Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KAPRUN.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KAPRUN."— Előadás másolata:

1 KAPRUN

2

3

4

5

6

7 Kaprun - az egyik legszebb és leghíresebb üdülőhely Európában, Salzburgtól 80 km-re, a lábánál a Kitzsteinhorn-gleccser (3.203 m). Tipikusan osztrák hangulatot jól illusztrálják az egyes épületek és a helyi hagyományőrzés.

8

9

10 Sigmund Thun-szurdok

11

12

13 A Sigmund Thun-szurdok Kaprun közelében található
A Sigmund Thun-szurdok Kaprun közelében található. Nevét Salzburg akkori kormányzójáról, Sigmund Graf von Thunról kapta óta természeti műemlék. Turisták részére kialakított, sziklába vájt pallóút kanyarog a Kapruner Ache patak felett, látványos vízesések mellett és hatalmas sziklafalak között. Késői jégkorszakban, kb évvel ezelőtt a Kaprun-völgyet hatalmas gleccserek borították, amelyek arrébb tolták a sziklákat a folyás irányába. Amikor a gleccser megolvadt, egy hegyszorost hagyott maga után.

14

15

16

17

18

19

20

21 A végére érve egy csodálatos mesterségesen kiépített vízeséssel találjuk magunkat szembe, amelyen keresztül a felette lévő tó vizét eresztik le.

22 EISRIESENWELT ÓRIÁS JÉGBARLANG

23 A jégbarlang bejárata

24

25 Az ausztriai Tennen-hegység mélyén rejlik Eisriesenwelt, egy természetes jeges mészkőbarlang, mely a Salzach folyó mentén jött létre Werfenben, mintegy 40 km-re délre Salzburgtól. Eisriesenwelt jelentése: ”Jégóriások világa”. Ez a 42 km-es barlang a legnagyobb jégbarlang a világon. Az óriási barlang 20 m széles és 18 m magas bejárata már messziről látszódik. Anton Posselt természettudós fedezte fel ben. Mivel egész évben hideg szél éri a bejárat felől a barlangot, a képződmények nem olvadnak meg. Az átlaghőmérséklet nyáron sem emelkedik 0 °C fölé. A jégóriásokat a 2 millió évvel ezelőtt keletkezett mészkőbarlangokba beszivárgott víz hozta létre. Hossza 42 km, de csak az első kilométeren található jég. A turisták által ez látogatható, a barlang többi része mészkőből áll..

26

27

28

29

30

31 Mammut

32

33 ROMAN STELA TRANS SIBERIAN ORCHESTRA – MOZART MEDLEY


Letölteni ppt "KAPRUN."

Hasonló előadás


Google Hirdetések