Pedagógus életpálya Ellenőrzés, értékelés, minősítés Budapest, 2010. november 17. Környei László szakmai igazgató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tanfelügyelet – egységes külső értékelés
Advertisements

A pedagógusok minősítési rendszere
Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
Az előadás témái Az ellenőrzés-értékelés-minősítés értelmezése, kapcsolata A portfólió fogalma, fajtái Érvek és ellenérvek a portfólió alkalmazásáról.
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
A tanári munka értékelése
Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
„Ezt egy életen át kell játszani”
Hogyan készítsünk pedagógusi portfóliót?
A Szaktanácsadók feladatai a 48/2012. (XII.12.) EMMI rendelet alapján
A pedagógusminősítési rendszer
Hogyan? Mit? Mennyit? Ötletek a készítéshez
Hatékonyság, eredményesség, méltányosság a köznevelési rendszerben:
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Mérés, értékelés és minőségbiztosítás a közoktatásban
Méltányossági elvek a közoktatásban
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Környei László elnök HunDidac Szövetség EGER október 11.
A gyakorlatvezető mentor
A PEDAGÓGUSOK ÉRTÉKELÉSE
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Az intézményi önértékelés és kapcsolódása a külső értékeléshez
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Szaktanácsadói támogatás az életpályamodellben
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Német nyelvtanárok a pedagógiai minősítés küszöbén;
A közoktatás „dobbantási” esélye Dobbantó Programindító Konferencia Setényi János 2008 Budapest.
SZTE BTK Spanyoltanár MA
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
IKT ÉS ISKOLAFEJLESZTÉS
ELEMÉR
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Kompetensek lettünk? június 27..
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Szakál Ferenc Pál EMMI Köznevelés-fejlesztési Főosztály
A szaktanácsadó segítő szerepe
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Dr. Schiffer Csilla: Kooperáció és koordináció
Pedagógus értékelési rendszer
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
Minősítések az intézményvezetői vélemények tükrében
Készítette: Kovács Ferencné
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Új minőségfogalom a közoktatásban Környei László Budapest, augusztus 22..
„A gyakornokokkal foglalkozó mesterpedagógusok mentorálási feladatai”
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési reformok.
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
Köszöntjük a konferencia résztvevőit! Szakiskolai fejlesztési program Mérés-értékelés projekt konferenciája november 5. Pilisborosjenő.
A SZAKTANÁCSADÁS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TANFELÜGYELET MINŐSÍTÉS KAPCSOLÓDÁSA.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Szent László Középiskola Szekszárd
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés, a tanfelügyelet standardjai
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatainak hasznosítása
Hogyan? Mit? Mennyit? Ötletek a készítéshez
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
Pedagógus kompetenciák mérése és mérőeszközök kidolgozása
Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola Budapest
Kompetencia alapú szakoktatás
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

Pedagógus életpálya Ellenőrzés, értékelés, minősítés Budapest, november 17. Környei László szakmai igazgató

Á L L A M ÖNKORMÁNYZAT ? Feladatátadás Ellenőrzés Iskola Feladatellátá s Intézményértékelés Pedagógusok Konferencia a pedagógus életpályáról Pedagógus értékelése TANFELÜGYELET Pedagógus minősítés

Miért a pedagógusra koncentrálunk? Konferencia a pedagógus életpályáról

A jó „minőségű” iskolarendszerekben, felismerték a tanítás minőségének a tanulás minőségére gyakorolt hatását, ezért nagy hangsúlyt fektetnek annak fejlesztésére Ennek érdekében három tevékenységet végeznek hatékonyan: 1.A megfelelő embereket alkalmazzák tanárként, mert az oktatási rendszer csak annyira jó, amennyire azok a tanárok, akik alkotják; 2.A leendő tanárokat hatékony pedagógussá képzik (az eredményeken csak a tanítás fejlesztésével lehet javítani); 3.Olyan rendszereket és célzott támogatást alkalmaznak, amelyek garantálják, hogy ez az erőforrás minden gyermekhez eljut.. McKinsey jelentés 2007.

A tanárok a munkájukról való visszajelzéseket gyakorlati támogatásként élik meg, különösen, ha ezek abban segítik őket, hogy hogyan kezeljék az iskolában előforduló problémás helyzeteket. A pedagógusok 60%-a véli úgy, hogy az iskola igazgatója hatékony módszerekkel rendelkezik értékelésükhöz. Ugyanakkor tíz közül csak négy látja úgy, hogy ennek következménye van. OECD TALIS - Teaching and Learning International Survey Mit gondolnak a pedagógusok a minősítésről?

