Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Az Alpok.
Mennyire ismered Magyarországot?
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Magyarország nevezetes cseppkőbarlangjai
Cseppkőbarlangok Huszti Dóra 9.o
Siófok és környéki hungarikumok
Földrajz 7. Az előző évben tanultuk
Szlovák paradicsom szombat túra ajánló
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
A Dunakanyar legszebb helyei
Tapolcai tavas barlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park)
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
A Dunakanyar legszebb helyei
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Készítette: László Gergő.
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Magyarország Természeti Kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
Talpon maradni.
3. nap.
Készítette: Nagy Zsanett
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Szilvásvárad turizmusa
Balaton.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpont és tanösvény Szombat Foto:Telek.
2010.Február 27 Szombat Budapest és környéke természeti értékei IV. Természetismereti és létesítményellenőrző túra Beszámoló.
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
MEGHÍVÓ Sas-hegy Föld napja szombat Szombat.
MEGHÍVÓ Vasárnap Sas-hegy Természetvédelmi terület Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
MEGHÍVÓ Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Természetismereti túra.
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
Gyöngyös jellegzetességei
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti kincsei
Aggteleki Cseppkőbarlang
Aggteleki cseppkőbarlang
Lengyelország.
Magyarország.
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
Lengyelország Rzeczpospolita Polska.
csodás Palotaszállója Isaac Stern – Massenet: Meditation
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Maravillas naturales por accidente A természet véletlenszerű furcsaságai.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Séta a Skanzenben /Észak-magyarországi falu/ Szombat Képek az internetről és Dénes Ildikótól.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
DUNAKANYAR I. rész A Dal eredeti címe:Alegria
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Készítette: Bárdos Krisztián
Naplás–tó és környéke Tabáni és Gellérthegyi kirándulás.
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
Meghívó Föld napi rendezvényekre
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
Buzgó-barlang Várhosszúrét
Oromhegyes bemutatkozik a migránsválság tükrében
A folyó élete.
Varázslatos tengerpartok
Sao Paulo.
régi magyar nevén: Veres-tó)
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
KAPRUN.
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
KAPRUN.
Előadás másolata:

Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman Ottó lakóháza, kanyargó kisvasút, Palotaszálló, vízesés. Minden egy helyen! Magyarország egyik legromantikusabb helyén, Miskolc egyik városrészén járunk, Lillafüreden..

Tegyünk egy kirándulást Badacsony környékén, mert valóban elragadó hely minden évszakban, de legfőképp a nyári hónapokban. Minden, amit a természetben szépnek ismerünk, csodálatosképpen együtt van itt, a Badacsony környékén. Mindenbõl ízelítõt kapunk, tengerbõl, gyönyörû, büszke hegyekbõl, omlatag öreg várakból, napsütötte, dalos szõlõs déli lankákból. A monda szerint óriások játszottak itt valaha, játékos kockákkal, kúpokkal, dombokkal, akik valami hirtelen intésre elvonultak e földrõl, s itt hagyták szeszélyes összevisszaságban a játékaikat.

Dömösről természeti csodájáról mindenkinek a Rám-szakadék jut eszébe, pedig a szemközti hegyen (mármint a völgy másik oldalán) legalább olyan szép látvány tárul elénk. A vulkanikus eredetű Vadálló-kövek a Prédikálószék gerincén helyezkednek el közel m magasságban.

A Tisza-tó Magyarország legnagyobb mesterséges tava. Még, hogy az Alföld unalmas vidék. Ez nem igaz! A Tisza-tó környéke nagyon szép hely minden évszakban, nyáron meg különösen. A Tisza-tó hazánk legfiatalabb - 32 éves - tava, eredeti nevén a Kiskörei-víztározó, amely a Kiskörei vízlépcső által biztosított duzzasztás hatására jött létre. A Tisza-tó háborítatlan részein régóta nem látott élővilág - flóra és fauna - telepedett meg, és valamikor őshonos, egész Európában védettséget élvező növények szaporodtak el ismét.

Szentendre. Magyarország legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeuma. Az ország jellegzetes nép építészetét mutatja be, hét tájegységre bontva. A múzeum bejárata a Mezőhegyesi vasútállomás mása, ahonnét Magyarország legújabb normál nyomtávú vasútja indul. A muzeális értékű két kilométeres vasútvonalon utazva bejárhatjuk a Skanzen tájegységeit.

Budapest alatt hatalmas barlangrendszer húzódik. Két cseppkőbarlang a látogatók számára is elérhető, ezek közül a Pálvölgyi cseppkőbarlangot ajánlom, melyet a Szépvölgyi útról közelíthetünk meg. A barlangtúrák kb. 50 percesek. A barlang máig feltárt hossza 29 km, ebből a túraútvonal 500 méter. Ez Magyarország leghosszabb barlangja. Leginkább cseppköveiről nevezetes, bár sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók és a hévizek által kioldott gömbszerű oldás formák. Változatos, csillogó kalcitkristályok és kagylólenyomatok csodálhatók meg. A meseszerű cseppkövek, különleges szikla alakzatok évezredek óta változatlan formában várják a látogatót. A hőmérséklet egész évben állandó, 10°C.

A Medves-fennsík Magyarország és Európa legnagyobb területű bazaltplatója Magyarország és Szlovákia határán. A fennsík nagy része méteres tengerszint feletti magasságú.

A róka-hegyi felhagyott kőbánya Budapest és Üröm határánál található. A szentendrei hév Csillaghegy megállójától légvonalban 100 méterre.. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően Rókahegy északi része már villákkal beépített, így a terület nem a semmi közepén áll, hanem egy már kiépített részhez csatlakozik.