A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2008 Versenyképesség Minőség Boldogulás Menner Ákos.
Advertisements

Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
Az értékmenedzsment új EU-s képzési és minősítés rendszere (Value for Europe) Tarjáni István, CMC, CVS, PVM, TVM, FÓKUSZ-2 Kft - ügyvezető igazgató
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Open SKM Agency Kft. - „...a nyílt szabványok választása egyértelműen okos üzleti döntés...” „... az EU nem válhat a zárt forráskód rabjává,
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
Új irányok az emberi erőforrás gazdálkodásban Fiatal regionalisták VIII. országos konferencia Győr, október Szűcs Ágnes Nyíregyházi Főiskola.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
NIIF VoIP projekt aktualitások
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Valószínűségi kísérletek
Trade Marketing Specialista Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Közösségi művelődés tanára Osztatlan mesterképzés
Mayer József Budapest február 27.
Hogyan lett Szentgotthárd energiaváros?
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Teljesítményértékelési rendszer
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Mátészalkai Szakképző Iskola
Szervezetfejlesztés II. előadás
A bemeneti kompetenciamérések és a visszajelzéseken alapuló fejlesztő munka bemutatása a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dr. Illyés Sándor intézményegységében.
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI
A személyre szabott tanulást támogató tanári kompetenciák
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Környezeti Kontrolling
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Köszöntő A Dokumentumkezelő rendszerek helye és szerepe
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Vállalati emberi erőforrás menedzsment Teljesítmény-menedzsment.
Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Intézmény minőségirányítási programja
Bemeneti kompetenciamérés 2007/2008 tanév
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
Előadás másolata:

A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment Tatay Sándor Alapítványi Magániskola 1

Non-Profit szervezetek Fogalma: Nem haszonszerzés a céllal tevékenykednek. Lehetnek közhasznúak Közalapítvány Közhasznú társaságok Alapítványok Egyesületek és köztestületek Non-Profit szektor Márkus Gábor CVS, PVM, TVM Esetünkben vizsgáljuk az alapítványi fenntartásban lévő oktatási intézmények teljesítményének mérési problémáit.

3 Márkus Gábor CVS, PVM, TVM Az oktatási területek legnagyobb problémája a hatékonyság mérés és objektív összehasonlíthatóság! Mérhetőek pl.: Gazdasági adatok Létszám adatok Program számok Stb… ?

Miért fontos a teljesítménymérés? Hiányos ismeretek „amatőr” lelkesedés Zárt piaci viszonyok Kooperatív feladatvégzés hiánya kifelé STRATÉGIAI SZÍNTEN PROBLÉMA / FELADAT

Hogyan kezelhető menedzsment szinten a teljesítménymérés? Az első feladat, hogy megalkossuk az intézmény folyamatainak diagramját. VM módszertan ismeri a FAST módszert Fontos minden egyedi tartalom feltüntetése. 5 Márkus Gábor CVS, PVM, TVM

Fontos az önértékelés A folyamatok értékelése kettős: Tanulói / szülői Intézményi 3 szintű értékelés Vezetői Csoportvezetői Oktatói 6 Márkus Gábor CVS, PVM, TVM

Feladat kompetencia Márkus Gábor CVS, PVM, TVM Első lépésként az oktatók megjelölik azokat a feladatokat amikben érintettnek gondolják magukat…. Fontos, hogy az oktató maga végezze el, és adja le papír alapon. Ezt követően „fólia szerűen” összegezzük az eredményeket ( vezetői feladat )

Felelősség kompetencia Márkus Gábor CVS, PVM, TVM Ez a terület a feladat kompetencia után kerül kidolgozásra. Lehetőleg egy hét elteltével célszerű csinálni. Az FK-t más formai megjelenéssel adjuk ki, hogy a képies memóriát kikerüljük Ezt ismételten megcsináltatjuk az oktatókkal, majd az előző módon kiértékelésre kerül.

„Fólia Mátrix” Márkus Gábor CVS, PVM, TVM A három elemzési eredmény megjelenítése VM módszertanának alkalmazása A lehetséges veszélyes területek azonosítása és feltárása Munkaköri leírások becsatolása a folyamatba ( visszacsatolás ) Visszajelzés és összefoglalás mindkét területre. ( belső és külső )

Miért alkalmas a teljesítménymérés kialakításához a VALUE MANAGEMENT? „Vezetési stílus, amely kifejezetten az emberek motiválásában, a képességek fejlesztésében, a szinergiák és az innováció támogatásában testesül meg a szervezet átfogó teljesítményének maximalizálása céljából. „ (EN 1325) 10 Márkus Gábor CVS, PVM, TVM MERT:

Feltárjuk a saját létező vagy látens folyamatainkat 11 Márkus Gábor CVS, PVM, TVM Összegzés – Teljesítménymérés belülről Vizsgáljuk a kompetenciákat legalább két szinten a belső érintettek esetében „Fólia Mátrix” segítségével láthatóvá tesszük a lehetséges gyenge területeket Értékmenedzsment szabványok alkalmazása LÉPÉSEK 2 3

12 Dr. Hoffer Ilona – Katona Viktória Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment Tatay Sándor Alapítványi Magániskola Tel: 06 20/