsiig egymillió forint, db személygépkocsiig kétmillió forint, személygépkocsiig hárommillió forint, személygépkocsiig ötmillió forint, személygépkocsiig tízmillió forint, 200 személygépkocsi felett húszmillió forint.

Jelen A vagyoni biztosíték, legfeljebb harminc napos visszapótlási kötelezettség mellett és kizárólag a közlekedési hatóság jóváhagyásával, a diszpécserszolgálat által a személyszállító szolgáltatást folytató vállalkozásoknak, valamint az utasoknak okozott - és más módon nem fedezett - károkból eredő jogos kártérítési igények kielégítésére használható fel. Kitérő: az alapvető jogok biztosának Jelentése AJB 50/2013. számú ügyben: A szolgáltató és a fogyasztó közötti jogviszony a szolgáltatási szerződéssel jön létre. Ez a szerződés szabályozza a szolgáltatás nyújtásának és az ellenérték megfizetésének módját, illetve feltételeit. A fogyasztó hatósági védelmet nem élvezhet abban az esetben, ha a szolgáltató késedelmi kamat címén „károsítja meg”. Az igényérvényesítés lehetősége a polgári jog szabályai szerint, valamint békéltető testület igénybevételével lehetséges.

Jelen UBER: 19. § (1) Az infokommunikációs eszközön keresztül megrendelt személyszállítási szolgáltatásokra az e rendeletben meghatározott rendelkezéseket alkalmazni kell. Az infokommunikáció az Európai Unió hivatalos szóhasználatában az információ technológia és az elektronikus hírközlés konvergenciáját, integrálódását fejezi ki.

Jövő Integrált közlekedésszervezés forgalomirányítás: Automatizálás OBU (On board unit)

Jövő

Rugalmas közlekedési rendszer: Taxi és hagyományos tömegközlekedés között elhelyezkedő szolgáltatás Rendszer tervezésének alapja az egyedi utazás Utazások előzetes bejelentése szükséges Gyűjtőpontok megállóhelyek helyett

Jövő Rugalmas közlekedési rendszer működése

Jövő