A minőség kontextuális fogalom, ami vonatkozik a pedagógusi munkára és az iskolák minőségére egyaránt. A tanulói eredményesség mérése, a külső tanulói teljesítménymérés, nem tehető az előrelépés alapjául szolgáló szemponttá. Az előmeneteli rendszer tehát csak akkor lehetne összekapcsolható a munka minőségével, ha helyreállítanánk a 85-ben megszüntetett szakfelügyeletet. Az egyes pedagógusokra fókuszált rendszer másik hátránya, hogy leértékeli a pedagógusok közötti együttműködést, az iskola intézményi működésének legfontosabb aspektusát. Inkább a pedagógusok közötti versenyt vagy rivalizálást, semmint az együttműködési készségüket erősíti. Milyen ellenérvek vannak? Radó Péter: A pedagógus életpálya modellről

Elnökként az Oktatási Hivatal által delegált szakértő A pedagógusképző intézmény – tanárképző intézetének vagy gyakorlóiskolájának – oktatója A közoktatási intézmény vezetője vagy általa kijelölt mesterpedagógusa vagy tudóstanára. És a fenntartó, meg a szülők hol vannak? Kik végzik a minősítést? A NEFMI tervezete szerint

Az eljárás során a minősítő bizottság figyelembe veszi többek között az intézmény vezetőjének véleményét, a minősítendő pedagógus munkaközösség-vezetőjének értékelését, szaktanárok esetében a standardizált mérések eredményeit (kompetencia mérések, érettségi eredmények), a diákok véleményét, a pedagógus által készített írásbeli beszámolókat (önreflexiók, óravázlatok, tanmenetek, „személyiség lapok”, a pedagógus önértékelését, stb.). Mi alapján minősítenek? A NEFMI tervezete szerint

A bizottság az összpontszám alapján kétféle vagy háromféle döntést hozhat: „megfelelt”, „nem felelt meg”, „kiválóan megfelelt”. A bizottság döntése ellen csak jogszabálysértésre hivatkozva lehet fellebbezni az Oktatási Hivatalhoz. Mi lehet a végeredmény? A NEFMI tervezete szerint

Commitment értékelés Hódmezővásárhelyi modell Konferencia a pedagógus életpályáról

1. Képesítése, felkészültsége Az értékeltre mennyire igaz az állítás? szakképzettsége teljesítette továbbképzési kötelezettségét részt vett a munkakörében jól hasznosítható továbbképzéseken tudását szívesen és hatékonyan adja tovább kollégáinak nyelvtudása Figyelembe vehető adatok, tények, megfigyelési tapasztalatok: diplomái, szakvizsga megléte, nyelvvizsga, elvégzett továbbképzései, a munkaközösségben a továbbképzések átadásával kapcsolatos tevékenysége, bemutató foglalkozások száma, belső továbbképzésben való részvétele, stb.

5. A tanulók matematikai és szövegértési kompetenciájának fejlesztéséhez kimutathatóan hozzájárul. Törekszik arra, hogy szaktantárgyai tanítása során a lehető legnagyobb érvényt szerezzen a tantárgyakon átívelő kiemelt fejlesztési feladatoknak: különösen a szövegértés- és a matematikai képességek fejlesztésének. Képes saját szaktantárgyain belül olyan tevékenységeket, tartalmakat kiválasztani, melyekkel a kiemelt fejlesztési feladatokat is megvalósíthatja. Képes figyelembe venni és felhasználni a tanulók személyes érdeklődését, egyéni ötleteit, teret biztosítani az önálló vélemények megfogalmazására, közös megbeszélésére; a tanulók szóbeli, írásbeli kifejezésmódját fejlesztve a tanulás eredményének változatos, kreatív bemutatására. ……………………………. Figyelembevehető adatok, tények, megfigyelési tapasztalatok: Óralátogatások tapasztalatai, egyéni intézkedési tervének színvonala a szövegértés és a matematikai képességek fejlesztésére, a beszámoló a terv megvalósításáról, tanulói

22. IKT kompetenciája folyamatosan fejlődik. Munkája során rendszeresen használja informatikai tudását. Képes a számítógép alkalmazásával elérhető információkat tudásába integrálni, munkája során kreatívan felhasználni. Az oktatási folyamatba beépítve alkalmanként használja, mint eszközt a számítógépet. A tanulók sokirányú információit képes beépíteni az oktatási-nevelési folyamatba. Hatékonyan részt vesz az iskolai adminisztráció számítógépes alkalmazásában. ……………………………. Figyelembe vehető adatok, tények, megfigyelési tapasztalatok: Óralátogatási és egyéb tapasztalatok az informatikai tudás alkalmazására – fenti mutatók alapján. Tanév végi beszámolójában az erre vonatkozó tények, adatok, stb.

Szülői értékelőlap Táblázat a pedagógusok nevével A szülő név nélkül válszol A válasz egy „X” a megfelelő oszlopba –Munkájával nem vagyok elégedett –Elfogadható munkát végez –Jó, hogy gyermekemet ő tanítja –Munkáját nem tudom vagy nem kívánom véleményezni

Négy komponensű értékelés Igazgató vagy igazgatóhelyettes Munkaközösség-vezető A pedagógus saját magáról Szülői értékelés súlyozott értékelési skála legalább 10 szülő értékelte Eredmény: - 43-tól 190-ig 80 – 95%

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Környei László szakmai igazgató Konferencia a pedagógus életpályáról